ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κρστίτσιτς στο κόλπο για Μλαντένοβιτς και οι άλλες προτάσεις

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, με τη φανέλα της Σταντάρ
Ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο Μλαντένοβιτς είναι ο παίκτης που ο Ιβιτς έχει ξεχωρίσει για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον προορίζει για αντι-Χουλτ, αλλά η ΑΕΚ δεν θα τον πείσει εύκολα και ο Κρστίτσιτς έχει επιστρατευτεί για να βοηθήσει.

Ως ερώτημα, ίσως και να παραπέμπει σε ανέκδοτο: Όταν δύο Σέρβοι δεν είναι αρκετοί για να φτάσουν σε μια συμφωνία, τι κάνουν; Φωνάζουν και έναν τρίτο! Δεν πρόκειται ωστόσο για πλάκα, αντιθέτως περικλείει μπόλικη ουσία, καθώς στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ για να φτάσει σε συμφωνία με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, επιστρατεύει και τον Νέναντ Κρστίτσιτς.

Τον παίκτη που ο Ιλια Ιβιτς έχει ξεχωρίσει για το αριστερό άκρο της κιτρινόμαυρης άμυνας και τον προορίζει για αντι-Χουλτ, η ΑΕΚ δεν θα τον πείσει εύκολα. Ο Μλαντένοβιτς δεν έχει κλείσει την πόρτα, επίσης η Ένωση του αφήνει περιθώριο και χρόνο μέχρι να διαπιστώσει αν τα όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια. Στην προ-κορονοϊού εποχή, ο Σέρβος έλεγε ότι θα βρει καλά λεφτά στη Ρωσία. Τελευταία, στο κόλπο της απόκτησής του, εμφανίζεται ενεργή η Βαγιαδολίδ.

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς, ποδοσφαιριστής που γνωρίζει τον συμπατριώτη του αμυντικό, από την εθνική Σερβίας (έχουν παίξει επίσης αμφότεροι στον Ερυθρό Αστέρα, όμως όχι σε ίδιες σεζόν), προσπαθεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά, εξηγώντας στον Μλαντένοβιτς την προοπτική που του δίνει η ΑΕΚ να εμφανιστεί ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να διατηρήσει μέσω αυτών, τη θέση του στην Εθνική της χώρας.

Βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό, από τη στιγμή που ακόμα υπάρχει σημαντική απόσταση στο οικονομικό σκέλος. Η ΑΕΚ προσπαθεί να πείσει τον Μλαντένοβιτς για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 350.000 ευρώ, τα χρήματα δηλαδή με τα οποία αμείβεται ο Νίκλας Χουλτ τη σεζόν που "τρέχει", ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει "χαμηλώσει" στις 450.000 ευρώ, από τις 550.000 που ζητούσε αρχικά.

Η ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΟΕΣ

Εν τω μεταξύ, ο υπαρχηγός της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, δήλωσε προσφάτως ότι «πέρυσι ήμουν κοντά στο να πάω στο Ντουμπάι. Θα ήθελα να παίξω εκεί να ζήσω εκεί. Στα 30 μου θα ήταν μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα άλλο βήμα. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά από οικονομικής άποψης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές».

Τέτοια προοπτική ενδέχεται να υπάρξει ξανά για εκείνον από την Αραβία και συγκεκριμένα από την Αλ Αχλί (η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι), όπου προπονητής είναι εδώ και κάποιο διάστημα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, επιστήθιος φίλος του Ίλια Ίβιτς, ένα ενδεχόμενο που είχε φέρει στο προσκήνιο το Sport24.gr.

Με μόλις δύο αγώνες στην άκρη του πάγκου, καθώς τον φρέναρε ο κορονοϊός, ο πρώην τεχνικός των Πανιωνίου και Ερυθρού Αστέρα, έχει πολύ καλή άποψη για τον Πορτογάλο μέσο. Επιπροσθέτως, η ομάδα στην οποία εργάζεται, διαθέτει μπόλικο χρήμα για να φέρει εις πέρας μια μεταγραφή με σημαντικό όφελος για την ΑΕΚ.

AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ