ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κρίστιτσιτς κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του

ΑΕΚ: Ο Κρίστιτσιτς κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του

Πέρασε από χίλια κύματα η απόκτησή του, ακόμα πιο μακρόχρονη ήταν η προσαρμογή του. Ωστόσο, με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, ο Νέναντ Κριστίτσιτς εμφάνισε όλα αυτά που περίμεναν από εκείνον στην ΑΕΚ.

Ταξίδεψε για πολύ καιρό η «βαλίτσα», μέχρι να βρει τον προορισμό της. Για διάστημα μεγαλύτερο των 11 μηνών, ο οργανισμός της ΑΕΚ απορούσε με την αγωνιστική παρουσία του Νέναντ Κρστίτσιτς. Στην προ Μάσιμο Καρέρα εποχή, ο Σέρβος μέσος είχε συνεργαστεί με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές (Ουζουνίδης, Χιμένεθ, Καρντόσο, Κωστένογλου), δίχως να βρει υπό τις οδηγίες έστω και ενός εξ αυτών, τον τρόπο να είναι παραγωγικός για την ομάδα. Ωστόσο κάπου θα πρέπει να ήταν και δικό του το σφάλμα.

Εκ του αντιθέτου, αντί δηλαδή να λειτουργεί το πέρασμα του χρόνου υπέρ του, φούντωνε η υποψία ότι θα πήγαινε στράφι αυτή η προσθήκη των μεγάλων προσδοκιών, η οποία επετεύχθη τον Ιανουάριο του 2019 κι ενώ η ΑΕΚ είχε βρεθεί πολύ κοντά στην επίτευξή της, μερικούς μήνες νωρίτερα, συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2018. Τότε, ο τέως αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, είχε κάνει την κατάλληλη προεργασία, συζητώντας με τη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα. Ήταν ωστόσο το χρονικό σημείο περίεργο και η σερβική ομάδα, στα τελειώματα της θερινής μεταγραφικής περιόδου, δίστασε να τον παραχωρήσει.

Όλα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο για τον διεθνή μέσο, όταν τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο νυν προπονητής της. Οπως και οι προηγούμενοι, έτσι και ο Μάσιμο Καρέρα έβαλε ως στόχο την αγωνιστική επαναφορά του Νέναντ Κρστίτσιτς στα στάνταρ που εκείνος έπιανε όταν αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα, διαγράφοντας εξαιρετική πορεία με τη φανέλα της σερβικής ομάδας και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις σε παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός όμως, είχε και τη μέθοδο που θα βοηθούσε τον ποδοσφαιριστή να «ξεμπλοκάρει»!

Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ

Η διαφορά με τον Ιταλό, ήταν ότι έψαξε πολύ μέχρι να βρει τον τρόπο για να το πετύχει. Διαπίστωσε την έλλειψη δυνάμεων που εμφανώς χαρακτήριζε τον Κρστίτσιτς και άφησε τον σπουδαίο γυμναστή που έχει φέρει μαζί του, τον Τζόρτζιο Ντ΄Ουρμπάνο, να δουλέψει με προσήλωση στον συγκεκριμένο τομέα. Όταν το σώμα είναι καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσει σωστά το μυαλό. Δόθηκε λοιπόν προτεραιότητα σε αυτό το κομμάτι.

Ο ίδιος ο Καρέρα από τη δική του πλευρά, έπρεπε να βρει το ρόλο που θα ταίριαζε καλύτερα στον διεθνή Σέρβο μέσο και μαζί το κουμπί του στην προσωπική προσέγγιση. Τον χειρίστηκε σωστά, τον βοήθησε να βρει ψυχολογία και απαίτησε από εκείνον συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία γνώριζε από την πορεία του στην Ιταλία, ότι ο ποδοσφαιριστής ήξερε καλά να κάνει. Κοινώς, προπονητής και γυμναστής έκαναν έναν από κοινού στοχευμένο αγώνα για να φέρουν μυαλό και σώμα στις σωστές τους θέσεις.

Η μετάλλαξη ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Ο Κρστίτσιτς άρχισε αγώνα με τον αγώνα να αποτελεί σημείο αναφοράς της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα 17 ματς με τον Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, μετρά 15 συμμετοχές, με 14 γεμάτα 90λεπτα, ενώ σε ένα μόνο παιχνίδι, έγινε αλλαγή στο 76'.

Βρήκε τον εαυτό του και επί της ουσίας, κέρδισε το στοίχημα από εκείνον. Διότι η ιστορία του είχε πλέον οδηγηθεί στο σημείο μηδέν. Ή θα γύριζε το διακόπτη προς τον θετικό πόλο ή θα τον έπαιρνε η κατηφόρα δίχως πλέον γυρισμό. Άλλωστε σε δυόμιση μήνες, κλείνει τα 30 χρόνια του. Γνώριζε και ο ίδιος ότι θα είχε αρκετή μπάλα μπροστά του εφόσον γινόταν πάλι αυτός που πρέπει, συνάμα όμως είχε βρεθεί και στο μεταίχμιο μιας καριέρας που θα μπορούσε να πάρει την κατιούσα. Τώρα η ΑΕΚ ξέρει ότι έχει να περιμένει πολλά από εκείνον στα επόμενα δύο έτη της συνεργασίας τους. Και βλέπουμε για παρακάτω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Φάκελος Αραούχο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ