ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Καρέρα θέλει και τους τέσσερις για τη νέα Ένωση

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να διατηρήσει στο ρόστερ της τους Αραούχο, Σιμάνσκι και Βράνιες, αλλά και να προχωρήσει σε επέκταση συνεργασίας με τον Λιβάγια.

Είναι ομολογουμένως μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το ποδόσφαιρο, μαζί και μια δύσκολη οικονομική εξίσωση για όλα τα κλαμπ, διεθνώς. Δίχως να είναι σαφές το μέλλον, με τις ομάδες να έχουν μπροστά τους σκοτάδι όσον αφορά στον υπολογισμό πιθανών εσόδων κι ενώ τα έξοδα "τρέχουν", οι διοικητικές ηγεσίες προσπαθούν να ισορροπήσουν στο άγνωστο και να προχωρήσουν σε συμφωνίες με σχεδόν ανύπαρκτα δεδομένα αγοράς.

Κάπως έτσι και η ΑΕΚ, επιχειρεί να προσεγγίσει τη νέα πραγματικότητα με επιθυμία μετάθεσης ανοιχτών υποθέσεων αργότερα μέσα το καλοκαίρι, μήπως και τότε υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μεταγραφικό τοπίο. Πάντοτε με επιθυμία από τη διοίκηση και τον Ίλια Ίβιτς να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να καταστεί πιο εύκολη η δουλειά του Μάσιμο Καρέρα. Με παίκτες αφοσιωμένους και μέτωπα κλειστά.

Το δεδομένο είναι ένα: υπάρχει (εκπεφρασμένη και από τον προπονητή) ισχυρή επιθυμία παραμονής των Σέρχιο Αραούχο, Ογκνιεν Βράνιες και Ντάμιαν Σιμάνσκι, αρκεί να βρεθεί η σωστή φόρμουλα, εναρμονισμένη με την κάθετη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας όλων των ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Για τον τελευταίο άλλωστε, όπως αποκάλυψε το Sport24.gr, η Ένωση είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει.

Η ΑΕΚ θα το παλέψει όσο μπορεί για ένα πιο ευνοϊκό deal με τη Λας Πάλμας για την αφορά ή δανεισμό του Αραούχο, ελπίζοντας ότι και οι Ισπανοί θα δουν τη μεγαλύτερη εικόνα και θα αποδεχθούν την πρόταση να καθίσουν στο τραπέζι ξανά, για επαναδιαπραγμάτευση ποσών και όρων. Εκτός εάν θέλουν να πληρώνουν στον "Τσίνο" από 1,3 εκατ. ευρώ για κάθε ένα τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, περιμένει να διαπιστώσει τις εξελίξεις στην Άντερλεχτ και κατά πόσο αυτές θα καθορίσουν το μέλλον του Βράνιες στη βελγική ομάδα κι ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση, ο Τύπος της χώρας αναδεικνύει τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου των Βρυξελλών και την ανάγκη λόγω αυτών, να "ξεφορτωθεί" συμβόλαια, όπως αυτό του Βόσνιου κεντρικού αμυντικού.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕ

Είναι τρεις υποθέσεις πολύ κομβικές, παικτών που ο προπονητής θέλει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν και σε ένα βαθμό σχετίζονται και με αυτή του Μάρκο Λιβάγια, τον οποίο ο Μάσιμο Καρέρα επίσης έχει σε εκτίμηση, διότι διαπιστώνει την προσπάθειά του να προσαρμοστεί σε νέους ρόλους αλλά και την πολύ υψηλή ποιότητα που διαθέτει συνολικά.

Όπως είχαμε επισημάνει ο Κροάτης επιθετικός της Ένωσης, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το καλοκαίρι του 2021, επιθυμεί να "δεθεί" με την ΑΕΚ για περισσότερα χρόνια και δεν κάνει σχέδια φυγής σε κλαμπ σπουδαιότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Περιμένει λοιπόν στο ακουστικό του το κάλεσμα των ανθρώπων της ομάδας προκειμένου να συζητήσει σε μια νέα βάση για το μέλλον. Ασφαλώς δεν αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά αυτή την περίοδο που όλα είναι "παγωμένα", ωστόσο είναι πολύ καλό για εκείνον και την ομάδα το ότι επιθυμούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ίσως έως το καλοκαίρι του 2023.

Τέλος, η ΑΕΚ είναι ανοιχτή σε προτάσεις για όλους τους παίκτες του ρόστερ της, ίσως βέβαια για κάποιους ακόμα περισσότερο. Ο Ιταλός εξτρέμ Ντανιέλε Βέρντε αποτέλεσε μια από τις πλέον δαπανηρές επενδύσεις του "καταστροφικού" καλοκαιριού 2019 για την ΑΕΚ. Καταβλήθηκε 1 εκατ. ευρώ στη Ρόμα για την αγορά του, ενώ ο ίδιος έχει λαμβάνειν 500.000 ευρώ ετησίως για κάθε χρόνο συμβολαίου του με την ομάδα.

Είχε καλές στιγμές, είχε και άλλες που προβλημάτισαν πολύ, δημιουργώντας σκεπτικισμό για το αν ήταν μια ορθή επιλογή. Δεν είναι κακός παίκτης ο Βέρντε, ίσως όχι όμως τόσο ταιριαστός με το στυλ του Καρέρα. Γι αυτό κι ενδεχόμενες προτάσεις αγοράς του, θα συζητηθούν (αν δεν είναι και επιθυμητές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα "ναι" και τα "όχι" του Καρέρα για τη δική του ομάδα
Οι 600.000 ευρώ που θα κρατήσουν τον Βράνιες στην Ένωση
Αγοράζει τον Σιμάνσκι με νέο deal
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ