ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Ίβιτς θέλει να είναι έτοιμος

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την Τουρκία, το ταξίδι στην Ολλανδία. Ο Ίλια Ίβιτς μετέβη εκεί για να αξιολογήσει προπονητικά κέντρα ενόψει της θερινής προετοιμασίας, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και κάποιους αγώνες.

"Είναι ακόμα Μάρτιος, πολύ νωρίς για να ασχολούμαστε με τις μεταγραφές του καλοκαιριού". Αυτή ήταν η προσέγγιση των περασμένων ετών στην ΑΕΚ τέτοιες ημέρες, όσον αφορά στην προεργασία για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Η ατάκα μπαίνει σε εισαγωγικά διότι εκστομιζόταν και από επίσημα χείλη, όχι ενός, αλλά πολλών. Τέτοια ήταν η λογική και η στρατηγική μαζί εντός της ομάδας και με αυτό το σκεπτικό λειτουργούσαν άνθρωποι στα πλέον κομβικά πόστα.

Ο Ίλια Ίβιτς ωστόσο, το φιλοσοφεί εντελώς διαφορετικά και πράττει μέσω του δικού του σκεπτικού, το οποίο διαφέρει πολύ από το πώς το κλαμπ είχε μάθει να ζει και να αποφασίζει, από τότε που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν εξ αρχής προτεραιότητά του είναι να τραβήξει ένα μεγάλο "Χ" στην παρελθοντική τακτική και να ωθήσει τη λειτουργία της ΑΕΚ σε ένα άλλο επίπεδο, προετοιμασίας, προεργασίας και ετοιμότητας για τα κατάλληλα μεταγραφικά χτυπήματα, στο σωστό χρόνο.

Δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο για οποιαδήποτε ΠΑΕ να εξέλθει από αρτηριοσκληρωτικές τακτικές, ωστόσο είναι γεγονός επί των ημερών, η Ένωση ότι βαδίζει προς τα εμπρός, εξελίσσεται και ακολουθεί μια πιο μοντέρνα δράση. Αυτή δηλαδή που συμβαδίζει με τον τρόπο δουλειάς των νορμάλ ευρωπαϊκών συλλόγων. Με αυτό το σκεπτικό, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κάνει προεργασία για όλες τις θέσεις, όχι απλώς για εκείνες που διαπιστωμένα υπάρχει πρόβλημα, αλλά και για όσες ενδεχομένως προκύψει τέτοιο.

ΤΑ ΣΕΡΙ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Επί παραδείγματι, αν εν τέλει προκύψει το καλοκαίρι μια σημαντική πώληση, ή και περισσότερες από μία, ο Ίβιτς θέλει να είναι έτοιμος για να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση με όσο το δυνατόν λιγότερο χάσιμο χρόνου. Δεν θέλει να μπει στη διαδικασία άγχους εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στην περίπτωση που προκύψει.

Παίκτες όπως οι Ολιβέιρα, Λιβάγια, Μάνταλος και Μπάρκας, είναι δεδομένο ότι απασχολούν ομάδες από το εξωτερικό, ειδικότερα οι δύο πρώτοι, καθώς θα εισέλθουν στο τελευταίο έτος των συμβολαίων τους με την ομάδα. Ο Ίβιτς επιθυμεί να έχει έτοιμο πλάνο δράσης για την περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί και γι αυτό έχει ήδη μπει γερά σε διαδικασία ελέγχου της αγοράς, ασφαλώς βάσει των οικονομικών δεδομένων του κλαμπ.

Οι πρόσφατες επισκέψεις σε Τουρκία και Ολλανδία, είναι μια συνέχεια των ταξιδιών που συχνά κάνει ο Ίβιτς, κάποια εκ των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. Άλλωστε από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις περιπτώσεις των Σιμάο, Βασιλαντωνόπουλου και Γιακουμάκη, καταδεικνύεται η ευελιξία του να ανοίγει πόρτες σε όποια χώρα διαπιστώνει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες. Μην αποκλείεται λοιπόν, κάποια από τις μετακινήσεις του να αφορά και συζήτηση για πώληση ποδοσφαιριστή.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα από την Ολλανδία, ύστερα από επισκέψεις σε προπονητικά κέντρα αλλά και παρακολούθηση (δύο σίγουρα, ίσως και τριών) αγώνων των πρωταθλημάτων της χώρας (δεν αποκλείεται να έχει επισκεφτεί και γήπεδο που παιζόταν ματς της Β’ κατηγορίας). Δεδομένα έχει κάνει επαφές, άλλωστε είναι μια αγορά που του αρέσει. Ας μην ξεχνάμε την προσπάθεια για την απόκτηση του Σαμίρ Μεμίσεβιτς από την Χρόνινχεν (ο οποίος τελικά πήγε στην Κίνα) και το πάντοτε υπαρκτό ενδιαφέρον για τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου της Χέρακλες.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Φάκελος ανοικτά συμβόλαια
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ