ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο δύσκολος πόθος

ΑΕΚ: Ο δύσκολος πόθος

Ο προπονητής θέλει πολύ στην ΑΕΚ τον Κροάτη κεντρικό χαφ, Φίλιπ Κροβίνοβιτς. Ωστόσο φαίνεται ότι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της Ένωσης λόγω ενοικίου και πολλών μνηστήρων.

Οι εντατικοί ρυθμοί δουλειάς του Μιγκέλ Καρντόσο στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, φέρνουν την ΑΕΚ σε επαφή με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πιο καλούς από αυτούς που διαθέτει (όπως και θα έπρεπε να γίνεται) τους οποίους δεν είχε ούτε τις άκρες, ούτε την ευελιξία και γνώση για να πλησιάσει, ώστε να μιλήσει μαζί τους για την πιθανότητα συνεργασίας.

Ο Πορτογάλος αποδεικνύεται καταλύτης στο "χτίσιμο" της νέας ΑΕΚ και οι επιθυμίες του εισακούονται ως ευαγγέλιο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αρκεί βέβαια να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πραγματοποίησης και να κινούνται εντός των οικονομικών δεδομένων της ομάδας.

Η μεγαλύτερη και συνάμα πιο δύσκολη αποστολή όλων, είναι αυτή του Κροάτη μέσου Φίλιπ Κροβίνοβιτς, παίκτη για τον οποίο ο Καρντόσο δίνει (μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τη Μπενφίκα) μια μεγάλη προσωπική μάχη προκειμένου να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ενας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει με σύλλογο του πρωταθλήματος μας, αν δεν είχε χάσει τον προσανατολισμό του στη Μπενφίκα λόγω τραυματισμών, οι οποίοι τον ανάγκασαν να παίξει ελάχιστα τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικά την περασμένη σεζόν.

Η πόρτα του οποίου δεν θα άνοιγε, αν ο προπονητής της ΑΕΚ δεν είχε μαζί του συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να του αναπτύξει το πλάνο του και να του εξηγήσει ότι μια σεζόν στην "Ενωση", θα τον βοηθούσε να βρει πάλι τον εαυτό του. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Εσεκιέλ Πόνσε, ο οποίος ήρθε μετά από δύο προβληματικές σεζόν και γρήγορα έκανε το άλμα για να επιστρέψει σε κάποιο πρωτάθλημα, περισσότερο ανταγωνιστικό.

Η δυσκολία της υπόθεσης εντοπίζεται στο υψηλό ενοίκιο που η Μπενφίκα ζητάει προκειμένου να τον παραχωρήσει ως δανεικό για μία σεζόν, αλλά και στο γεγονός ότι δεν θέλει να συμφωνηθεί ρήτρα αγοράς, ή αν υπάρξει τέτοια, να είναι απλησίαστη. Το συμβόλαιο του παίκτη αντιστοιχεί σε 700.000 ευρώ.

Ούτε ο ποδοσφαιριστής πάντως θα ήθελε να δεσμευτεί με συμβόλαιο για περισσότερο από έναν χρόνο με την ΑΕΚ, καθώς αν έρθει, θα το δει ως ένα σκαλοπάτι για να επιστρέψει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο και πιστεύει ότι ανήκει.

Μπορεί η Ένωση να φέρει τούμπα τα δεδομένα μετά και την εμπλοκή της Γκιμαράες, την οποία είχε αποκαλύψει (πριν καν το γράψουν οι Πορτογάλοι), το Sport24.gr; Αν συμβεί, θα συνιστά ομολογουμένως μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ