ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο αρχηγός, ο υπαρχηγός και το… ερωτηματικό

ΑΕΚ: Ο αρχηγός, ο υπαρχηγός και το… ερωτηματικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά και τις εξελίξεις με Σιμόες και Λαμπρόπουλο, στην ΑΕΚ έχουν απομείνει μόλις τρεις παίκτες από τη "φουρνιά" του "Eρχόμαστε". Το Sport24.gr αναλύει...

Το προηγούμενο Σάββατο (24/11) στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ είπε "αντίο" στις περισσότερες από τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Τρίτη (27/11) είπε οριστικά "αντίο" στη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια. Ενώ ενδιάμεσα, η ΑΕΚ είπε "αντίο" και σ' ένα κορμό πάνω στον οποίο "έκτισε" την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός κυπέλλου και ακόμα δυο τελικών, μέσα σε διάστημα τριών χρόνων.

Ήταν ουσιαστικά η φουρνιά του "Ερχόμαστε", με την οποία η Ένωση επέστρεψε στη Super League μετά την μεγάλη περιπέτεια της Γ' και Β' Εθνικής, το 2015. Μετά και το "τέλος" με τον Λαμπρόπουλο και τον Σιμόες τη Δευτέρα (26/11), από εκείνη τη φουρνιά έχουν παραμείνει στο ρόστερ της ΑΕΚ, μόλις τρεις παίκτες. Και ο ένας εξ αυτών, είναι πιθανό να αποτελέσει επίσης παρελθόν στο τέλος της σεζόν.

Ο πρώτος είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι μακράν ο πιο παλιός στην ομάδα. Υπέγραψε συμβόλαιο με την Ένωση το καλοκαίρι του 2013. Και ενσωματώθηκε κανονικά στο ρόστερ, έναν χρόνο μετά. Πέρυσι τον Νοέμβρη υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου μέχρι και το 2022.

Ο δεύτερος που βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ της πρωταθλήτριας από τη γενιά του "Ερχόμαστε", είναι ο Μιχάλης Μπακάκης. Πλέον είναι στην ιεραρχία ο δεύτερος αρχηγός και ο δεύτερος παλαιότερος. Την φανέλα της ΑΕΚ την φόρεσε το καλοκαίρι του 2014. Και πριν από λίγους μήνες υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ένωση, μέχρι και το 2023.

Ο τρίτος και τελευταίος από το ρόστερ της επιστροφής στην Super League είναι ο Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015. Δεν έπαιξε δηλαδή καθόλου στην Football League. Ωστόσο δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν, καθώς λήγει το συμβόλαιο του και ακόμα δεν έχει γίνει κουβέντα περί ανανέωσης.

Σ' εκείνο το ρόστερ της ΑΕΚ που επέστρεψε στην Super League το καλοκαίρι του 2015, ήταν και ο Στράτος Σβάρνας. Όμως στην πορεία έφυγε από την Ένωση για την Ξάνθη και επέστρεψε φέτος τον Αύγουστο. Επίσης στην ΑΕΚ ήταν ήδη και ο Γαλανόπουλος. Όμως ήταν μόλις 18 ετών και ήταν στην Κ20. Μάλιστα στην αρχή της σεζόν 2015, δεν είχε καν νούμερο φανέλας και έκανε μόνο προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ