ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο ανοικτός φάκελος Σιμόες

ΑΕΚ: Ο ανοικτός φάκελος Σιμόες

Δυο εβδομάδες πριν το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, μόνο το θέμα του Σιμόες φαίνεται πως παραμένει ανοικτό στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει τα τρία κομβικά σημεία στην υπόθεση του Πορτογάλου χαφ.

Η υπόθεση της απόκτησης από την ΑΕΚ ενός ακραίου επιθετικού στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, φαίνεται πως έχει "παγώσει". Όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ, αν δεν βρεθεί μια πολύ εξαιρετική περίπτωση, δεν θα γίνει κάποια κίνηση.

Ακόμα πιο κατηγορηματικοί είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, πως δεν υπάρχει στον σχεδιασμό η απόκτηση ενός χαφ. Κάτι που ενδεχομένως συνδέεται και με την υπόθεση του Αντρέ Σιμόες, η οποία επί της ουσίας είναι η μοναδική που παραμένει… ανοικτή. Με δεδομένο μάλιστα πως δεν υπάρχει η προοπτική μεταγραφής, η ατάκα του Ουζουνίδη μετά το ματς με τον ΠΑΣ "περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι ακριβώς το υλικό μας και αναλόγως θα προσαρμόσουμε την ομάδα" πιθανότατα πήγαινε στις ενδεχόμενες εξελίξεις με τον Πορτογάλο χαφ.

Η αλήθεια είναι πως ο φάκελος του Σιμόες, παραμένει ανοικτός. Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sport24.gr, η εξέλιξη στην υπόθεση Μπακασέτα, είχε αντίκτυπο σ’ αυτή του Πορτογάλου χαφ. Κυρίως διότι έβαλε στον Σιμόες την σκέψη να ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνή μεσοεπιθετικού. Χωρίς ωστόσο να πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις. Και χωρίς από τότε, να έχει προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Μ’ όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά ως προς το μέλλον του Σιμόες και με πιθανότητα να υπάρξει (οποιαδήποτε) εξέλιξη ανά πάσα ώρα, το Sport24.gr αναλύει τα τρια κομβικά σημεία στην υπόθεση.

ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Είναι δεδομένο πως το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν έντονες… ζυμώσεις στα Σπάτα, προκειμένου να κτιστούν και πάλι γέφυρες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Σιμόες. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην υπόθεση του Μπακασέτα και είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα ο διεθνής μεσοεπιθετικός, στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου, έκανε ειδική μνεία στον ρόλο που έπαιξε σ’ αυτή την εξέλιξη, ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης.

Από την στιγμή που και ο Σιμόες είχε αρχίσει να επεξεργάζεται την σκέψη να επιδιώξει εκ νέου σύγκλιση με την ΑΕΚ, έχουν ξεκινήσει ανάλογες ζυμώσεις. Άλλωστε ο Πορτογάλος χαφ είναι καθημερινά στα Σπάτα και προπονείται. Ως εκ τούτου βρίσκεται σε περιβάλλον… ΑΕΚ. Κάτι που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο ενδεχόμενο να κτιστούν και πάλι γέφυρες του Σιμόες με την Ένωση.

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκάθαρο είναι πως στην υπόθεση του Πορτογάλου, ο χρόνος είναι σύμμαχος της ΑΕΚ και «εχθρός» του παίκτη. Η Ένωση μετά το τελικό «όχι» του Σιμόες στην πρόταση, το πήρε την απόφαση πως δεν θα συνεχίσει την συνεργασία. Εξ ου και το «κόψιμο» του Πορτογάλου από την αγωνιστική εξίσωση της ομάδας. Επομένως δεν είχε κάτι άλλο να περιμένει. Από την άλλη μεριά, ο Σιμόες δεν είχε σκοπό να μείνει άπραγος και χωρίς παιχνίδια, μέχρι το καλοκαίρι που θα μείνει ελεύθερος.

Γι αυτό και ψάχτηκε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, χωρίς να βρει κάτι που να τον καλύπτει. Ακόμα και τώρα, παραμένει στο μυαλό του Πορτογάλου, πως δεν θα ήθελε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Όπερ σημαίνει πως όσο πλησιάζει το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, τόσο η σκέψη του Σιμόες για το μέλλον του θα ωριμάζει, αλλά με την πίεση του χρόνου.

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Αν η Αλ Ουάχντα δεν είχε αλλάξει προπονητή και είχε αίσιο τέλος το προ Χριστουγέννων φλέρτ με τον Σιμόες, πλέον δεν θα υπήρχε καμία κουβέντα για ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του Πορτογάλου. Ο παίκτης θα ήταν ήδη στο Ντουμπάι. Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να μην προχώρησε, μπορεί αυτή την στιγμή να μην έχει βγει στο προσκήνιο κάποια κουβέντα του Σιμόες με άλλη ομάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος για τον Πορτογάλο. Κάτι που φυσικά θα επηρεάσει την υπόθεση. Ειδικά αν η πρόταση που θα γίνει, θα είναι τέτοια που να καλύπτει οικονομικά τον Σιμόες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

AEK: Πόσα αλλάζει μια διάταξη
Μπακασέτας, ο "game changer" της ΑΕΚ
ΑΕΚ: Ο Μαρίνος και οι άλλοι
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ