ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μλαντένοβιτς και Τάνκοβιτς για δυνατή αριστερή πλευρά

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, με τη φανέλα της Σταντάρ
Ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο Σέρβος αριστερός μπακ, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, και ο Σουηδός ακραίος επιθετικός, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, είναι οι δύο παίκτες που θα ταίριαζαν απόλυτα στο στυλ παιχνιδιού του Μάσιμο Καρέρα.

Είναι η περίοδος του απόλυτου "παγώματος" των μεταγραφικών υποθέσεων για την ΑΕΚ. Αυτό έχει αποφασιστεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και "ξεκλείδωμα" της κατάστασης δύσκολα θα υπάρξει εάν δεν γίνει πρώτα η συζήτηση του διοικητικού ηγέτη της ομάδας με τους Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα, προκειμένου να χαραχτεί η τελική στρατηγική.

Ωστόσο, αυτό που ο τεχνικός διευθυντής οφείλει να κάνει, είναι η προεργασία για την ημέρα εξόδου από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Η δουλειά δεν σταματάει επειδή υποθέσεις δεν προχωρούν. Πρέπει να δουλεύονται από εκείνον, κάτι που συμβαίνει στον απόλυτο βαθμό από τον Ίβιτς. Η δική του καθημερινότητα δεν άλλαξε. Στο πλαίσιο της δουλειάς του λοιπόν, παίκτες τσεκάρονται και στόχοι επιλέγονται.

Ο ακραίος μπακ της Λέγκια Γκντανσκ, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για την ΑΕΚ. Φουλ επιθετικές ικανότητες ως πλάγιος αμυντικός, εξαιρετική σέντρα, ταχύτητα, σερβίρισμα γκολ, ικανότητα με τα δύο πόδια, είναι κάποια από τα δυνατά στοιχεία του.

Γι αυτό και πιστεύουν στην Ένωση ότι θα ταίριαζε πολύ με τη φιλοσοφία του Καρέρα και τις αλλαγές που θέλει από την επόμενη σεζόν να περάσει στην ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι, όλο αυτό το διάστημα, ο Ιταλός έχτιζε πάνω στα συντρίμμια εκείνων που «φιλοτέχνησαν» το ποδοσφαιρικό παρατράγουδο του καλοκαιριού 2019.

Ο Μλαντένοβιτς είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τον εαυτό του στην "προ - κορονοϊό" εποχή, ψάχνοντας συμβόλαιο μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ ετησίως κι έχοντας την εικόνα από τους εκπροσώπους του, ότι θα μπορούσε να το βρει στη Ρωσία. Ωστόσο σήμερα άπαντες στο ποδόσφαιρο βιώνουν μια διαφορετική κατάσταση, η χρηματιστηριακή αξία των παικτών «γράφει» διαδοχικές πτώσεις και δύσκολα ο Σέρβος αριστερός μπακ θα βρει αυτό στο οποίο προσδοκούσε κάποιους μήνες νωρίτερα.

Ο ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΨΑΧΝΕΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Είναι πολλοί, πάρα πολλοί πραγματικά οι ακραίοι επιθετικοί που κυρίως δραστηριοποιούνται στην αριστερή πτέρυγα κι έχουν προταθεί στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Ιλια Ιβιτς. Από υψηλότερα ράφια ποιότητας, από τέτοια που η ομάδα μπορεί να φτάσει και από άλλα που δεν μπορεί να αγγίξει.

Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις ταλαντούχων παικτών οι οποίοι έχουν μπροστά τους σημαντικά περιθώρια εξέλιξης, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να κάνουν διαφορά. Αν ανάμεσα σε όλα αυτά τα ονόματα, μοιάζει να έχει κολλήσει σε κάποιο η βελόνα, τότε αυτό είναι του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός εξτρέμ παραμένει σε περίοπτη θέση της λίστας του Ιβιτς, για να μην πούμε ότι είναι ο νο. 1 εκλεκτός για την αριστερή πτέρυγα.

Αρκεί βέβαια να αποδειχθεί ότι όντως, όλη αυτή η προσπάθεια που τελευταία γίνεται από την πλευρά του ποδοσφαιριστή κι έχει περισσότερο επικοινωνιακό στάτους στην παρούσα φάση, θα αποδειχθεί ειλικρινής και όχι ακόμα ένα πυροτέχνημα από την πλευρά του. Όχι ακόμα ένα εγχείρημα να διαφημίζεται μέσω του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ, το οποίο σε τελική βάση, δεν έχει εκφραστεί επίσημα από τον περασμένο Γενάρη έως σήμερα.

Όντως ο Τάνκοβιτς, διαθέτει αυτά τα στοιχεία που η ομάδα αναζητά στην ποδοσφαιρική πιάτσα, είναι σε εξαιρετική ηλικία, διεθνής με τη Σουηδία πλέον και ελεύθερος. Από την άλλη, ο Ιβιτς δεν έχει λάβει ακόμα το "ΟΚ" του Δημήτρη Μελισσανίδη για να βάλει μπροστά για οποιαδήποτε μεταγραφική υπόθεση, όχι μόνον σε αυτή του Τάνκοβιτς.

Επιπροσθέτως, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης θέλει να διαπιστώσει τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή, οι οποίοι άλλα του έλεγαν πριν από μερικούς μήνες στην αρχή και πολύ διαφορετική στάση κράτησαν στην πορεία, εγείροντας μεγαλύτερες απαιτήσεις για τον Τάνκοβιτς αλλά και για τους ίδιους.

Αυτό που ο Ιβιτς ξέρει, είναι ότι ο Σουηδός θέλει να παίξει στην ΑΕΚ, όμως θα πρέπει να πείσει και τους ανθρώπους που τον "μανατζάρουν" ότι η εποχή κορονοϊού και οι υψηλές αμοιβές, δεν συμβαδίζουν στο ποδόσφαιρο. Εκτός αν εκείνος αποτελέσει μία από τις εξαιρέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μλαντένοβιτς, ο εκλεκτός του Ίβιτς
Ο Τάνκοβιτς "ανοίγεται", ο Ίβιτς περιμένει

Photo credits: AP Photo/Arrison Marinho

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ