ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με το δίκαννο Ολιβέιρα - Αραούχο έτοιμο, είναι το φαβορί για τη 2η θέση

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τους Νέλσον Ολιβέιρα και Σέρχιο Αραούχο στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα, η ΑΕΚ (νιώθει ότι) είναι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, στη μάχη αυτή που θα δώσει με τον ΠΑΟΚ. Το προβάδισμα του Πορτογάλου και η απελευθέρωση Μάνταλου - Λιβάγια.

Συνιστά αν μη τι άλλο ευτύχημα για μια ομάδα και φυσικά τον προπονητή της, το να διαπιστώνουν ότι εκεί που όδευαν προς μια βουτιά στα τυφλά και πιθανότατα στην εφαρμογή ενός αναγκαστικού και δυσλειτουργικούς πλάνου για τη γραμμή της επίθεσης στα playoffs, όλες οι μεγάλες δυνάμεις είναι ξανά διαθέσιμες. Εν προκειμένω το "δίκαννο" των Νέλσον Ολιβέιρα και Σέρχιο Αραούχο.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΙΒΕΙΡΑ-ΑΡΑΟΥΧΟ

Για την Ένωση, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του Κυπέλλου Ελλάδας, δύο στόχοι ξεκάθαροι μπροστά της και ανοιχτά διεκδικήσιμοι, έμοιαζαν μερικούς μήνες πριν, με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πέραν της κάκιστης εικόνας της ομάδας, ετίθετο και θέματα ψυχολογίας, νοοτροπίας και πνευματικής ετοιμότητας για οτιδήποτε άλλο από το να τρέχει με χίλια στον κατήφορο. Σήμερα, δικαιούται να μιλάει για μια εφικτή κατάσταση. Αρκεί ασφαλώς να επιστρέψει κοντά στα στάνταρ που είχε βρεθεί προτού ξεσπάσει η πανδημία.

Με τους δύο επιθετικούς στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα, η ΑΕΚ (νιώθει ότι) είναι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, στη μάχη αυτή που θα δώσει με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός τεχνικός θα έχει πλέον την πολυτέλεια να τους εναλλάσσει στην κορυφή της επίθεσης, ανάλογα με την κατάστασή τους, τον αντίπαλο ή τη στόχευση που το σύνολό του θα έχει μέσα από το επιθετικό πλάνο που ο ίδιος θα καταστρώνει.

Επιπροσθέτως, του παρέχει την πολυτέλεια να συνεχίσει τη χρησιμοποίηση των Μάνταλου και Λιβάγια στους ρόλους που έδειχναν να ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα, εν συγκρίσει με την κατάσταση που εκείνος παρέλαβε, δηλαδή διατηρώντας τον αρχηγό της ομάδας σε επιτελικό πόστο του άξονα και τον Κροάτη επιθετικό στο αριστερό φτερό. Κοινώς, η επιστροφή των δύο, εξυπηρετεί τη συνέχιση της πορείας πάνω στις τακτικές αρχές που ο Ιταλός είχε εφαρμόσει και επιβάλει πριν από τη μακρά διακοπή.

ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ

Αμιγώς τακτικά λοιπόν, ο Καρέρα έχει δείξει ότι όταν ο Ολιβέιρα είναι καλά, υπερτερεί όλων στη μάχη για την κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Τούτη την περίοδο, όμως, ο Πορτογάλος επιθετικός τεστάρει καθημερινά τις αντοχές των κοιλιακών-προσαγωγών του στις μονομαχίες των προπονήσεων κι ενώ θα συναντήσει ακόμα πιο δυνατές καταστάσεις την ώρα των αγώνων.

Εκεί θα φανούν πολλά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα κι αν εξαφανιστεί ο κίνδυνος υποτροπής, μια ειδική διαχείριση του Ολιβέιρα δεδομένα απαιτείται. Όπως επίσης και για τον Αραούχο ο οποίος μόλις χθες βγήκε από το μπελά της θλάσης στον τετρακέφαλο. Το γεγονός ότι οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα διεξάγονται ανά Σαββατοκύριακο, ασφαλώς και βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά από πολύ καιρό και παρά το γεγονός ότι η πανδημία ανέκοψε τη φόρα της ΑΕΚ και της προοδευτικά βελτιούμενης πορείας της στα κομμάτια της δημιουργίας και του σκοραρίσματος, άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι εξαρτάται από τις δικές τους δυνάμεις το να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση. Σε παλαιότερες ημέρες, θα βασίζονταν στις γκέλες των άλλων και στη δική τους προσπάθεια να "κλέψουν" κάτι.

Ο Καρέρα ωστόσο δεν είναι χαρακτήρας που συμβιβάζεται με το να νιώθει κατώτερος. Και τη δική του πίστη ότι αυτό που έχει δημιουργήσει, είναι καλύτερο από αυτό που οι άλλοι (και περισσότερο ασφαλώς ο ΠΑΟΚ) θα παρουσιάσουν σε αυτή τη διαδικασία, την έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές. Μετά από καιρό, η Ένωση νιώθει ότι είναι το φαβορί και δεν φοβάται γι αυτό. Οι αποδείξεις στο γήπεδο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ