ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με σύμμαχο την παράδοση και το μομέντουμ κόντρα στη Λαμία

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλεια μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη με 1-2 και απέναντι στη Λαμία (19:15) θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στο τρίποντο και να συνεχίσει με νικηφόρα αποτελέσματα.

Μετά τη νίκη στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ( 2-3), η ΑΕΚ επιστρέφει στο "Σπύρος Λούης", όπου η πρεμιέρα αφήνει ακόμα οδυνηρά συναισθήματα ( ήττα με 1-2 από την Ξάνθη), αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Πλέον, ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο κανονικός της προπονητής και όχι υπηρεσιακός. Το κακό αποτέλεσμα με τους ακρίτες, που έφερε και αλλαγές, θα πρέπει να καλυφθεί και αυτό σημαίνει ότι η νίκη επί της Λαμίας είναι επιτακτική για την Ένωση.

Η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια στην έδρα της, μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία στις 3 Απριλίου. Αντίθετα, έχει πάρει και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας, μετά το 2-2 στη Λαμία στις 14 Απριλίου.

Η Λαμία ξεκίνησε με δύο παιχνίδια στην έδρα της, όπου αφού προηγήθηκε μια φορά του Παναθηναϊκού και δύο του Ατρομήτου, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και έμεινε σε ισοπαλίες 1-1 και 2-2 αντίστοιχα. Η περσινή της πορεία, μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ και η 7η θέση στο πρωτάθλημα ακόμα προκαλούν αίσθηση, αλλά νέα πρόσωπα και νέοι στόχοι είναι πλέον μπροστά.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια στην ιστορία των δύο ομάδων για τη Super League και στις εννέα συνολικά συναντήσεις τους, μετά τη νίκη πρόκριση της Λαμίας το 1984 για το Κύπελλο. Από το 2016 που έπαιξαν και πάλι, η ΑΕΚ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Στην έδρα της έχει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, δύο για το πρωτάθλημα και τέσσερις για το Κύπελλο.

Ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 3

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 2

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Λαμίας: 0

Πέρυσι

08.12.2018: ΑΕΚ – Λαμία 2-0

(13’ σουτ Πόνσε, 47’ αυτογκόλ Αναστασιάδης)

Πηγή στοιχείων: slgr.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ