ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με 500.000 ευρώ η Άντερλεχτ θα της έδινε τον Βράνιες

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Άντερλεχτ και ο Όγκνιεν Βράνιες βρίσκονται σε διαρκή διαπραγμάτευση για τη φυγή του από το βελγικό σύλλογο και η ΑΕΚ θα μπορούσε να δώσει τη λύση πληρώνοντας το παραπάνω ποσό για τον παίκτη.

Το σίριαλ με τον Όγκνιεν Βράνιες και την πιθανή τέταρτη (κατ' άλλους τρίτη, αν και οι δανεισμοί από την Άντερλεχτ ήταν δύο, όχι ένας) θητεία του στην ΑΕΚ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δύο πράγματα είναι απολύτως γνωστά:

- Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει μαζί του για τριετές συμβόλαιο και θέλει να τον αποκτήσει μόνο ως ελεύθερο, δίχως να δείχνει την παραμικρή διάθεση να συζητήσει με την Άντερλεχτ. Τουλάχιστον έως σήμερα...

- Η Άντερλεχτ δεν βιάζεται και θέλει είτε να καρπωθεί όφελος από την ΑΕΚ, είτε να αποχωρήσει ο ίδιος ο Βράνιες ως ελεύθερος, αλλά χαρίζοντας τα 1,8 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν τα επόμενα δύο χρόνια από τη βελγική ομάδα.

Πάμε στο δια ταύτα: για να δεχθεί ο Βράνιες τη λύση της συνεργασίας του με την Άντερλεχτ, ζήτησε αρχικά 800.000 ευρώ, έδειξε δηλαδή πρόθυμος να παραιτηθεί από την αξίωση 1 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που προβλέπεται να πάρει, βάσει συμβολαίου, έως το καλοκαίρι του 2022.

Στην πορεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο Βράνιες χαμήλωσε ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του, ζητώντας 500.000 ευρώ, αφήνοντας δηλαδή στην Άντερλεχτ 1,3 εκατ. ευρώ τα οποία θα χάσει στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει εκεί δίχως να υπολογίζεται, ή τέλος πάντων, με τον κίνδυνο αργότερα ο ίδιος να μη συναινεί σε άλλη πώληση.

Εδώ λοιπόν η Άντερλεχτ, περιμένει την κίνηση της ΑΕΚ, αυτό δηλαδή που δήλωσε προσφάτως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, τονίζοντας ότι ο βελγικός σύλλογος δεν βιάζεται. Τι ακριβώς περιμένει; Να καλύψει η Ένωση αυτές τις 500.000 ευρώ, ώστε ο Βράνιες να αποχωρήσει από την ομάδα που ανήκει, δίχως να της προκαλέσει άλλη οικονομική αιμορραγία. Να μην ξεχνάμε ότι πριν από δύο καλοκαίρια, πλήρωσε 3,4 εκατ. ευρώ, για να τον έχει... «παρκαρισμένο» στην Ελλάδα για 1,5 έτος.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, έχει ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο, ότι δεν σκοπεύει να μπει σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Άντερλεχτ. Τώρα αν αυτό αλλάξει για τις 500.000 ευρώ, ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Επίσης ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μέσα στην ''τρέλα'' του, ο Βράνιες μπορεί να χαρίσει όλα τα χρήματα που έχει να παίρνει στο Βέλγιο, με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Είναι μια υπόθεση σε τεντωμένο σχοινί, με τον Βράνιες να επικοινωνεί με κάθε τρόπο το πόσο θέλει να επιστρέψει. Φαίνεται ότι εν τέλει, αυτός θα είναι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρει τη διέξοδο για να γίνει αυτό το deal.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ