ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μάθε να παίζεις με τα πόδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια άλλη εντελώς κατάσταση καλούνται να υπηρετήσουν οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ. Η απαίτηση να μάθουν πως παίζεται το παιχνίδι με τα πόδια, είναι αδιαπραγμάτευτη με προπονητή τον Καρντόσο.

Το ποδόσφαιρο είναι καθημερινά ένα σχολείο. Τουλάχιστον για εκείνους που έχουν αντιληφθεί ότι η βελτίωση και εκμάθηση παραμένουν έννοιες ανεξάρτητες από την ηλικία. Προοδεύεις και μαθαίνεις μεγαλώνοντας, αρκεί να το επιθυμείς και να το προσπαθείς.

Ομολογουμένως, η αλλαγή τακτική φιλοσοφίας και αγωνιστικής λειτουργίας σε τερματοφύλακες, δεν συνίσταται ως η πιο εύκολη ποδοσφαιρική αποστολή στον κόσμο. Τουναντίον πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά, ειδικά όταν οι γκολκίπερς καλούνται να γίνουν ενεργά μέλη του παιχνιδιού, παίζοντας με τα πόδια.

Για την τριάδα των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και απαιτεί υψηλής έντασης προσπάθεια, προσήλωση και εξάσκηση. Επίσης, προϋποθέτει καθαρή σκέψη και αυτοπεποίθηση, ο φόβος σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι εχθρός. Η αποστολή του νέου προπονητή των Μπάρκα, Τσιντώτα και Αθανασιάδη, εν προκειμένου του Ντανιέλ Κορέια, σχετίζεται και με το πνευματικό κομμάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Μιγκέλ Κορέια

Για να εξελίξει τους τρεις προαναφερθέντες σε ενεργούς παίκτες με το βάρος να αποτελούν την αφετηρία μιας επίθεσης, θα πρέπει πρωτίστως να τους πείσει ότι είναι ικανοί να το κάνουν, δίχως να σκέφτονται το λάθος. Έως σήμερα, στις φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας, σε λανθασμένες μεταβιβάσεις έχουν υποπέσει και οι τρεις. Ακόμα περισσότερο όταν πιέζονται από τους αντίπαλους επιθετικούς.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΑΡΚΑ

Είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί και σε επίσημους αγώνες, το ζητούμενο είναι να πρόκειται για σφάλματα τα οποία δεν θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πάντως, της μετάβασης σε κάτι εντελώς διαφορετικό για τους τρεις τερματοφύλακες της ομάδας, εξάγεται με ασφάλεια το εξής συμπέρασμα:

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Μπάρκας πωληθεί, σενάριο που θα παραμείνει ανοιχτό έως και τα τέλη του Αυγούστου, ενδέχεται να ωριμάσει η σκέψη απόκτησης τερματοφύλακα από την ξένη αγορά, με καλύτερη ικανότητα στο παιχνίδι με τα πόδια από τους εναπομείναντες δύο (Τσιντώτα και Αθανασιάδη).

Είναι ομολογουμένως μια θεωρητική συζήτηση, ωστόσο επειδή η υπόθεση Μπάρκα ενδέχεται να φέρει ανά πάσα στιγμή μια ανατρεπτική εξέλιξη, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμη να πάρει την απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρώτος και να αποφανθεί αν είναι αναγκαία για την προσθήκη ενός έμπειρου και ικανού ξένου.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Μπάρκας δεν πωληθεί, δεδομένα θα αποτελέσει το βασικό γκολκίπερ της ομάδας και την ερχόμενη σεζόν. Αλλωστε το σχέδιο παραχώρησής του σε ομάδα του εξωτερικού με ένα μεγάλο ποσό, κάθε άλλο παρά θα έχει εγκαταλειφθεί αν δεν αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι. Ο Κορέια δουλεύει πολύ στοχευμένα με τον Μπάρκα, έχοντας δεσμευτεί ότι θα τον παρουσιάσει σημαντικά βελτιωμένο στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οσον αφορά στον (θεωρητικά) δεύτερο Παναγιώτη Τσιντώτα, η περυσινή χρονιά τον έφερε πίσω, καθώς με μόλις 9 συμμετοχές, οι 4 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο, έμαθε να ζει στη σκιά του Μπάρκα (ο οποίος συμμετείχε σε 41 παιχνίδια). Προφανώς αυτή η εξέλιξη δεν λειτούργησε καλά και στην ψυχολογία του, γεγονός το οποίο απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για να προσαρμοστεί με την εντελώς διαφορετική τακτική μεθοδολογία του Καρντόσο.

Για τον Γιώργο Αθανασιάδη τώρα... Φάνηκε αρκετά στο φιλικό παιχνίδι με το Βόλο, η έλλειψη συνοχής με του αμυντικούς. Είναι διπλό το φορτίο για το νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα, καθώς πέραν της πολύ μεγαλύτερης απαίτησης που υπάρχει εν συγκρίσει με την παρουσία του σε Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης, καλείται να προσαρμοστεί σε ένα παιχνίδι με τα πόδια που έκανε σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους δύο άλλους ανταγωνιστές της θέσης. Όμως ίσως, τουλάχιστον από όσα έχουμε δει έως σήμερα, οι επαφές του να είναι καλύτερες από τους άλλους δύο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Μπήκε ο Ολιβέιρα ενόψει Λαμίας
Βέρντε: "Θαυμάζω τον Μέσι, είδωλο μου ο Νεϊμάρ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ