ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μάνταλος, αυτός που παραδέχονται όλοι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πέραν της συζήτησης για το αν θα μπορούσε να φύγει με μεταγραφή ή όχι, υπάρχει και εκείνη για τη σημασία του αρχηγού της ΑΕΚ, Πέτρου Μάνταλου. Αυτής που εξυμνείται από πρώην και νυν, συμπαίκτες και προπονητές.

Δεν θα λιώσει ποτέ η καραμέλα για τον Πέτρο Μάνταλο, τη σημαντικότητά του για την ΑΕΚ και το αν θα πρέπει να αναγνωρίζεται ή όχι ως ο ηγέτης αυτής της ομάδας και ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής της. Βασικά, αμφισβητίες (τόσο εκ "κολλήματος" όσο και βάσει ορθολογικών επιχειρημάτων) πάντοτε θα υπάρχουν, άλλωστε ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι θέλει στο μυαλό του για το πως θα έπρεπε να είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ εντός των γηπέδων.

Ωστόσο εκείνοι που ξέρουν καλύτερα πως είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο, αυτό δηλαδή που παίζεται μέσα στα γήπεδα και όχι απλώς παρακολουθώντας από την εξέδρα και την τηλεόραση τα ματς ή (ακόμα χειρότερα) με τη βοήθεια μιας κονσόλας, αναγνωρίζουν τον αρχηγό της Ένωσης ως τον πλέον σημαίνοντα ποδοσφαιριστή της ομάδας, όσον αφορά στη μεσοεπιθετική λειτουργία της.

ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

Πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν πει ότι η μπάλα "τσουλάει" πιο σωστά και ορθολογικά στο χορτάρι, όταν ο Μάνταλος βρίσκεται στην 11αδα της "Ενωσης", ενώ είναι τόσοι και τόσοι οι συμπαίκτες και προπονητές που συνεργάστηκαν με τον 28χρονο μέσο, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία της παρουσίας του.

Από τον Γκουστάβο Πογέτ και τον Μανόλο Χιμένεθ μέχρι τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Μάσιμο Καρέρα, από τον Ούγκο Αλμέιδα και τον Γιάκομπ Γιόχανσον έως τον Κώστα Γαλανόπουλο και τον Μάρκο Λιβάγια, άπαντες έχουν εκφραστεί δημόσια για τον καταλυτικό ρόλο του Μάνταλου στην ομάδα και το πόσο απαραίτητος είναι στην ενδεκάδα της. Και είναι ακόμα αρκετοί εκείνοι που έχουν μιλήσει με ανάλογο τρόπο για τον αρχηγό της Ένωσης.

H EYΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ

Πλέον, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σωστή αξιοποίησή του, έχει ο Μάσιμο Καρέρα. Για καλή τύχη του διεθνούς μέσου, ο Ιταλός κόουτς πέραν του ότι εκτιμά πολύ τα προσόντα του και την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, αναγνωρίζει ότι ο Μάνταλος πρέπει να παίζει σε κεντρικό ρόλο, πίσω από τον επιθετικό περιοχής και όχι να "χαραμίζεται" στα άκρα, όπως συνέβαινε στη συντριπτική πλειοψηφία των περασμένων ετών. Του το ανταποδίδει με ασίστ και γκολ.

Ως επίλογο και προς επίρρωσιν όλων των προαναφερθέντων, θυμίζουμε κάποιες (όχι όλες, γιατί υπάρχουν κι άλλες πολλές) πολύ χαρακτηριστικές ατάκες ανθρώπων του ποδοσφαίρου που έχουν συνεργαστεί με τον Μάνταλο:

ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ: "Είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου, ένα πολυεργαλείο. Παρόλο που απουσίασε για μεγάλο διάστημα από την πορεία μας προς τον τίτλο, εγώ έβλεπα ότι μας έλειπε σε κάθε ματς".

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ: "Είναι ένας παίκτης με καταπληκτική ποιότητα και μοναδικό στιλ. Θα ήθελα να τον βοηθήσω να φτάσει στο επίπεδο να είναι στην Εθνική και να αποτελεί παίκτη-κλειδί. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Αν μένει κάτι, είναι να έχει μια συνέχεια σε αυτό που κάνει, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού".

ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ: "Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, ο οποίος μπορεί να έχει οποιοδήποτε ρόλο στη μεσαία γραμμή. Έχει μεγάλη ποιότητα στην κατοχή της μπάλας, στην τελική πάσα και στην τελική ενέργεια για κάποιο γκολ".

ΟΥΓΚΟ ΑΛΜΕΪΔΑ: "Η τεχνική του Μάνταλου είναι πολύ πιο ψηλά από το μέσο όρο των Ελλήνων παικτών του. Του αξίζει να παίξει σε ανώτερο πρωτάθλημα".

ΓΙΑΚΟΜΠ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: "Ο Μάνταλος είναι ένας από τους κορυφαίους συμπαίκτες που είχα ποτέ, σίγουρα μεταξύ των πέντε καλύτερων".

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: "Ο Μάνταλος είναι μεγάλος παίκτης και έχει να βγάλει πολλά πράγματα. Αν κάποιος τον δει στην προπόνηση θα καταλάβει ότι είναι κάτι σαν τον Τσιάρτα. Είναι από τα παιδιά που θα αποτελέσουν τον κορμό για να έρθουν και άλλοι παίκτες που θα κάνουν την ΑΕΚ όπως πρέπει να είναι".

ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΡΑΝΙΕΡΙ: "Η προοπτική του Μάνταλου είναι μεγάλη. Έχει περιθώρια να εξελιχθεί σε σπουδαίο παίκτη, αρκεί να τον προσέξουν και να δουλέψει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Μπεσίκτας για Μάνταλο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ