ΑΕΚ

ΑΕΚ - Μακάμπι Νετάνια 1-1: Κυριαρχική και δημιουργική στην καλύτερή της εμφάνιση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε πειστική εμφάνιση κόντρα στην Νετάνια με κυριαρχία και παραγωγή ευκαιριών. Της έλλειψε το γκολ και το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Ο Καρντόσο είδε πολλά απ' αυτά που θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο τρίτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους απέναντι στην Μακάμπι Νετάνια. Αδικεί την Ένωση το τελικό 1-1, ωστόσο σε τέτοιου είδους ματς, το βασικό είναι ο προπονητής να βλέπει αυτά που θέλει να περάσει στην ομάδα του σε γενικό πλαίσιο, πράγμα που οι "κιτρινόμαυροι" προσέφεραν στον Μιγκέλ Καρντόσο απέναντι στους Ισραηλινούς.

Η Ένωση, λοιπόν, έδειξε θετικά στοιχεία σε τομείς που δεν είχε στα προηγούμενα δύο φιλικά με Ζάμπρζε και Τρέντσιν. Η ΑΕΚ ήταν πιο φρέσκια και εφάρμοσε αρκετά απ' αυτά που ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός. Οι "κιτρινόμαυροι" περιόρισαν τους αντιπάλους τους και έκαναν καλό παιχνίδι στο κομμάτι του ελέγχου, την κυριαρχία και στην παραγωγή φάσεων.

Στο πρώτο 20λεπτο η ΑΕΚ προσπαθούσε να πατήσει αποφασιστικά στο χορτάρι και από το πρώτο λεπτό που το κατάφερε σκόραρε. Συγκεκριμένα, στο 22' οι δύο κορυφαίοι της αναμέτρησης, Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάγια συνεργάστηκαν, με τον πρώτο να τελειώνει με αριστερό πλάσε την πάσα του Κροάτη για το 1-0.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση ήταν ακόμα καλύτερη. Πίεσε περισσότερο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά παίζοντας χωρίς καθαρό σκόρερ και μυαλό στο τελείωμα δεν εξαργύρωσε σε γκολ τις επιθετικές της προσπάθειες.

Παράλληλα, θετικά ήταν τα δείγματα και στο κομμάτι του παιχνιδιού από την άμυνα. Στα μετόπισθεν οι ποδοσφαιριστές ήταν συγκεντρωμένοι, υπέπεσαν σε ελάχιστα λάθη σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα τεστ. Κατά ένα ικανοποιητικό ποσοστό έδειξαν αυτό που θέλει να γίνεται ο Καρντόσο από τα μετόπισθεν, όμως σαφώς χρειάζεται δουλειά για να ρολάρει αυτό το στιλ κυκλοφορίας της μπάλας και δημιουργίας χώρων από τη συνεργασία τερματοφύλακα, στόπερ και μπακ.

Όσον αφορά τώρα στο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, αυτό δεν προήλθε από λάθος η συνεργασία των αντιπάλων. Ο Γκολομάρ στο 53', πολλά μέτρα έξω από την περιοχή αποφάσισε να πάει απευθείας το φάουλ της Νετάνια και δικαιώθηκε αφού το χτύπημα ήταν τέτοιο που ο Βασίλης Μπάρκας ήταν αδύνατο να σταματήσει το 1-1.

Σημαντικό είναι πως και μετά το 1-1, η Ένωση δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Πίεση δηλαδή, καλό παιχνίδι μεταβιβάσεων και δημιουργία τόσο από τον άξονα όσο και από τα "φτερά". Υπενθυμίζουμε πως οι "κιτρινόμαυροι" την Τρίτη (16/7, 10:30) θα δώσουν το τελευταίο φιλικό στην Πολωνία με την Σταλ Στάλοβα και μετά θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Μπάρκας (64' Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64' Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69' Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72' Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77' Ντέλετιτς), Λιβάγια

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ