ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: "Κρατάει" τον Τσόσιτς

ΑΕΚ: "Κρατάει" τον Τσόσιτς

Στο ματς με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα, ο Τσόσιτς έδειξε πως μπορεί να δώσει την λύση που ψάχνει ο Ουζουνίδης μέχρι και τον Γενάρη.

Τις πρώτες σκέψεις για το ενδεχόμενο να μπορεί να ανταποκριθεί ο Ούρος Τσόσιτς σε ρόλο αμυντικού χαφ στην ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τις είχε βάλει στην άκρη του μυαλού του ήδη από την καλοκαιρινή προετοιμασία στο Κίελτσε. Όταν ακόμα δεν είχε καν ολοκληρωθεί το ρόστερ από τις μεταγραφές.

Μάλιστα σε κάποιες ασκήσεις στο Κίελτσε, ο Τσόσιτς είχε πάρει θέση στα χαφ. Αυτές οι σκέψεις άρχισαν να ωριμάζουν ακόμα πιο πολύ, όταν η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έκλεισε, χωρίς να αποκτηθεί ένας επιπλέον χαφ. Και μάλιστα ο Ουζουνίδης άρχισε να δοκιμάζει τον Σέρβο στα χαφ και σε επίσημα παιχνίδια. Έστω και κυπέλλου. Όμως το πλήρωμα του χρόνου για να επιστρατευτεί η λύση του Τσόσιτς για την μεσαία γραμμή, ήρθε όταν τραυματίστηκε ο Άλεφ στο παιχνίδι με την Λαμία.

Ο Ουζουνίδης πάντα έλεγε για τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό πως " όταν ένας παίκτης έχει τόσο καλή τεχνική κατάρτιση όσο ο Ούρος, μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του αμυντικού χαφ". Αυτό που πίστευε ο τεχνικός της ΑΕΚ για τον Τσόσιτς, το είδε στο ματς της Τετάρτης (12/12) στο "Ντα Λουζ". Και μάλιστα σ' ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και πίεσης, απέναντι στην Μπενφίκα.

Ο Τσόσιτς έπαιξε ως κόφτης μπροστά στα στόπερ και στην μέση της τριάδας στην μεσαία γραμμή. Έκανε την δουλειά ακριβώς όπως την είχε ζητήσει ο Ουζουνίδης. Γι' αυτό και μετά την λήξη του παιχνιδιού, πήρε και τα εύσημα από τον τεχνικό της ΑΕΚ. Κάτι που έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του Τσόσιτς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν ήταν και στα καλύτερα του. Ειδικά την κακή εμφάνιση που έκανε στο Αγρίνιο, την έφερε βαρέως ο Σέρβος.

Αυτή η εμφάνιση όμως που έκανε ο Τσόσιτς στη Λισσαβόνα, του ανέβασε την ψυχολογία. Και κυρίως έδειξε στον Ουζουνίδη πως μπορεί να ποντάρει πάνω του, για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στα χαφ, μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Άλεφ δεν μπορεί, λόγω τραυματισμού, να παίξει ούτε την Κυριακή (16/12) στην Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, ούτε στο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Και τουλάχιστον για το ματς στην Λάρισα, ο Τσόσιτς έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει δίδυμο με τον Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή.

Προφανώς και η λύση Τσόσιτς στα χαφ δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, εκτός από προσωρινή. Μέχρι δηλαδή να προχωρήσει η μεταγραφή του μέσου. Αφενός διότι αν ο Σέρβος λείψει από τις επιλογές των στόπερ, διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί θα μείνουν μόνο ο Τσιγκρίνσκι, ο Οικονόμου και ο νεαρός ο Σβάρνας. Αφετέρου διότι ο Τσόσιτς δεν είναι χαφ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ