ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κλωναρίδης για όλες τις δουλειές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κλωναρίδης πριν από δύο μήνες προοριζόταν για full back. Στα χέρια του Καρντόσο, όμως, επιστρέφει στην επίθεση και φαίνεται πως εξελίσσεται σε λύση παντός καιρού για τον Πορτογάλο κόουτς της ΑΕΚ που αναφέρθηκε με δηλώσεις σχετικά.

Μέσα Μαΐου και όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα πάει στο Κίελτσε με τον Μανόλο Χιμένεθ στο τιμόνι. Μία από τις ειδήσεις που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, τότε, ήταν η σκέψη του Ισπανού να μετατρέψει τον Βίκτωρα Κλωναρίδη σε full back. Άλλωστε, ο Μανόλο το είχε ξανακάνει με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, καθώς στην πρώτη του θητεία τον είχε αναλάβει ως χαφ, τον έβαλε εξτρέμ και ο "Κλώνα" πήρε μεταγραφή 800.000 ευρώ στην Λιλ.

Χιμένεθ, πλέον, δεν υπάρχει στην Ένωση και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Μιγκέλ Καρντόσο είναι πώς θα διαχειριστεί τον 26χρονο Κλωναρίδη. Ο Πορτογάλος επιχειρεί ν' αλλάξει γενικά την εικόνα της ΑΕΚ, να τις "ξεριζώσει" τη νοοτροπία των προηγούμενων ετών για να βάλει κάτι νέο στον τρόπο παιχνιδιού της. Ο "Κλώνα" χωράει στα σχέδια του Καρντόσο; Μέχρι ώρας φαίνεται πως ναι.

Χωρίς φορ και εξτρέμ επίσης, ο Κλωναρίδης παίρνει τις ευκαιρίες του στην Πολωνία. Στα δύο φιλικά των "κιτρινόμαυρων", μάλιστα, ήταν εκ των διακριθέντων. Ασίστ στο πρώτο παιχνίδι στον Λιβάγια και πολλές βοήθειες επιθετικά στο δεύτερο. Κινήσεις στο χώρο, διάθεση να κρατήσει τη μπάλα και να "ταΐσει" τους συμπαίκτες του. Μην ξεχνάμε πως όταν μείωσε η ΑΕΚ σε 2-1 με την Τρέντσιν, το γκολ προήλθε από ατομική προσπάθεια του Κλωναρίδη.

Ο Κλωναρίδης είναι 26, διάγει τον τρίτο του χρόνου στην ομάδα και στα πρώτα του πατήματα υπό τον νέο προπονητή δείχνει ότι θέλει να υπολογίζεται. Οι κινήσεις του δεν είναι φοβικές, τραβάει την ΑΕΚ επιθετικά με τις ενέργειές του. Διεκδικεί με αξιώσεις θέση στα πλάνα του Καρντόσο. Και από τις δηλώσεις του δεύτερου, πάντως, μετά το παιχνίδι με την Τρέντσιν όταν ρωτήθηκε για το 4-4-2 των τελευταίων λεπτών και τον Κλωναρίδη δίπλα στον Γιακουμάκη φάνηκε ότι έχει κάνει το διάβασμά του για τις ικανότητες του παίκτη.

"Ο Κλωναρίδης είναι ένας παίκτης που του αρέσει να κινείται στο χώρο και στο κέντρο. Προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Επίσης, γνωρίζετε ότι ο Λιβάγια δεν είναι ξεκάθαρα στράικερ και γι' αυτό ζητάμε από τον Βίκτωρα να κάνει κινήσεις έτσι ώστε να εκμεταλλευόμαστε τους ελεύθερους χώρους στην πλάτη της άμυνας".

Στην πορεία και με τις προσθήκες θα φανεί ποιος θα είναι ο ακριβής ρόλος του Κλωναρίδη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα καταλαβαίνουμε πως ο "Κλωνα" από full back του Χιμένεθ οδεύει προς την μετατροπή του σε "εργαλείο" του Καρντόσο είτε για τα άκρα της επίθεσης, είτε για παρτενέρ του επιθετικού όταν αυτό θα είναι απαραίτητο, όπως ήταν στον Παναθηναϊκό δίπλα στον γκολτζή Μάρκους Μπεργκ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ανήκει στο κλαμπ εκείνων που δεν έχουν ακούσει λίγα από τον κόσμο, αλλά κυρίως πέρυσι στην Ευρώπη, όσο είχε σταθερή απόδοση έδωσε πράγματα στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ