ΑΕΚ

ΑΕΚ: "Κλειδιά" ο παλιός και ο νέος στη μεσαία γραμμή

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Σιμόες, Κρίστισιτς, ΑΕΚ (eurokinissi) EUROKINISSI

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής (17/2) με τον Ολυμπιακό, ρόλο κλειδί θα έχει το «ιδιαίτερο» δίδυμο των αμυντικών χαφ που ετοιμάζει ο Χιμένεθ.

Η έκβαση της «μάχης» στο κέντρο του γηπέδου, ίσως είναι αυτή που θα κρίνει και τον νικητή στο κυριακάτικο (17/2) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι που γίνεται σε τέτοιου είδους ματς.

Και ο Μανόλο Χιμένεθ το ξέρει καλά. Το σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικό, είναι πως έχει ετοιμοπόλεμο και διαθέσιμο για την βασική ενδεκάδα, το πιο δυνατό δίδυμο αμυντικών μέσων. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ο Αντρέ Σιμόες και ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, αναμένεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να ξεκινήσουν για πρώτη φορά μαζί στην βασική ενδεκάδα.

Κάτι που, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, είναι κάτι που η ΑΕΚ ήθελε να βάλει στο παιχνίδι της ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Και ο Χιμένεθ το σκεφτόταν από την προηγούμενη Κυριακή και το ματς με τον ΟΦΗ. Αλλά ο Κρίστιτσιτς δεν ήταν ακόμα 100% έτοιμος, καθώς προερχόταν από τον τραυματισμό στο γόνατο. Τώρα όμως ο Σέρβος έχει ξεπεράσει 100% το πρόβλημα. Και είναι πανέτοιμος. Όπως πανέτοιμος είναι και ο Σιμόες, που πλέον μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, έχει προλάβει να παίξει σε δυο επίσημα παιχνίδια.

Είναι γεγονός πως με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, Σιμόες και Κρίστιτσιτς αλληλοσυμπληρώνονται στη μεσαία γραμμή. Επίσης ο Πορτογάλος χαφ, τέτοιου είδους ντέρμπι όπως αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό, τα έχει «φάει» με το κουτάλι. Από το 2015 που έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο Καραϊσκάκη έχει πάει ήδη τέσσερις φορές.

Αντιθέτως είναι η πρώτη επίσκεψη στο Φάληρο για τον Σέρβο χαφ, που πάντως ως παιδί του Ερυθρού Αστέρα ξέρει καλά από τέτοια ματς και καυτές έδρες. Ο Κρίστιτσιτς και ο Σιμόες έπαιξαν για λίγο μαζί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως τώρα θα ξεκινήσουν για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα. Και με ειδικές οδηγίες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ