ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σοβαρά επεισόδια, ακόμα και με ρίψη μολότοφ, έγιναν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη αλλά και στο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ. Επτά οπαδοί της Ένωσης και οκτώ Ολλανδοί τραυματίστηκαν. Κίνδυνος βαριάς «καμπάνας». Η καταγγελία της ΑΕΚ. (photos + videos)

Για την ΑΕΚ ισχύει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το "ενός κακού μύρια έπονται".

Μέσα στην αγωνιστική κρίση και στη νέα ήττα από τον Άγιαξ, ήρθαν και τα επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να βάλουν σε κίνδυνο βαριάς τιμωρίας την Ένωση.

Τόσο πριν από την έναρξη του ματς, όσο και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, υπήρξαν ρίψεις αντικειμένων, φωτοβολίδων, ακόμα και μολότοφ, ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από την σέντρα, όταν πρώτα οι «φιλοξενούμενοι» άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, ενώ στην συνέχεια υπήρξε «επίθεση» οπαδών της ΑΕΚ μέσα από την «τάφρο» του ΟΑΚΑ. Με ρίψη ακόμα και μολότοφ.

Ανάλογη επίθεση, με ρίψη βεγγαλικών μέσα από την τάφρο, έγινε και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς αυτή την φορά οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, είχε τοποθετηθεί στο κάτω διάζωμα, λόγω του ζητήματος που είχε δημιουργηθεί με την ταλάντωση της θύρας 22 στο ματς με τον Άγιαξ.

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΚΤΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Από τα επεισόδια υπήρξαν, σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της ΑΕΚ, επτά οπαδοί τραυματίες. Ενώ επισήμως ο Άγιαξ έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες δικούς του οπαδούς, από τις ρίψεις αντικειμένων αλλά και από την επέμβαση της αστυνομίας στην θύρα των «φιλοξενούμενων».

Εκείνο που τόνιζαν, πάντως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ, είναι πως είχαν καταστήσει σαφές σ’ όλες τις συσκέψεις ασφαλείας που είχαν προηγηθεί, ακόμα και λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ματς, πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος επεισοδίων, από την στιγμή που έχουν ενσωματωθεί στους εκδρομείς του Άγιαξ και οπαδοί του Παναθηναϊκού.

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μάλιστα υποστηρίζουν πως η ατάκα στην τελευταία σύσκεψη προς τον υπεύθυνο ασφαλείας του Άγιαξ ήταν πως «δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν είναι μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη».

Ήδη από την Τρίτη το βράδυ, άπαντες γνώριζαν για το ενδεχόμενο να υπάρχουν οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάμεσα σ' αυτούς του Άγιαξ. Εξάλλου ήταν μαζί τους στο ΟΑΚΑ από την τελευταία προπόνηση της ολλανδικής ομάδας και πριν συμβούν τα επεισόδια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Γι' αυτό και στην σύσκεψη πριν από το ματς, έγινε εκτενής κουβέντα και με την ελληνική αστυνομία και με τον επικεφαλής της αποστολής της ολλανδικής αστυνομίας στην Αθήνα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να μην μπουν στο γήπεδο μαζί με τους οπαδούς του Άγιαξ, εκείνοι του Παναθηναϊκού.

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
ΑΕΚ: Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας

Πανό το οποίο «κατέβηκε» μετά από συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του Σταδίου. Από την άλλη μεριά, έχει σημασία το γεγονός πως η ΑΕΚ, δεν είναι υπότροπος για επεισόδια.

Δεδομένο, ωστόσο, είναι πως ήδη από σήμερα, πριν καν πάρουν οι άνθρωποι της Ένωσης το κατηγορητήριο στα χέρια τους, θα αρχίσουν να ετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή, καθώς ο κίνδυνος για βαριά «καμπάνα» είναι μεγάλος.

Εξάλλου όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο έκαναν τον γύρο του κόσμου και «έπαιξαν» σ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Κυρίως με τις φωτογραφίες από την επίθεση με την μολότοφ, αλλά και με τον ναζιστικό χαιρετισμό από οπαδό στην κερκίδα του Άγιαξ.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Άγιαξ: "Επιστρατεύτηκε" ο 19χρονος αρχηγός των Ολλανδών για να σταματήσουν τα επεισόδια

ΑΕΚ: Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-8 (K19): Η πιο βαριά ήττα στην διοργάνωση του φετινού Youth League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ