ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καρντόσο the transfer boss

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις 11 ημέρες από την επίσημη παρουσίαση του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ και ήδη έχουμε εικόνα γι αυτό που συμβαίνει κι έρχεται. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχει πάρει στις πλάτες του τον μεταγραφικό σχεδιασμό καθώς οι υπερεξουσίες που του έχουν δοθεί, είναι πλέον διαπιστωμένες.

Πως το είπε εκείνο το βράδυ, στο δείπνο που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης; "Για τις μεταγραφές αποφασίζει ο τεχνικός διευθυντής". Ε, αρκετά μακριά από αυτό... Η έλευση Καρντόσο, έχει ανατρέψει τα πάντα στην ΑΕΚ.

Παραδείγματα υπάρχουν: Η (προφορικά) κλεισμένη από τον τεχνικό διευθυντή μεταγραφή του Χομλέν (παίκτη β' επιπέδου για την ΑΕΚ εν συγκρίσει με τον άλλο ταυτόχρονο στόχο Ογκνιεν Βράνιες που επίσης δεν θέλει ο Πορτογάλος), ακυρώθηκε από τον προπονητή.

Ο ίδιος επέλεξε τον Παουλίνιο για τη θέση του δεξιού μπακ, μπροστά από τον Ισπανό Μπενίτο, που ήταν επίσης μια δυνατή εισήγηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, στην περίπτωση που δεν ευδοκιμούσε το θέμα του Ροντρίγκο (όπου η ΑΕΚ πιάστηκε αδιάβαστη). Υπάρχουν κι άλλες ιστορίες, όμως δεν είναι της παρούσης...

Επιθυμία του Καρντόσο είναι να φέρει στην Ελλάδα τουλάχιστον 2-3 ακόμα παίκτες από την αγορά της Πορτογαλίας. Η ΑΕΚ έχει εστιάσει τις τελευταίες ώρες περισσότερο στην περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Σπόρτιγκ Λισαβόνας Τσίκο Ζεράλδες, υπόθεση πολύ πιο δουλεμένη και προχωρημένη από τις άλλες, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας να τελειώσει θετικά.

Ο Πορτογάλος έχει τις δικές του ιδέες για τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα εξυπηρετήσουν όπως θα το ήθελε τον τακτικό σχεδιασμό που έχει κατά νου, πάντοτε σε συνάρτηση με τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και πρέπει να δουλέψει μαζί τους.

Φαίνεται όμως ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στις μεταγραφικές απαιτήσεις του, γι αυτό θέλει πολύ και τον Κροάτη Φίλιπ Κροβίνοβιτς. Βασικά είναι αυτός που έχει στο μυαλό του ως τον ιδανικό συνδετικό κρίκο των τριών γραμμών.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ

Συμπερασματικά, ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι το απόλυτο αφεντικό στις μεταγραφικές υποθέσεις. Μια επιλογή της διοίκησης που εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν προπονητή ο οποίος δεν έχει λάβει ποτέ στην έως τώρα μικρή προπονητική καριέρα του (ως α' τεχνικός), τόσο αυξημένες αρμοδιότητες.

Στη Ρίο Αβε "οικοδόμησε" κάτι δικό του, το οποίο όμως ως υλικό, σε μεγάλο βαθμό προϋπήρχε, ενώ από τις Ναντ και Θέλτα, είχε ολιγόμηνα περάσματα, στα οποία μεταγραφικές πινελιές δεν έβαλε. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τις τύχες της στον Καρντόσο, πέραν του τακτικού πεδίου και σε αυτό του μεταγραφικού σχεδιασμού της, ελπίζοντας ότι ο Πορτογάλος θα επιλέξει αυτούς που πρέπει.

Εν τω μεταξύ, βάσει των επιδιώξεών του σε πρόσωπα και της επιθυμίας του για την απόκτηση δύο κεντρικών χαφ με δημιουργικές αρετές, μοιάζει να μην ικανοποιείται από την ποιότητα της ομάδας σε θέσεις που η λογική πρεσβεύει ότι υπάρχει μια σχετική πληρότητα, τουλάχιστον σε πρόσωπα και στοιχεία. Η ΑΕΚ από τη μεριά της προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα "θέλω" του, δίχως να εισέρχεται σε τέτοια διλήμματα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ