ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Και τώρα... αλλαγές

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προαναγγείλει αγωνιστικές αλλαγές στην ΑΕΚ και ετοιμάζεται να ανακατέψει την "τράπουλα" από το κυριακάτικο (2/12) ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr αναλύει

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις με τον Μπακασέτα, τον Σιμόες και τον Λαμπρόπουλο, το σερί των κακών εμφανίσεων και των στραβών αποτελεσμάτων της ΑΕΚ, έτσι κι αλλιώς θα επέβαλε αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που έχουν βγει από την εξίσωση, τρεις ποδοσφαιριστές που κατά κύριο λόγο είχαν θέση στην βασική ενδεκάδα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τώρα πλέον ψάχνει ένα ανακάτεμα της αγωνιστικής «τράπουλας» της ομάδας.

Το ματς της Τρίτης (27/11) με τον Άγιαξ, για περισσότερους από έναν λόγους, δεν προσφερόταν για πολλές αλλαγές. Κυρίως διότι ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, απέναντι σ’ έναν εξαιρετικά δυνατό αντίπαλο. Παρόλα αυτά, ακόμα και σ’ αυτό το ματς, ο Ουζουνίδης δοκίμασε έναν διαφορετικό σχηματισμό. Ωστόσο οι αλλαγές που ο τεχνικός της ΑΕΚ προανήγγειλε δημοσίως και την προηγούμενη Δευτέρα (26/11) αλλά και χθες (30/11), θα αρχίσουν να υλοποιούνται περισσότερο από το αυριανό (2/12) παιχνίδι με την Ξάνθη. Από τα πρόσωπα της ενδεκάδας, μέχρι ενδεχομένως και τον σχηματισμό. To Sport24.gr αναλύει.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Με τρεις βασικούς παίκτες εκτός αγωνιστικού πλάνου και ακόμα κάποιους που δεδομένα είναι εκτός φόρμας, για τον Ουζουνίδη είναι μονόδρομος οι αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ήδη από το ματς με την Ξάνθη. Με αλλαγές κυρίως στην γραμμή κρούσης. Ο Λούκας Μπογέ, που έμεινε στον πάγκο και με τον Παναιτωλικό και με τον Ατρόμητο αλλά ακόμα και με τον Άγιαξ, είναι ο πρώτος που θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Ενώ με την θέση που άφησε κενή ο Μπακασέτας στο δεξί άκρο της επίθεσης, θα «φλερτάρει» και ο Χρήστος Αλμπάνης που έχει επιστρέψει πλέον δυνατός μετά από τον τραυματισμό και ο Γιάννης Γιαννιώτας που αναζητά ευκαιρίες. Από την άλλη μεριά παίκτες που είναι ντεφορμέ, όπως ο Λιβάγια ή ο Μάνταλος, είναι εξαιρετικά πιθανό να μείνουν στον πάγκο.

Όσο για το κενό που αφήνει ο Σιμόες στη μεσαία γραμμή, μέχρι και τον Γενάρη που θα έρθει η μεταγραφή χαφ, θα το καλύπτει το δίδυμο Γαλανόπουλου και Άλεφ. Με τον Μοράν να δίνει ανάσες στον Βραζιλιάνο αν και εφόσον χρειαστεί. Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και στο ματς με την Ξάνθη, καθώς ο Άλεφ έχει αρχίσει να βγάζει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός.

ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η αλλαγή σχηματισμού στο ματς με τον Άγιαξ από το 4-2-3-1, στο 3-5-2, δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί. Ήταν μια έκτακτη επιλογή, για μια έκτακτη ανάγκη. Παρόλα αυτά, ο Ουζουνίδης έχει βάλει στο τραπέζι την προοπτική διαφοροποίησης του συστήματος. Ενδεχομένως με την αλλαγή ρόλων κάποιων παικτών, όπως ο Μάνταλος, μέσα στο γήπεδο. Ή με στροφή σε κάποιες εναλλακτικές λειτουργίες του σχηματισμού που ήδη από το καλοκαίρι δουλεύει ο τεχνικός της ΑΕΚ. Πάντως ο Ουζουνίδης δεν θέλει να βάλει τους παίκτες του να εφαρμόσουν απότομα, κάτι το οποίο δεν έχουν δουλέψει καθόλου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ