ΑΕΚ

ΑΕΚ και Μπακασέτας σε έντονη έλξη

ΑΕΚ και Μπακασέτας σε έντονη έλξη
Μπακασέτας Μάνταλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτει την επιθυμία Μπακασέτα και ΑΕΚ για συνεργασία, τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και τις παραμέτρους που θα παίξουν ρόλο ώστε οι δύο πλευρές να φτάσουν στο αίσιο τέλος που επιθυμούν.

Στο Sport24.gr είχατε διαβάσει για το φάκελο «Μπακασέτας και ΑΕΚ». Εκεί εξηγήσαμε όλα όσα πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά, πολύ περισσότερο δε για το πως η Ένωση θα έμπαινε σε διαδικασία απόκτησης του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

Ωστόσο η υπερπήδηση των εμποδίων είναι εφικτή όταν οι δύο πλευρές το θέλουν πολύ. Κι εν προκειμένω, τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η Ένωση θέλουν και προσπαθούν να υπάρξει συνεργασία. Και το θέλουν πολύ!

Ο Μπακασέτας είναι ΑΕΚτζής. Μην σας φανεί υπερφίαλο, από μικρός έτρεχε σε γήπεδα με κιτρινόμαυρο κασκόλ. Τη δεδομένη στιγμή έχει υπάρξει επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ στον Πανιώνιο για την αγορά του (τριετές συμβόλαιο αντί 700.000 ευρώ συνολικά προσφέρθηκε στον παίκτη!), ωστόσο εκείνος δεν θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη (είχε κάνει πέρασμα από τον Άρη). Περίπτωση Αραβίδη εν ολίγοις. Ο τελευταίος αρνήθηκε τα περισσότερα χρήματα που του προσέφερε ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι του 2014, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης με αισθητά χαμηλότερες αποδοχές.

Επιθυμία απόκτησής του υπάρχει και από την ΑΕΚ, αυτό είναι πλέον μια δεδομένη μη αμφισβητήσιμη κατάσταση. Κάποιοι μιλούν για επικοινωνία ανθρώπου της ομάδας με τον επιθετικό του Πανιωνίου προκειμένου να του μεταφερθεί η απόφαση της κιτρινόμαυρης διοίκησης να προβεί σε διαδικασία απόκτησής του. Ωστόσο με εξίσου ξεκάθαρο τρόπο, ο Μπακασέτας ενημερώθηκε ότι η ομάδα δεν θα εισέλθει σε διαδικασία πλειστηριασμού στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι προκύπτει διάθεση για να στηθεί ένα παζάρι στα πόδια του.

Ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει

Τον ερχόμενο Ιούνιο ο Μπακασέτας αποκτά το δικαίωμα να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί και να συνάψει συμφωνία μαζί της καθώς το υπάρχον συμβόλαιο με τον Πανιώνιο εκπνέει τον Ιανουάριο του 2017. Αυτό είναι ένα ατού για την ΑΕΚ στο οποίο μπορεί να πατήσει προκειμένου να πιέσει καταστάσεις. Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές επιθυμούν συνεργασία και θέλουν να φτάσουν σε αυτήν, οι έξι μήνες απόστασης είναι πολύ κοντινό διάστημα για να τηρήσει σκληρή στάση ο Πανιώνιος.

Βέβαια υπάρχει στη μέση και ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή και η λογική προσπάθειά του να καρπωθεί ο πελάτης του όσο το δυνατόν πιο επωφελές συμβόλαιο γίνεται. Ψάχνεται πολύ και στο εξωτερικό, αν προκύψει κάτι ιδιαιτέρως καλό, η πιθανότητα να καμφθεί η επιθυμία του Μπακασέτα να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα κάνει (αν δεν το έχει πράξει ήδη) την κίνησή του να φέρει στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που επιθυμεί σφόδρα να φορέσει τη φανέλα της. Θα είναι μια επιλογή ποιότητας για ένα ρόστερ πλούσιο. Ο Μπακασέτας δεν θα αποτελεί προσθήκη για τη βασική ενδεκάδα (εκτός αν κερδίσει τη θέση με την αξία και τη δουλειά του) της Ένωσης. Ο Πογέτ πάντως έχει ήδη κάνει θετική εισήγηση έχοντας διακρίνει καλά πράγματα στον 23χρονο ποδοσφαιριστή που εκτός από γκολ, μοιράζει και πολλές ασίστ.

Φέτος ο Μπακασέτας διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Μετρά 9 γκολ και 6 τελικές πάσες που κατέληξαν σε τέρμα. Αυτά στο πρωτάθλημα. Η συνολική σούμα, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων Κυπέλλου, αριθμεί 32 συμμετοχές, 10 γκολ και 7 ασίστ. Εξαιρετικά νούμερα για μια ομάδα που ναι μεν προσπαθεί να παίζει ποιοτικά και της βγαίνουν πράγματα φέτος, όμως σε πολλές περιπτώσεις κοιτάζει το πως να μην ηττηθεί.

Απλά είναι όλα... Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, οι γάμοι δύσκολα χαλούν. Οι δύο πλευρές έχουν πατήσει στην «οδό συνεργασίας» και απομένει να διαπιστωθεί αν θα υποστηρίξουν την επιθυμία τους ως το τέλος.

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ