ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ίσως όλοι, ίσως και κανένας

ΑΕΚ: Ίσως όλοι, ίσως και κανένας

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο με τις περιπτώσεις των συμβολαίων που λήγουν και βρίσκει μέσα όλες τις λεπτομέρειες για το πως έχει σήμερα η κατάσταση με στοιχεία και αριθμούς.

Τέσσερις υποθέσεις ανανεώσεων συμβολαίων και οι τέσσερις ανοιχτές και υπό διαπραγμάτευση. Πέραν του Ελντερ Λόπες που έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ και σύντομα θα υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο, οι Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας, Σιμόες και Γκάλο, είναι τόσο κοντά όσο και μακριά από το να πράξουν το ίδιο με την Ένωση.

Το Sport24.gr μιλάει με στοιχεία και αριθμούς:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τι θέλει η πλευρά του παίκτη: Ένα κλειστό διετές ή τριετές συμβόλαιο με καλή αύξηση αποδοχών, να φτάσει δηλαδή τις 300.000 ευρώ ετησίως από τις περίπου 140.000 ευρώ που λαμβάνει τώρα, ποντάροντας στην ομολογημένη από όλους εξέλιξή του και στο γεγονός ότι πλέον είναι διεθνής.

Τι προτείνει η ΑΕΚ: Επέκταση συμβολαίου για τρία χρόνια, με ετήσιες πάγιες αποδοχές κοντά στις 250.000 ευρώ συν μπόνους ατομικών στόχων.

Οι πιθανότητες: Ο παίκτης θέλει να μείνει, η ομάδα επιθυμεί να τον κρατήσει, αλλά το οικονομικό δεν είναι απλό θέμα. Αν και η διαφορά φαίνεται μικρή, σε βάθος χρόνου είναι μεγάλη, για έναν παίκτη στα 28 που υπογράφει ένα καθοριστικό συμβόλαιο στην καριέρα του. Θα εξαρτηθούν πολλά από το αν ο Λαμπρόπουλος έχει βρει κάτι στο εξωτερικό.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

Τι θέλει η πλευρά του παίκτη: Διετές ή και τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ. Αυτή ήταν η τελευταία απαίτηση του ατζέντη του, με την υποσημείωση ότι « υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες που δίνουν 800, αλλά δεν ζητάμε τόσα από την ΑΕΚ».

Τι προτείνει η ΑΕΚ: Συμβόλαιο διετούς διάρκειας (υπό συζήτηση και το τριετές) με ετήσιες αποδοχές 450.000 ευρώ. Ενδεχομένως, στην τελική προσφορά που ο ίδιος ο Μελισσανίδης είπε ότι θα κατατεθεί στον ποδοσφαιριστή, να προταθεί μια μικρή αύξηση, της τάξεως των 50.000 ευρώ το χρόνο. Μπορεί και όχι όμως...

Οι πιθανότητες: Το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, παρατηρείται μια διάθεση να γεφυρωθεί το χάσμα, κάτι που σημαίνει ότι θα ρίξει τις αρχικές απαιτήσεις του. Από το πόσο ο Πορτογάλος θα κάνει πίσω, θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της καριέρας του στην ΑΕΚ.

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Τι θέλει η πλευρά του παίκτη: Να επιβραβευτεί για τον ηγετικό χαρακτήρα που παρουσιάζει σε γήπεδο και αποδυτήρια με ένα υψηλό συμβόλαιο, ταυτόσημο με αυτό του Πέτρου Μάνταλου. Δηλαδή μια συμφωνία διετούς ή τριετούς διάρκειας με (πάνω-κάτω) ετήσιες απολαβές κοντά στις 600.000 ευρώ.

Τι προτείνει η ΑΕΚ: Κατά δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, αυτά τα χρήματα είναι πολλά και δεν δίνονται. Ωστόσο πρόθεση της ΠΑΕ είναι να προτείνει ένα καλό συμβόλαιο στον Μπακασέτα, με γερή αύξηση αποδοχών (από τις περίπου 300.000 στις 450.000 ή και 500.000 ευρώ)

Οι πιθανότητες: Η τελευταία φορά που οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το θέμα, κατεγράφη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Ωστόσο η πλευρά του Μπακασέτα έχει κρατήσει διαλλακτική στάση, ο ατζέντης Παστορέλο δεν θέλει να κλείσει η πόρτα της ΑΕΚ και αναζητείται η χρυσή τομή.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΚΑΛΟ

Τι θέλει η πλευρά του παίκτη: Σε αυτή την περίπτωση, το οικονομικό δεν αναμένεται να εξελιχθεί σε πρόβλημα (έχει λαμβάνειν 240.000 ευρώ για φέτος), άλλωστε ο Γκάλο θα έχει κλείσει τα 32 του το καλοκαίρι και ξέρει ότι τα πολύ καλά συμβόλαια, είναι (λογικά) πίσω του. Θα ήθελε πάντως την εξασφάλιση της διετούς διάρκειας συνεργασίας.

Τι προτείνει η ΑΕΚ: Αν εν τέλει η Ένωση αποφασίσει να του προτείνει νέο συμβόλαιο, λογικά αυτό θα προβλέπει μονοετή διάρκεια με οψιόν ανανέωσης που να εξασφαλίζει τη δική της πλευρά (δίχως να αποκλείεται και μια αντίστοιχη ευνοϊκή για τον παίκτη, μέσα από επίτευξη στόχων, αν και αυτά η ΠΑΕ δεν τα συνηθίζει).

Οι πιθανότητες: Είναι και εδώ μοιρασμένες. Στην ΑΕΚ δεν βιάζονται για τον Γκάλο, έχουν σκοπό να κάνουν μια συζήτηση μαζί του, παράλληλα έχουν αποφασίσει για την επόμενη σεζόν την επιστροφή του Βασιλαντωνόπουλου με σκοπό να μείνει στο ρόστερ.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: "Όλο το βάρος στην απόκτηση χαφ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ