ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον αρχηγό

ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον αρχηγό

Μια σχετικά πρωτόγνωρη κατάσταση θα χρειαστεί να διαχειριστεί την Κυριακή (16/12) στη Λάρισα ο Ουζουνίδης, καθώς σπανίως φέτος η ΑΕΚ παίζει -ειδικά στο πρωτάθλημα- χωρίς τον Μάνταλο. Το Sport24.gr αναλύει...

Πέρυσι τέτοια εποχή, η ΑΕΚ είχε αρχίσει να μαθαίνει να ζει χωρίς τον αρχηγό της και να συνηθίζει στην ιδέα πως κάπως έτσι θα πάει μέχρι και το φινάλε της σεζόν. Βλέπετε, ήδη είχαν περάσει σχεδόν δυο μήνες, από τον σοβαρό τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου. Τώρα η Ένωση θα χρειαστεί να παίξει στην Λάρισα (16/12), χωρίς τον 27χρονο.

Μια κατάσταση όμως, που για τα φετινά δεδομένα της πρωταθλήτριας, είναι σχεδόν… πρωτόγνωρη. Η ΑΕΚ δεν είναι μαθημένη να παίζει χωρίς τον Μάνταλο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός της Ένωσης, είναι αυτός που έχει "γράψει" μέχρι στιγμής, τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά (914) στο πρωτάθλημα, από κάθε άλλο "κιτρινόμαυρο".

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός πως στα συνολικά 23 ματς που η ΑΕΚ έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, μόνο σε δυο υποχρεώθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Μάνταλο. Και σε κανένα από τα δυο δεν νίκησε, αλλά ούτε κι έχασε. Το πρώτο ήταν με την Σέλτικ στην Γλασκώβη στις αρχές του Αυγούστου και το δεύτερο με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις αρχές του Οκτώβρη. Και τα δυο ματς, έληξαν 1-1. Επίσης ο Μάνταλος μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Δυο για το πρωτάθλημα, με Γιάννενα και Άρη και δυο στην Ευρώπη, με Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και με Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Και στα τέσσερα μπήκε ως αλλαγή. Στα δυο του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πήρε "τρίποντο", στα δυο της Ευρώπης έχασε.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ… ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Εκτός από μια κατάσταση που συμβαίνει… σπάνια φέτος για την ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το ματς με την Λάρισα, θα πρέπει να διαφοροποιήσει και το επιθετικό του πλάνο. Αρχικά προσανατολιζόταν, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr για δυο προσθήκες στην γραμμή κρούσης. Τον Μάνταλο και τον Λιβάγια. Τώρα οι δυο, υποχρεωτικά θα γίνουν μια. Ο Κροάτης θα είναι αυτός που θα μπει στην βασική ενδεκάδα και θα πάρει θέση πίσω από τον φορ, που θα είναι ο Πόνσε. Ενώ στα δυο άκρα θα παραμείνουν οι Μπογέ - Κλωναρίδης, όπως με την Λαμία και την Ξάνθη. Εκτός αν ο Εβρίτης τεχνικός κάνει κάποια έκπληξη είτε με τον Γιαννιώτα, που μπήκε αλλαγή στην Λισσαβόνα, είτε με τον Αλμπάνη που είναι και έτοιμος και ξεκούραστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ