ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάρκα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι το Νο1 πρόσωπο στη βιτρίνα της ΑΕΚ. Κι αν φύγει; Τότε ο Τσιντώτας θα γίνει ο βασικός και ο Αθανασιάδης αυτός που θα τον κοντράρει.

Μοιάζει να είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι για τον Βασίλη Μπάρκα. Οι ερωτήσεις ατζέντηδων από μεγάλα γραφεία εντείνονται και η πεποίθηση ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα φτάσει μια υψηλή πρόταση για την αγορά του, θεριεύει εντός της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Ωστόσο η επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ σε περίπτωση πώλησης του διεθνούς γκολκίπερ, δεν θα απέχει από τη σημερινή. Με εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο.

Είναι δεδομένη η στήριξη στο πρόσωπο του 26χρονου Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος πέρυσι βίωσε μια σεζόν στη σκιά του Μπάρκα, αγωνιζόμενος σε μόλις 9 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 5 ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας και μόλις 4 για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει ωστόσο να λησμονούμε κάτι που σπανίως καταγράφεται στον Τύπο:

Ο Τσιντώντας, ήταν ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα ματς πρωταθλήματος κατά τη σεζόν κατάκτησης του τίτλου (2017-18), έχοντας υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ένωσης σε 15 αγώνες της Super League, έναντι μόλις 5 του Μπάρκα και 10 του αποχωρήσαντος στο τέλος εκείνης της σεζόν, Γιάννη Ανέστη.

Ο προερχόμενος από τον Λεβαδειακό γκολκίπερ της ΑΕΚ, είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί ως βασικός, στην περίπτωση κατά την οποία συντελεστεί η πώληση του Μπάρκα (προκύπτει έντονο ενδιαφέρον από Ρόμα, Πόρτο και Αγιαξ, ενδεχομένως και από τη Μπενφίκα στην περίπτωση κατά την οποία παραχωρήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο).

Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Ντάνιελ Κορέια είχε μελετήσει ενδελεχώς τους γκολκίπερς της Ενωσης προτού αφιχθεί στην Ελλάδα και είχε αποφανθεί ότι ο Τσιντώτας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης, κάτι που ασφαλώς επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν ένας αθλητής είναι ενεργός και λαμβάνει μέρος στις υποχρεώσεις της ομάδας, αποκτώντας ρυθμό και αυτοπεποίθηση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, εφόσον όντως ο Μπάρκας πωληθεί, η ΑΕΚ να επενδύσει σε ακόμα έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα από την ελληνική αγορά, όπως έπραξε ήδη με τον Αθανασιάδη, ώστε να υπάρχει και τρίτος (μαζί και ανταγωνιστής) στο ρόστερ.

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ REPORT

Με μπόι 1.92 και μακριά χέρια, ο νεοαποκτηθείς από τον Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Αθανασιάδης, είναι ομολογουμένως επιβλητικός. Ωστόσο είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός όταν απλώνει το μεγάλο κορμί του για να βγάλει δύσκολα σουτ στις γωνίες, είτε χαμηλά, είτε ψηλά.

Τα ρεφλέξ του είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που άλλωστε είχαν διακρίνει στην ΑΕΚ από την προπερυσινή σεζόν, όταν ως τερματοφύλακας της αρκαδικής ομάδας είχε πραγματοποιήσει ελκυστικές εμφανίσεις. Θέλει δουλειά πάντως σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, ειδικότερα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και στην αποφασιστικότητα που πρέπει να δείχνει όταν αποφασίζει να πραγματοποιήσει εξόδους.

Στοιχεία τα οποία βελτιώνονται μέσα από τη στοχευμένη δουλειά και το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Κορέια, το οποίο ανά προπόνηση, θα είναι προσαρμοσμένο πάνω στις αδυναμίες και των τριών γκολκίπερς της Ένωσης.

Γενικώς, ο Αθανασιάδης έχει τις σωστές βάσεις και παραστάσεις για να εξελιχθεί σε τερματοφύλακα που θα κοντράρει τον Τσιντώτα στα ίσια, εφόσον βέβαια αποχωρήσει ο νυν βασικός και εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, Μπάρκας. Το σίγουρο είναι ότι στην επόμενη μέρα, δεν προβλέπεται η προσθήκη ξένου τερματοφύλακα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ