ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η θυσία του Αραούχο για να παραμείνει στην Ένωση

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αραούχο επιθυμεί διακαώς τη συνέχιση της καριέρας του στην ΑΕΚ και είναι διατεθειμένος να δεχθεί σημαντικό ψαλίδι στο πολύ μεγάλο συμβόλαιό του με τη Λας Πάλμας.

Τα συμβόλαια που τους "δένουν" με τις δύο ομάδες στις οποίες ανήκουν (Λας Πάλμας και Άντερλεχτ αντιστοίχως), παίζουν το δικό τους κομβικό ρόλο στις υποθέσεις των Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες. Για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό και το θέμα της αποζημίωσής του, το εξηγήσαμε πολύ αναλυτικά στο Sport24.gr.

Ας δούμε τι ισχύει και με τον Αργεντινό:

*Ο "Τσίνο", αν δεν ήταν τόσο δεμένος με την ΑΕΚ και δεν επιθυμούσε διακαώς (όπως άλλωστε έχει δηλώσει) την πολυετή συνέχιση της καριέρας του σε αυτή, θα ήταν ένας πολύ άνετος τύπος, γνωρίζοντας ότι έχει εξασφαλισμένα, ένα σκασμό χρήματα για την επόμενη τριετία. Το συμβόλαιό του με τη Λας Πάλμας, είναι πολύ υψηλό για τα δεδομένα της εποχής αλλά και τη δική του πτωτική πορεία στην Ισπανία.

*Ο Αργεντινός επιθετικός έχει λαμβάνειν 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο, έως το καλοκαίρι του 2023. Συνολικά 3,9 εκατ. ευρώ σε καθαρές αποδοχές, για τα επόμενα τρία ποδοσφαιρικά έτη. Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα έχει ήδη εισπράξει 2,6 εκατ., από το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 (συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ!), όταν επέστρεψε από την ΑΕΚ στη Λας Πάλμας. Γνωρίζει λοιπόν ότι σε τρία χρόνια από τώρα, θα είναι βαθύπλουτος.

*Ξέρει επίσης πολύ καλά, ότι στις καλές ημέρες της Ενωσης, τις δικές του αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, θα εξασφάλιζε στην Ελλάδα ένα συμβόλαιο κοντά στις 800.000 ευρώ, σίγουρα όχι περισσότερα. Πλέον, με τα νέα δεδομένα αλλά και τη φάση που η καριέρα του βρίσκεται, είναι μάλλον αδύνατο να αμειφθεί με περισσότερα από 600 χιλιάρικα στην ΑΕΚ. Πάντοτε με την υπόθεση ότι θα ανήκει πλέον μόνο σε εκείνη.

*Αν κάνουμε τις πράξεις, θα διαπιστώσουμε ότι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για ένα ποσό λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ, σε βάθος τριετίας. Κι όμως, ο Αραούχο παρουσιάζεται αποφασισμένος να δεχθεί αυτή τη νέα κατάσταση. Αντιλαμβάνεται το που βρίσκεται και ποιες είναι οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τη Λας Πάλμας, σε περίπτωση που οι Ισπανοί επιλέξουν να τον αφήσουν ελεύθερο, θα είναι απολύτως θεμιτό. Όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

*Το ιδανικό σενάριο (σε οικονομική βάση μιλώντας πάντα) για εκείνον, θα ήταν να συνεχιστεί ο δανεισμός του στην Ένωση. Στην περίπτωση αυτή, η ΑΕΚ και η Λας Πάλμας θα συνεχίσουν να μοιράζονται το κόστος του συμβολαίου του και εκείνος θα γνωρίζει ότι παραμένουν εγγυημένα τα 1,3 εκατ. ευρώ που έχει (ούτως ή άλλως) λαμβάνειν από τους Ισπανούς. Τούτο όμως δεν του εξασφαλίζει τη μακροημέρευση που θέλει να έχει στην Ένωση και μαζί, την ηρεμία του μυαλού του από τα αδιάκοπα θερινά (ή και χειμερινά) σίριαλ.

*Εν κατακλείδι, ο Αραούχο επιλέγει ΑΕΚ ακόμα και με υψηλό κόστος για την τσέπη του. Ασφαλώς, όπως κάθε επαγγελματίας, θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει όσα περισσότερα μπορεί από μια εν ισχύ συμφωνία. Είναι όμως έτοιμος και αποφασισμένος για ένα γερό ψαλίδι, για μια σημαντική οικονομική θυσία. Αρκεί να τα βρουν η Ένωση με τη Λας Πάλμας. Εκείνος δεν θα σταθεί εμπόδιο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ