ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η συγγνώμη που (δεν) "έσωσε" τον Τσόσιτς

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η στάση του Ούρος Τσόσιτς μετά το επεισόδιο με τον Νίκλας Χουλτ έσωσε τον Σέρβο από τα… χειρότερα, αλλά ενδεχομένως όχι κι από το πρόστιμο.

Όταν ένα ματς απέναντι στην Μπάγερν τελειώνει και το σημείο αναφοράς είναι μια φάση, που δεν έχει καν σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί.

Και η αλήθεια είναι πως το επεισόδιο του Ούρος Τσόσιτς με τον Νίκλας Χουλτ κατά την διάρκεια του ματς στην "Allianz Arena" αναστάτωσε αρκούντως τον οργανισμό της ΑΕΚ και ενόχλησε τους πάντες. Με πρώτο απ' όλους τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλάκις πως έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα πειθαρχίας.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Μελισσανίδης, στην ομιλία που έκανε στα αποδυτήρια των Σπάτων στην χθεσινή (9/11) και την οποία διαβάσατε στο Sport24.gr, υπενθύμισε σ' όλους αυτή του την ευαισθησία. Ενώ δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που o Μάρκο Λιβάγια και άκουσε τον εξάψαλμο από τον ίδιο τον Μελισσανίδη και πλήρωσε τσουχτερό πρόστιμο, για εκείνη την αποβολή του μετά την λήξη της ρεβάνς με την Βίντι.

Ενδεχομένως την ίδια τύχη, ως προς τον εξάψαλμο, θα είχε και ο Τσόσιτς. Διότι την Τετάρτη (7/11) το βράδυ και στα πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό, ο Μελισσανίδης ήταν έξω φρενών με την συμπεριφορά του Σέρβου στόπερ. Εκείνο όμως που έριξε τους τόνους, ήταν η στάση του 26χρονου αμέσως μετά το επεισόδιο. Δημοσίως ο Σέρβος ζήτησε συγγνώμη και από την ομάδα και από τον κόσμο και από τον συμπαίκτη του. Ενώ ο Μελισσανίδης πληροφορήθηκε πως το ίδιο συνέβη και εντός των αποδυτηρίων και από τους δυο εμπλεκόμενους στο επεισόδιο. Και αυτή την στάση και του Τσόσιτς αλλά και του Χουλτ, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ την εκτίμησε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπαψε να θεωρεί απαράδεκτη την συμπεριφορά τους. Ειδικά του Σέρβου. Όμως η στάση του παίκτη, τον… έσωσε από τα χειρότερα.

Βεβαίως το πιθανότερο είναι πως η συγγνώμη που ζήτησε ο Τσόσιτς, δεν θα τον σώσει και από το πρόστιμο. Υπάρχει σχετική πρόβλεψη από τον εσωτερικό κανονισμό. Και την τελική απόφαση, θα την πάρει ο Μελισσανίδης. Χθες στην επίσκεψη του στα Σπάτα, δεν ανακοίνωσε κάτι. Ωστόσο από τον τρόπο που μίλησε στα αποδυτήρια, φάνηκε πως αφενός εκτίμησε την στάση του Τσόσιτς, αλλά αφετέρου δύσκολα θα του χαρίσει το πρόστιμο. Ενώ "κίνδυνο" για πρόστιμο, ενδεχομένως μικρότερο, έχει και ο Χουλτ. Παρόλο που ο Σουηδός έσπευσε πρώτος στα αποδυτήρια να ζητήσει συγγνώμη από τον Τσόσιτς, ενώ μέσα στο γήπεδο δεν έκανε κάποια κίνηση που να εκθέσει δημοσίως την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ