ΑΕΚ

ΑΕΚ, η πρώτη αήττητη ομάδα στη Football League

ΑΕΚ, η πρώτη αήττητη ομάδα στη Football League
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που τερμάτισε αήττητη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ο στόχος της Ένωσης την εφετινή σεζόν δεν ήταν απλά να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να κερδίσει την άνοδό της στη Super League, αλλά να είναι και πρώτη σε όλα.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν την καλύτερη επίθεση με μεγάλη διαφορά, έχουν τον πρώτο σκόρερ Χρήστο Αραβίδη, έχασαν την καλύτερη άμυνα, καθώς ο Ηρακλής έχει δεχθεί δύο γκολ λιγότερα, ωστόσο κατάφεραν να κάνουν κάτι που δεν έχει πραγματοποιήσει καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν.

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που τερμάτισε αήττητη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς μετράει 22 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας σκοράρει 67 φορές, ενώ έχει δεχθεί 10 γκολ. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής έχει 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, μια ήττα, 37 γκολ υπέρ και 8 κατά.

Αυτό που κατάφερε η Ένωση δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, καθώς από τη σεζόν 1962-63 μέχρι και σήμερα μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να τερματίσουν μόνο με μια ήττα. Αυτές ήταν η Προοδευτική (σεζόν 1963-64), ο Απόλλων (1969-70), η Καβάλα (1975-76) και εφέτος ο Ηρακλής, με την ΑΕΚ να σπάει όλα τα ρεκόρ.

Μπορεί λοιπόν οι ημέρες που πέρασε ο Δικέφαλος στην Γ’ και στην Β’ Εθνική να ήταν… μαύρες, ωστόσο η Ένωση κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής καμία άλλη ομάδα.

Πηγή: aek9124.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ