ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η πιθανότητα να μείνει με τους ίδιους στόπερ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αποστολή του Ίβιτς είναι να παρουσιάσει λύσεις σε κάθε θέση για όσους ενδεχομένως αποχωρήσουν. Για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών πάντως, ακόμα και η παραμονή της ίδιας πεντάδας, δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Όπως κάθε τεχνικός διευθυντής που έχε προχωρήσει στην κατάλληλη προεργασία, έτσι κι ο Ίλια Ίβιτς θα ήθελε πολύ να προχωρήσει σε μεταγραφικά σχέδια τα οποία έχει ήδη καταστρώσει επί χάρτου. Ωστόσο, στην παρούσα φάση τα πάντα είναι μπλοκαρισμένα και μόνον όταν επικρατήσει κανονικότητα, θα είναι σε θέση να γνωρίζει το πως θα πρέπει να κινηθεί και ποια θα είναι τα δεδομένα της αγοράς.

Για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών επί παραδείγματι, το τοπίο θα γίνει πολύ πιο ξεκάθαρο όταν υπάρχει γνώση για το αν θα παραμείνουν στο ρόστερ οι Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι και Ογκνιεν Βράνιες. Η συζήτηση για την παραμονή ή όχι του Ουκρανού σε ρόλο ποδοσφαιριστή, έχει μια πολύ συγκεκριμένη αφετηρία. Αυτή που απαγορεύει να γίνεται προγραμματισμός για το κέντρο της άμυνας, με εκείνον να υπολογίζεται στις δύο πρώτες επιλογές. Αφενός διότι θα χάσει (όπως κάθε σεζόν) πολλά ματς λόγω ευπάθειας σε μυϊκά προβλήματα, αφετέρου διότι δεν είναι πια ο Τσιγκρίνσκι της σεζόν 2017-18, όταν πράγματι, έκανε ματς ουσίας και διαφοράς.

Οσον αφορά στον Βράνιες, ο οποίος για πολλοστή φορά «φώναξε» ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΚ έως το τέλος της καριέρας του, μια συμφωνία δανεισμού του με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, θα ήταν το πρώτο καλό σενάριο. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μείνει ο ποδοσφαιριστής ελεύθερος στην περίπτωση που η Αντερλεχτ, εν καιρώ μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για το κλαμπ, ψάξει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών, ώστε να απαλλαγεί από το υπέρογκο συμβόλαιο για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται.

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με τον Βράνιες, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών τόσο με τα στοιχεία του Βόσνιου στόπερ, όσο και με εκείνα του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, καθώς δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας. Ολα είναι ανοιχτά: από το να μείνει ο ένας, ή και οι δύο ή και κανένας εκ των δύο!

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Τσιγκρίνσκι θα μπορούσε να είναι εντός της πεντάδας των στόπερ, αρκεί να έχει εξασφαλιστεί ότι το βασικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από άλλους. Τον Βράνιες και κάποιον που θα αποκτηθεί. Αν δεν μείνει ο Βράνιες, τότε από δύο άλλους. Εκτός εάν στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, ο Καρέρα αποφανθεί ότι ο Σβάρνας αξίζει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την pole position. Ο προπονητής τον πιστεύει πολύ.

Από εκεί και πέρα, ο Μάριος Οικονόμου παρουσιαζόταν ως προβληματισμένος, υπήρχαν δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. Ωστόσο, στο πρόσωπο του Μάσιμο Καρέρα βρήκε τον προπονητή που τον ενέπνευσε και τον αξιολόγησε πιο σωστά από τους προηγούμενους, βοηθώντας τον να κάνει καλά παιχνίδια και αναθεωρήσει για το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Είναι ένας διεθνής Ελληνας στόπερ σε καλή ηλικία και ο προπονήτης δείχνει ότι του έχει εμπιστοσύνη.

Ο πιο φέρελπις αμυντικός του σλοβενικού ποδοσφαίρου, καθώς ως τέτοιος αντιμετωπίζεται στην πατρίδα του, είναι εδώ και δύο μήνες παίκτης της ΑΕΚ και ονομάζεται Ζίγκα Λάτσι. Στην Ένωση πιστεύουν τόσο πολύ στις δυνατότητες και στα περιθώρια εξέλιξής του, ώστε να θεωρούν ότι θα καταφέρει από την επόμενη κιόλας σεζόν να γίνει ενεργό μέλος του rotation που ο προπονητής θα κάνει στη συγκεκριμένη θέση. Ο 17χρονος Λάτσι είναι πολύ καλά «δομημένος» τεχνικά και σωματικά για την ηλικία του, με πνευματική ισορροπία ώριμου άνδρα και αυτό συνιστά ένα επιπλέον αυτού για να κάνει καριέρα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ