ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η πιο παραγωγική σεζόν του Μάνταλου

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέλη Φεβρουαρίου και ο Πέτρος Μάνταλος απέχει μία ασίστ από το "νταμπλ-νταμπλ" σε τελικές πάσες και γκολ. Είναι η καλύτερη σε παραγωγή σεζόν του και μάλιστα αρκετές φορές σε νέους ρόλους, αλλά επιτέλους πιο πολύ στον άξονα.

Είναι αυτή η καλύτερη σεζόν του Πέτρου Μάνταλου με την κιτρινόμαυρη φανέλα; Δύσκολη απάντηση όταν πρόκειται για μια χρονιά με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες και τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ σε μια μόνιμη κατάσταση αμφισβήτησης τα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές με τρόπο υπερβολικό έως και άδικο. Όχι όλες, αλλά είναι περιπτώσεις που ο αρχηγός της ομάδας ήταν το εύκολο θύμα.

Η έως σήμερα στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων του δικαιώνει τον μέσο της Ένωσης καθώς τα αριθμητικά επιτεύγματά του είναι ομολογουμένως εξαιρετικά και καταδεικνύουν τη σημαντικότητα της παρουσίας του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, ο αρχηγός της ομάδας μετρά ήδη 10 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, νούμερα που έπιανε σε +40 ματς, όταν φέτος έχει αγωνιστεί σε μόλις 27.

Οι 8 από τις 9 τελικές πάσες του που έχουν γίνει γκολ, είναι καταγεγραμμένες στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον διατηρούν στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας, πίσω μόνο από τον Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος έχει μία παραπάνω. Είναι όμως και πολλά περισσότερα, ίσως μικρά αλλά σημαντικά πράγματα τα οποία αντιλαμβάνεται όποιος θέλει να βλέπει το ποδόσφαιρο χωρίς παρωπίδες ή εμμονές σε εύκολα θύματα και όντως αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα του Μάνταλου και την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Επί Καρέρα στον πάγκο κι έχοντας μονιμοποιηθεί πλέον σε ρόλους του κεντρικού άξονα, ο Μάνταλος παρουσιάζει βελτιωμένο προφίλ, όσον αφορά στον τρόπο που ζητά τη μπάλα και προσπαθεί να δημιουργήσει πράγματα για την ομάδα του. Είναι πολύ πιο ώριμος, συγκεντρωμένος και δίχως πλέον το βάρος του να είναι αρχηγός, να τον πλακώνει και κατ’ επέκταση να τον καταρρακώνει ποδοσφαιρικά.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ώριμος πια, ο Μάνταλος έχει μάθει να διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις, δεν αφήνει το αίσθημα της ευθύνης να τον επηρεάζει αρνητικά και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Βάσει συμπεριφοράς εντός των αποδυτηρίων και των αγωνιστικών χώρων, είναι ένας πολύ κομβικός και χρήσιμος παίκτης για την ΑΕΚ. Ασχέτως τώρα αν κάποιοι έχουν στο μυαλό του απαιτήσεις που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ή έχουν πνιγεί στη συνήθεια να τον βλέπουν ως εύκολο στόχο, όταν πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα.

Ο Καρέρα πάντως τον αντιμετωπίζει ως τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια για «αντεπίθεση». Ο Ιταλός ποντάρει πολλά στον αρχηγό της ΑΕΚ για τη διαδικασία των πλέι οφς, θέλει να συμβάλει ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών και να δώσει επιπλέον ουσία στα μεγάλα ματς που υπάρχουν μπροστά.

Όσον αφορά στο θέμα ενδεχόμενης πώλησής του, ο Μελισσανίδης ήταν ανένδοτος σε παραχώρησή του με ποσό μικρότερο των 5.000.000 ευρώ, αν και πλέον, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 29 χρόνια του κι έχοντας ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιατρικό παρελθόν (παρόλο που αυτό καταδεικνύει και πόσο δυνατός είναι ως χαρακτήρας και ποδοσφαιριστής καθώς στάθηκε όρθιος μετά από δύο χιαστούς), λιγοστεύουν οι πιθανότητες να έρθει τέτοια πρόταση στην ΑΕΚ.

ΟΙ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

2014-15 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ): 23 ματς, 10 γκολ, 15 ασίστ

2015-16: 36 ματς, 6 ασίστ, 9 γκολ

2016-17: 41 ματς, 7 γκολ, 10 ασίστ

2017-18: 21 ματς, 4 γκολ, 2 ασίστ

2018-19: 40 ματς, 9 γκολ, 10 ασίστ

2019-20: 27 ματς, 10 γκολ, 9 ασίστ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ