ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η περίπλοκη πολυτέλεια του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Ουζουνίδης EUROKINISSI

Για το ματς της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, θα έχει την πολυτέλεια των πολλών διλημμάτων για την επιθετική γραμμή. Το Sport24.gr αναλύει.

Αυτό το περιβόητο κλισέ για τον "ευχάριστο πονοκέφαλο", όταν υπάρχουν πολλές αξιόπιστες επιλογές για τις ίδιες θέσεις, η αλήθεια είναι πως οι προπονητές το απολαμβάνουν πολύ. Στην πραγματικότητα είναι μια πολυτέλεια. Και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, αυτή την πολυτέλεια να την… απολαύσει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μέσα (προς τέλη) Οκτώβρη και μετά από έξι ματς στο πρωτάθλημα και άλλα τόσα στο Κύπελλο.

Για το ματς του Σαββάτου (20/10) με τον Απόλλωνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν θα έχει "μετρημένα» κουκιά" επιλογών, για την επιθετική γραμμή. Το ακριβώς αντίθετο. Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, ο Ουζουνίδης θα χρειαστεί να ζοριστεί, όχι για να βρει τρόπο να καλύψει κενά, αλλά για να αποφασίσει ποιόν θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα και ποιόν θα αφήσει στον πάγκο. Διαδικασία που δεν θα είναι εύκολη για τον τεχνικό της ΑΕΚ, αλλά δεδομένα συνιστά πολυτέλεια.

Πάντως θα είναι δύσκολο για τον Ουζουνίδη να πάρει αποφάσεις για την γραμμή κρούσης στο ματς με τον Απόλλωνα. Τόσο για τα άκρα, όσο και για το δίδυμο στην επίθεση. Με τον Μπογέ να δείχνει όλο και πιο έτοιμος να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, τον Μάνταλο να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο, τον Μπακασέτα να είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ, αλλά και τον Γιαννιώτα να δείχνει στο ματς Κυπέλλου πως βρίσκει ρυθμό, η επιλογή των δυο παικτών που θα καλύψουν τα άκρα της επίθεσης, δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση για τον Ουζουνίδη. Και είναι αποφάσεις που ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πάρει, ενδεχομένως και με το ματς με την Μπάγερν στην άκρη του μυαλό του.

Περίπου το ίδιο ισχύει και με τις δυσκολίες που θα έχει ο Ουζουνίδης για την επιλογή του επιθετικού διδύμου. Με τον Λιβάγια να αποτελεί σταθερή αξία, τον Πόνσε να είναι ξανά δυνατός (και πρώτος σκορερ μαζί με τον Μπακασέτα στο πρωτάθλημα), τον Κλωναρίδη σε εξαιρετική κατάσταση και τον Γιακουμάκη να έχει ανοίξει κι αυτός πρόσφατα λογαριασμό σε γκολ, ούτε και εδώ η απόφαση θα είναι εύκολη για τον Ουζουνίδη. Αλλά και αυτή θα βρίσκεται σε συνάρτηση, με το παιχνίδι της Τρίτης (23/10) για το Champions League. Πολύ περισσότερο, από την στιγμή που ο Λιβάγια λόγω τιμωρίας, δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με την Μπάγερν.

Έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία για τον Ουζουνίδη, το γεγονός πως από το ματς του Σαββάτου και μετά, επιστροφή η… κανονικότητα, ως προς την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών για τις ίδιες θέσεις. Και αυτή την κανονικότητα, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα την αξιοποιήσει στο έπακρο, καθώς υπάρχει και πάλι ένα πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ