ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η καυτή πατάτα Βράνιες

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολύ δύσκολα θα παραμείνει ο Όγκνεν Βράνιες στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι, ενώ συζήτηση για την αποχώρησή του δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα τον Ιανουάριο λόγω οικονομικών δεδομένων. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όγκνιεν Βράνιες, ένα κεφάλαιο με πολλές διαφορετικές παραμέτρους. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ήταν ομολογουμένως εξαιρετικός, ίσως και ο καλύτερος του γηπέδου.

Απενεργοποίησε τον δραστήριο Σεμέντο ο οποίος μόνιμα έβγαινε στην πλευρά του, βγήκε νικητής σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, είχε πάθος και ψυχή στο παιχνίδι του. Αυτό δηλαδή που έβλεπες σε 2-3 συμπαίκτες του ακόμα, διότι οι υπόλοιποι ήταν ωσεί παρόντες και απόλυτα ελλιπείς σε θέματα πνευματικής ισορροπίας, θάρρους και ομαδικής συμπεριφοράς.

Ωστόσο στην επανάληψη είδαμε και τις άλλες πτυχές του πραγματικού Όγκνιεν Βράνιες, εκείνου που θα κάνει ότι μπορεί για να χύσει μόνος του την καρδάρα της καλής προσπάθειάς του. Στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, χάνει τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, κάνει πολύ κακό διάβασμα της κίνησής του και είναι ο βασικός υπαίτιος για το τέρμα που κρίνει την αναμέτρηση. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί σε κάθε ποδοσφαιριστή, το λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού, ακόμα και όταν είσαι καλός στη διάρκειά του.

Αυτό που κατ' εξακολούθηση συμβαίνει στον Βράνιες όμως και όχι σε άλλους παίκτες της ΑΕΚ, είναι η επιρρέπειά του στην ανοησία, η οποία κατ΄επέκταση έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην ομάδα. Αποβάλλεται άνευ λόγω και αιτίας στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης επειδή χτυπάει με τον αγκώνα αντίπαλό του. Ενέργεια η οποία, ασχέτως με το ότι η ομάδα δεν βλεπόταν, της στέρησε το να πολεμήσει με το 100% των πιθανοτήτων της έως το τέλος των καθυστερήσεων αλλά και την αφήνει με έναν στόπερ λιγότερο σε περίοδο που ο Τσιγκρίνσκι αντιμετωπίζει διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών.

Ο Βράνιες θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι, η επιστροφή του στην ομάδα αποδείχτηκε μια ατυχής επιλογή, λόγω της διοικητικής επιμονής προς το πρόσωπό του, η ΑΕΚ θα συζητούσε ακόμα και την επιστροφή του στην Άντερλεχτ με διακοπή του δανεισμού του τον Γενάρη, αν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για να συμβεί αυτό.

Ωστόσο στο Βέλγιο δεν θέλουν να τον βλέπουν και από τη στιγμή που ο σύλλογος των Βρυξελλών έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ να καταβάλλουν εξ ημισείας το συμβόλαιό του για φέτος (δηλαδή από 400.000 ευρώ), θεωρείται αδύνατον να κάνει πίσω προκειμένου να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος της υπόθεσης από μόνος του. Λογικά λοιπόν, ο Βράνιες θα παραμείνει στην Ένωση έως το καλοκαίρι, όταν και θα αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα που του έδωσε διαδοχικές ευκαιρίες και του έδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη, την οποία ο ίδιος πολλάκις πρόδωσε με τις συμπεριφορές του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ