ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Καταβάλλει 33.000 ευρώ στην Μπάγερν για διαφορετική τιμολόγηση στα εισιτήρια

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA όρισε το ποσό των 33.000 ευρώ ως αυτό που πρέπει να καταβάλλει η ΑΕΚ στην Μπάγερν ως πρόστιμο για τη διαφορά στην τιμή των εισιτηρίων για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους στο ματς της 23ης Οκτωβρίου για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Ποινή για τη διαφορά στην τιμή των εισιτηρίων για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους στο ματς της 23ης Οκτωβρίου - ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μπάγερν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League - επιβλήθηκε από την UEFA στην Ένωση.

Οι "κιτρινόμαυροι" υποχρεούνται να καταβάλλουν στους Βαυαρούς 32.880 ευρώ, ποσό που εξάγεται από την επιβολή 10 ευρώ για καθένα από τα 3.288 εισιτήρια που παραχωρήθηκαν στους οπαδούς της γερμανικής ομάδας.

Οι Βαυαροί ζητούσαν να καταβάλλει η Ένωση το ποσό των 58.270 ευρώ ως αποζημίωση αλλά και 32.880 ως πρόστιμο. Όμως η UEFA δέχθηκε μόνο το δεύτερο σκέλος. Δηλαδή μόνο πρόστιμο στην ΑΕΚ ύψους 10 ευρώ για κάθε ένα εισιτήριο απ’ όσα είχαν πάρει οι οπαδοί της Μπάγερν για εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ. Και αυτό διότι δέχθηκε η UEFA, το επιχείρημα πως σ’ αντίστοιχες θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου, οι τιμές των εισιτηρίων για τους γηπεδούχους, ήταν μικρότερες.

Αντιθέτως, απέρριψε το αίτημα για αποζημίωση, καθώς έκρινε πως υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στις δυο ομάδες, για τις τιμές των εισιτηρίων που θα έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί στα δυο παιχνίδια. Το ποσό των 32880 θα το καταβάλει η ΑΕΚ απευθείας στην Μπάγερν.

Όπως είχαν υποστηρίξει φίλοι της Μπάγερν που ταξίδεψαν στην Αθήνα για το ματς, τα εισιτήριά τους κόστιζαν 35 ευρώ, ενώ οι τιμές των αντίστοιχων για τους οπαδούς του "Δικεφάλου" στο ΟΑΚΑ ξεκινούσαν από την τιμή των 15 ευρώ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ