ΑΕΚ

Η εξήγηση για Κρστίτσιτς

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρβος μέσος δεν αγωνίστηκε λεπτό στο "Καραϊσκάκης" και δημιουργήθηκε έντονη παραφιλολογία για πιθανό τραυματισμό του, κάτι που δεν ισχύει.

Ηταν έκπληξη για όλους, ακόμα και για τους συμπαίκτες του, το γεγονός ότι ο Νέναντ Κρστίτσιτς δεν ήταν βασικός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ακόμα μεγαλύτερη επειδή έμεινε "εγκλωβισμένος" στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του ματς, δίχως να πάρει λεπτό συμμετοχής. Έντονη παραφιλολογία δημιουργήθηκε έκτοτε, ακόμα και για πρόβλημα στο γόνατο το οποίο (δήθεν) επίτηδες στην ΑΕΚ κρατούσαν κρυφό. Με ποια λογική αλήθεια;

Στην πραγματικότητα, δεν προέκυπτε το παραμικρό εξωαγωνιστικό θέμα, ούτε κάποιο ιατρικό ζήτημα, που να δικαιολογούσαν την απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να μη δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σέρβο μέσο, στο ματς του "Καραϊσκάκης". Ο Κρστίτσιτς αποκτήθηκε στις αρχές του περασμένου Γενάρη, ως ο παίκτης-κλειδί, αυτός που θα μεταμόρφωνε τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι.

Ωστόσο, παρέμεινε στον πάγκο για όλο το παιχνίδι, καθώς ο προπονητής δεν θεώρησε απαραίτητη τη χρησιμοποίησή του, ούτε ως αλλαγή κι ενώ το κενό στη μεσαία γραμμή της ομάδας, ήταν εμφανές. Στο μυαλό του Χιμένεθ, τέθηκε πρωτίστως ζήτημα τακτικής προσέγγισης σε συνδυασμό με την έλλειψη του απαιτούμενου βαθμού φυσικής κατάστασης, ώστε να μην του δώσει φανέλα βασικού. Το παράδοξο ήταν ότι δεν τον χρησιμοποίησε ούτε ως αλλαγή, όταν η μεσαία γραμμή έπινε... θάλασσα.

Ο ίδιος ο Κρστίτσιτς πάντως, ήταν ψυχολογικά πεσμένος τόσο μετά από το παιχνίδι στο "Καραϊσκάκης", όσο και κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, γεγονός το οποίο (σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sport Day) διαπίστωσε ο προπονητής και είχε ξεχωριστή συνομιλία μαζί του, εξηγώντας τους λόγους μη χρησιμοποίησής του, οι οποίοι σχετίζονταν (και) με την αγωνιστική κατάστασή του.

Είναι δεδομένο ότι ο Κρστίτσιτς θα είναι βασικό γρανάζι της νέας ΑΕΚ, αυτής δηλαδή που θα "οικοδομηθεί" από τον Χιμένεθ το ερχόμενο καλοκαίρι. Αποκτήθηκε ωστόσο μετά από μισή σεζόν γεμάτη δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες με τον Ερυθρό Αστέρα (26 ματς) και ο προπονητής έχει αποφανθεί ότι πρέπει να γίνει προσεχτική διαχείριση προκειμένου να μην προκύψουν ατυχίες με τραυματισμούς. Πιθανότατα (δίχως όμως και να το δένουμε κόμπο), θα παίξει ως βασικός στο ματς του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ