ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η εικόνα θα μετρήσει στο μυαλό του Καρέρα και την επόμενη σεζόν

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ότι η εικόνα τους στα playoffs θα μετρήσει πολύ και στο σκεπτικό του για την επόμενη σεζόν. Η συμμετοχή του Ολιβέιρα και η θέση του Μάνταλου.

Μετά από τέτοια αποχή, μεγαλύτερη από αυτή που συνήθως οι ομάδες έχουν μετά το τέλος μιας σεζόν κι ενόψει της επόμενης θερινής προετοιμασίας, ο προπονητής γνωρίζει καλά ότι οι ποδοσφαιριστές θα είναι εκτός ρυθμού, ότι θα δυσκολευτούν να βρουν ξανά τους κώδικες επικοινωνίας και τη λειτουργικότητα που είχαν αναπτύξει κατά το προηγούμενο διάστημα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 ματς, δηλαδή οι πρώτες αγωνιστικές των playoffs, ώστε η ομάδα να αποκτήσει έναν φυσιολογικό ρυθμό. Ωστόσο αυτοί οι πρώτοι αγώνες, ίσως αποδειχθούν κομβικοί για τη συνέχεια, κοινώς θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες ή να μην υπάρξουν καθόλου.

Στα πρώτα τρία παιχνίδια, η ΑΕΚ αποφεύγει να συναντήσει τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οπότε θα πρέπει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τους Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Αρη, πριν μπει στα... σκληρά ντέρμπι. Γι αυτό και ο Mάσιμο Καρέρα γνωρίζει ότι η πνευματική προετοιμασία, είναι στην παρούσα φάση ακόμα πιο σημαντική και από τη σωματική.

Έχει μεγάλη σημασία να εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές έτοιμοι για δυνατές μάχες, με πάθος και θέληση να πετύχουν τους στόχους που υπάρχουν μπροστά και σίγουρα όχι με το σκεπτικό να περάσουν οι αγώνες όπως-όπως για να βγει επιτέλους αυτή η περίεργη σεζόν. Η νοοτροπία θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια και ο Καρέρα έχει εξηγήσει σε όλους ότι η εικόνα τους θα μετρήσει πολύ και στο σκεπτικό του για την επόμενη σεζόν.

O OΛΙΒΕΪΡΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Θέλει να δει στο γήπεδο παίκτες που θα δεν θα παρατήσουν μονομαχίες, οι οποίοι θα έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ώστε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Γι αυτό και τονίζει προς όλους ότι "θα πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, διότι όλοι θα είστε χρήσιμοι και θα παίξετε. Θέλω από όλους σας το 100%".

Στο αγωνιστικό σκέλος, από τη συμμετοχή ή όχι του Νέλσον Ολιβέιρα, θα εξαρτηθεί (αν όχι απόλυτα, τότε σίγουρα σε σημαντικό βαθμό) και ο ρόλος του Πέτρου Μάνταλου στο παιχνίδι της ομάδας. Αν ο Πορτογάλος βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα πρεμιέρας με τον ΠΑΟ, η ΑΕΚ θα παραταχθεί σε διάταξη "4-2-3-1", με τον Μάνταλο πίσω από τον φορ περιοχής και τον Λιβάγια να παραμένει στο αριστερό άκρο της επίθεσης (δεξιά ο Βέρντε).

Αν ωστόσο ο Ολιβέιρα δεν είναι διαθέσιμος, τότε ο Μάνταλος ίσως ξεκινήσει αριστερά, εφόσον ο Καρέρα επιλέξει το "4-3-3" που επίσης δοκίμασε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Ασφαλώς υπάρχει και η λύση του Χρήστου Αλμπάνη για το αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να κινείται πίσω από τον Λιβάγια, σε διάταξη "4-2-3-1".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: 60% ψαλίδι στις αποδοχές για τους μήνες της πανδημίας
Γιακουμάκης: "Είχα καιρό να απολαύσω το ποδόσφαιρο, δυστυχώς"
Νέμεθ: "Αν δεν πήγαινα στην ΑΕΚ, θα έκανα ντεμπούτο με τη Λίβερπουλ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ