ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η δύσκολη διαχείριση των... τριών

ΑΕΚ: Η δύσκολη διαχείριση των... τριών

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά την "επίσκεψη" του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, καταρχάς περιλαμβάνει τη δύσκολη διαχείριση των τριών "που δεν συμφωνούν για τα συμβόλαια". Το Sport24.gr αναλύει.

Οι «αστραπές και οι βροντές» του Δημήτρη Μελισσανίδη χθες (25/11) στα Σπάτα, θεωρητικά θα πρέπει να λειτουργήσουν ως "ξυπνητήρι" για την ΑΕΚ. Παρόλο που δεν υπήρξε τέτοιο αποτέλεσμα, στην προηγούμενη επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Ένωσης, δυο μέρες πριν το ματς με τον Ατρόμητο.

Τότε όμως, δεν είχε μιλήσει με τέτοια ένταση και τόσο σκληρή γλώσσα, όπως σήμερα. Ενώ και τα τετ α τετ που είχε χθες ο Μελισσανίδης με ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, προς την κατεύθυνση του "ξυπνητηριού" είναι. Και μένει να φανεί στην πράξη πιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά η επόμενη μέρα της "επίσκεψης" του Μελισσανίδη στα Σπάτα, περιλαμβάνει και τη διαχείριση που πρέπει να γίνει στους τρεις ποδοσφαιριστές για τους οποίους ειπώθηκε η ατάκα " ...δεν συμφωνούν για τα συμβόλαια τους ας φέρουν πρόταση τον Γενάρη και να φύγουν... ".

Στην προκειμένη περίπτωση η κουβέντα έγινε με ονόματα. Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος είναι οι παίκτες τους οποίους κατονόμασε ο Μελισσανίδης. Βεβαίως δεν αποκαλύφθηκε τώρα, κάποια κατάσταση που ουδείς γνώριζε. Ήταν γνωστό πως υπήρχε εκκρεμότητα με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των τριών παικτών. Όπως και ξεκάθαρη ήταν η αίσθηση πως η υπόθεση συμφωνίας και με τους τρεις, είχε αρχίσει να δυσκολεύει εξαιρετικά.

Παρόλα αυτά, η χθεσινή τοποθέτηση του Μελισσανίδη στα Σπάτα, δημιουργεί ένα δεδομένο. Πως για την ΑΕΚ οι παίκτες είναι…φευγάτοι. Ενώ τα ονόματα των τριών, εμμέσως πλην σαφώς, συνδέθηκαν με την προαναγγελία του Ουζουνίδη για «εκκαθαρίσεις» από την ομάδα. Επομένως, με βάση αυτό το δεδομένο, δύσκολα πλέον ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος, θα συμπεριλαμβάνονται πλέον στο αγωνιστικό πλάνο του τεχνικού της ΑΕΚ.

Αυτή άλλωστε είναι η αίσθηση που άφησαν όσα έγιναν σήμερα στα αποδυτήρια των Σπάτων και στους τρεις εμπλεκόμενους αλλά και στους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους» που ήταν παρόντες. Βεβαίως αυτό μένει να φανεί στην πράξη, αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης (27/11) με τον Άγιαξ.

Φυσικά δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση για τον Ουζουνίδη, να βρεθεί ξαφνικά χωρίς τρεις επιλογές, που μέχρι τώρα ήταν βασικές. Και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές γραμμές του γηπέδου. Ο Μπακασέτας και ο Σιμόες κυρίως, αλλά και ο Λαμπρόπουλος, είναι και βασικοί και σημαντικοί. Ωστόσο μετά τα χθεσινά, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια στον τεχνικό της ΑΕΚ, πέραν μιας διαχείρισης του ρόστερ, χωρίς τους συγκεκριμένους. Τουλάχιστον όχι ως πρώτες επιλογές.

Άλλωστε και για τους ίδιους τους τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι πλέον δύσκολο να προσφέρουν, ενώ έτσι κι αλλιώς η πολιτική της ΑΕΚ είναι να μην υπολογίζει στους παίκτες εκείνους, για τους οποίους έχει δρομολογηθεί η αποχώρηση από την ομάδα. Έγινε και πέρυσι με τον Ανέστη. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μια διόλου εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. Γι αυτό και μένει να φανεί στην πράξη τι θα επιλέξει ο Ουζουνίδης

Όσο για το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτή η κατάσταση, την δεδομένη στιγμή και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν μοιάζει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Όμως ποτέ τίποτα δεν αποκλείεται. Εξάλλου πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και οποιασδήποτε κουβέντες, μπορούν να γίνουν σ’ άλλο επίπεδο. Ενώ ο χαρακτήρας κανενός εκ των τριών δεν αμφισβητείται. Αφήστε που οι προτάσεις της ΑΕΚ για ανανέωση είναι σε ισχύ και μέχρι αποδείξεως του εναντίου, δεν έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι.

Παρόλα αυτά, εκείνο που αυτή την στιγμή φαίνεται, είναι πως μια ανατροπή των δεδομένων και για τους τρεις, θα συνιστά έκπληξη. Είναι ίσως πιο πιθανό, κάποιοι εκ των τριών, να καταφέρουν όντως να κάνουν πράξη αυτό που είπε ο Μελίσσανίδης, βρίσκοντας ομάδα τον Γενάρη. Έστω και αν δεν είναι διόλου εύκολο ούτε και αυτό. Αλλά προτιμότερο από τυχόν εξάμηνη αγωνιστική αποχή. Ωστόσο το πρώτο που μένει να φανεί, είναι η διαχείριση στο αγωνιστικό κομμάτι και το αγωνιστικό πλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ