OPINIONS

ΑΕΚ: Γιώργο, πίστεψέ το

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιακουμάκης έβγαλε 90λεπτο στο ΑΕΚ - Λαμία, αλλά δεν σκόραρε. Ο Κρητικός φορ χρειάζεται να το πιστέψει ότι πρέπει να βρίσκεται στην Ένωση για να μην ανοίξει -ξανά- κουβέντα αποχώρησης του. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Η καριέρα του Γιώργου Γιακουμάκη στην ΑΕΚ, ούτε άρχισε ούτε τελείωσε στο πρωταθληματικό γκολ κατά του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης το Φλεβάρη του 2018. Ευκαιρίες του δίνονται, όμως το βασικό στην περίπτωσή του είναι να καταλάβει ο ίδιος ότι μπορεί να γίνει απαραίτητος στον Νίκο Κωστένογλου.

Βασικό: Ο "Γιάκου" κέρδισε με το σπαθί του τη μεταγραφή του στην Ένωση, αφού το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε με 12 γκολ και τρεις ασίστ προερχόμενος από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Πλατανιά. Συνολικά στην κρητική ομάδα ο 24χρονος φορ είχε 67 εμφανίσεις με 15 τέρματα και 5 πάσες.

Τι έγινε από εκεί και πέρα; Με την ΑΕΚ ο Γιακουμάκης έχει 35 εμφανίσεις, μόλις τρία γκολ και 2 ασίστ. Το ένα από τα τρία, βέβαια, είναι ιστορικής σημασίας, αλλά όπως αναφέραμε παραπάνω η ποδοσφαιρική ζωή δεν σταμάτησε στο 94ο λεπτό του ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΥ

Η γενική εικόνα του Γιώργου Γιακουμάκη στο ματς με την Λαμία δεν ήταν κακή. Η... αναποδιά των επιθετικών, όμως, είναι πως όσο καλοί και να είναι μέσα στο γήπεδο με τις κινήσεις τους εάν δεν σκοράρουν ή έστω να δώσουν μία ασίστ είναι σαν να μην έπαιξαν. Στην περίπτωση του "Γιάκου", αυτό που φαίνεται σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια είναι πως υπάρχει θέμα ψυχολογίας.

ΤΟΝ "ΕΔΙΩΞΑΝ", ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο Γιακουμάκης θεωρούταν εκτός ΑΕΚ. Κλεισμένος από τον ΟΦΗ παρουσιαζόταν χωρίς το σενάριο να ευδοκιμήσει. Ο "Γιάκου" και έμεινε και παίζει. Αυτό που πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα είναι ν' αρχίσει ν' απαντάει σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν αξίζει ν' αγωνίζεται στην Ένωση.

Το θέμα με τον Γιακουμάκη δεν είναι να κυνηγήσει να είναι βασικός. Γιατί αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο όσο υπάρχει στο ρόστερ ο Νέλσον Ολιβέιρα. Το στοίχημα του Κρητικού είναι τις ημέρες που δεν θα είναι διαθέσιμος ο Πορτογάλος (όπως συμβαίνει τώρα), ο Κωστένογλου να μην σκεφτεί δεύτερη φορά αν πρέπει να παίξει προωθημένος ο Λιβάγια, γιατί υπάρχει ο Γιακουμάκης!

Όλο αυτό που έγινε το καλοκαίρι. Με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του εκτός ΑΕΚ να δίνουν και να παίρνουν ο Γιακουμάκης ας τα σκεφτεί και ας τα βάλει να δουλέψουν σαν "όπλα".

Το διαβάσατε και πριν. Ο 24χρονος επιθετικός κακός δεν είναι. Δίνει μάχες, δεν κουράζεται, είναι δυνατός και κάτι πολύ σημαντικό: Παίκτες έχει ικανούς να του φτιάξουν φάσεις για γκολ. Το τρομερό φορμάρισμα του Λιβάγια ο Γιακουμάκης πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Λογικά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει με τον Παναιτωλικό, γιατί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο υγιής Ολιβέιρα θα επιστέψει στην 11αδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ