ΑΕΚ

ΑΕΚ: Γιατί τον Κιομουρτζόγλου

ΑΕΚ: Γιατί τον Κιομουρτζόγλου

Το Sport24.gr αποκάλυψε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κιομουρτζόγλου και το ταξίδι του Ίβιτς στο Μόναχο για να βρεθεί με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή. Σήμερα εξηγεί το γιατί ο Τ.Δ. της Ένωσης οδηγήθηκε σε αυτόν.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Sport24.gr αποκάλυψε τον έναν από τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους ο Ίλια Ίβιτς ταξίδεψε στο Μόναχο. Ίσως και αυτόν με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είχε προσωπική επαφή με τον πατέρα ομογενή Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Γευμάτισαν σε πολύ εκπλεπτυσμένο εστιατόριο του Μονάχου, το οποίο ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ προτιμά εδώ και χρόνια όταν βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας. Κι εκεί μπήκαν οι πρώτες βάσεις μιας γνωριμίας, η οποία στο μέλλον θα φανεί αν θα αποδειχθεί ένα γερό χαρτί στην προσπάθεια της Ένωσης να αποκτήσει τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου.

Ο 21χρονος κεντρικός χαφ, με τις ένδεκα 90λεπτες εμφανίσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα ως παίκτης της Χέρακλες (ήταν βασικός και στη χθεσινή εκτός έδρας ήττα με 0-2 από τη Βάαλβαϊκ), δεν μπήκε τυχαία στο μάτι του Ίβιτς, ώστε να φτάσει στο σημείο να αναζητήσει γέφυρες επαφής με την οικογένειά του.

Συνέβη μετά από εκτενή παρακολούθηση του παίκτη από τον ίδιο, όπως έκανε και με άλλες περιπτώσεις Ελλήνων του εξωτερικού , εχόντων προοπτική για σπουδαία καριέρα. Υποθέσεις σαφώς πιο δύσκολες και πολύ «αλμυρές» για την ΑΕΚ, όπως αυτές των Βαγγέλη Παυλίδη (Βίλεμ) και Παντελή Χατζηδιάκου (Άλκμααρ), που πλέον έχουν περάσει το κατώφλι της Εθνικής, καθώς επίσης και του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη που είναι βασικός με την Πάντερμπορν στη Μπουντεσλίγκα.

Όχι βέβαια ότι η περίπτωση του γεννημένου στο Μόναχο Κιομορτζόγλου είναι εύκολη. Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη γερμανική Ουντερχάκινγκ και αμέσως έγινε βασικός στην ολλανδική Χέρακλες, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2021. Μάλιστα προβλέπεται και οψιόν επέκτασης για επιπλέον μία σεζόν, όμως αυτό το «+1», συνήθως ξεπερνιέται. Το θέμα είναι να πειστεί ο ποδοσφαιριστής από το όραμα του Ίβιτς.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ, ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

Αυτό που σε πρώτη φάση ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ήθελε να μεταφέρει στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή, ήταν το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που εκείνος έχει κατά νου και ήδη προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή. Ένα σχέδιο εμφάνισης στο προσκήνιο νεαρών παικτών με ταλέντο και προοπτική, με όραμα τη δημιουργία μίας ομάδας που θα έχει μπροστά της πορεία 5-6 ετών με την είσοδό της στο νέο γήπεδο. Ασφαλώς εμπλουτισμένης και με έμπειρους παίκτες πρώτης γραμμής.

Για τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ έχει ιδιαίτερη σημασία να εξηγεί τη φιλοσοφία του, τη στροφή που παίρνει το κλαμπ υπό τη δική του εποπτεία και τις νέες δομές που θα προσπαθήσει να αναπτύξει σε αυτό. Ένα σχέδιο που θέλει χρόνο, αφοσίωση αλλά και το οποίο έχει μπροστά του μια μεγάλη προοπτική για τους παίκτες που θα προσεγγίζει. Αυτή του νέου γηπέδου.

Σαφώς, για να χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας Κιομουρτζόγλου, είχε ξεχωρίσει τα στοιχεία του Ορέστη. Ψηλός χαφ, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, εμφανείς γερμανικές αρχές στο παιχνίδι του, ικανότητα να πατάει την αντίπαλη περιοχή, δυναμικός ανασταλτικά. Ένας μοντέρνος μέσος με σύνολο χαρακτηριστικών που δεν διαθέτει άλλος στην ΑΕΚ. Σαφώς του λείπει η εμπειρία, όμως ήδη την αποκτά, προκαλώντας ευμενή σχόλια με τις εμφανίσεις του στην Ολλανδία.

Η οικοδόμηση της προσωπικής σχέσης και η ανάλυση του πλάνου του, ήταν ο πρώτος στόχος του Ίβιτς. Δύσκολα τα ταλαντούχα παιδιά που ξεκινούν καριέρα στο εξωτερικό σε ανεπτυγμένα πρωταθλήματα με καταπληκτικά γήπεδα και εγκαταστάσεις, τα οποία διαθέτουν στοιχεία για σπουδαία καριέρα, παίρνουν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα, ειδικότερα μάλιστα όταν δεν την έχουν ζήσει. Διότι ας μην ξεχνάμε, ο Κιομουρτζόγλου είναι «γερμανοαναθρεμμένος». Από την άλλη βέβαια, ίσως να είναι και καλύτερα που δεν ξέρει τόσο καλά τα (ποδοσφαιρικά) λημέρια μας...

Ωστόσο ο Ίβιτς έχει στα όπλα του ένα δικό του προοδευτικό πλάνο, την προοπτική της «Αγιά Σοφιάς» και την πορεία της ΑΕΚ προς μια κατεύθυνση ποδοσφαιρικής ανάπτυξης με συγκεκριμένο, σύγχρονο τρόπο. Ίσως ακούγονται κάπως «ευφάνταστα» όλα αυτά για την μέχρι πρότινος δυσκοίλια στο να ακολουθήσει μοντέρνες μεθόδους Ένωση, όμως είναι όλα αυτά που ο Ίλια θέλει να αλλάξει. Με υπομονή και με συγκεκριμένο σχέδιο.

ΥΓ. Υπήρχε και δεύτερος μεταγραφικός σκοπός στο ταξίδι του Ίλια στο Μόναχο. Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες και όταν έχουμε αναλυτικά στοιχεία να παρουσιάσουμε. Το να πούμε επί παραδείγματι ότι πρόκειται για αριστερό εξτρέμ που παίζει με ανάποδο πόδι (διότι περί τέτοιου πρόκειται), δεν σας λέει και πολλά. Το θέμα είναι να μάθουμε ποιος είναι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ