ΑΕΚ

AEK: Γιατί έκλεισε Ντέλετιτς - Αθανασιάδη

AEK: Γιατί έκλεισε Ντέλετιτς - Αθανασιάδη

Παίκτες της πρωταθλήτριας ΑΕΚ πρέπει να θεωρούνται ο Σέρβος εξτρέμ, Μίλος Ντέλετιτς και ο Ελληνας γκολκίπερ, Γιώργος Αθανασιάδης. Μέσα από παρακολούθηση και με συγκεκριμένο σκεπτικό απόκτησής τους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ενίσχυση της ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά, είναι μια τακτική που πλέον χαρακτηρίζεται ως πάγια, καθώς ακολουθείται ανελλιπώς από το 2013 κι εντεύθεν, δηλαδή από το καλοκαίρι της Γ' Εθνικής, όταν τα ηνία του ποδοσφαιρικού συλλόγου ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η Ένωση δεν θα παρεκκλίνει από τη στρατηγική της, ούτε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με δύο ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι, ενώ έχει στο στόχαστρο (τουλάχιστον) ακόμα έναν (τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη).

Τα νέα πρόσωπα... Πρόκειται για τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Αθανασιάδη και τον εξτρέμ της ΑΕΛ, Μίλος Ντέλετιτς. Ο πρώτος, μετά από μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι ως βασικός και στα 30 ματς πρωταθλήματος για τον Αστέρα, πέρασε ως δεύτερος στην ιεραρχία φέτος επειδή, όπως λέγεται, δεν μπήκε σε διαδικασία να συζητήσει για νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Αρκαδίας.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο 26χρονος Αθανασιάδης θα προστεθεί στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, ενδεχομένως ακόμα και για να διεκδικήσει τη θέση του βασικού της επόμενης σεζόν από τον Παναγιώτη Τσιντώτα, καθώς είναι κάτι παραπάνω από πιθανό το ενδεχόμενο για την ΑΕΚ να προχωρήσει στην πώληση του Βασίλη Μπάρκα.

Από πέρυσι είχε μπει στο μάτι της "Ενωσης", μετά από μία εξαιρετική σεζόν ως βασικός με τον Αστέρα και με τη γνώση ότι μένει ελεύθερος, οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν άμεσα. Όπως ακριβώς είχαν πράξει με την περίπτωση του Τσιντώτα όταν εκείνος περιθωριοποιήθηκε στον Λεβαδειακό, όταν αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Βοιωτίας.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Ο συνομήλικός του, Μίλος Ντέλετιτς, είναι ( ή πιο σωστά ήταν, καθώς ο Αλέξης Κούγιας τον έκοψε από το ρόστερ, λόγω... ΑΕΚ) εκ των πρωταγωνιστών της ΑΕΛ, σκόρερ 6 τερμάτων φέτος σε 26 παιχνίδια με την ομάδα της Λάρισας. Γυάλισε στην 'Ενωση μέσω των περυσινών εμφανίσεών του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κόντρα στην πρωταθλήτρια, ενώ θετική εικόνα για εκείνον έχει σχηματίσει και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ντέλετιτς δεν προστίθεται στο κιτρινόμαυρο ρόστερ για να διαδραματίσει ρόλο βασικού, αλλά για να δώσει συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, καθώς είναι καθαρόαιμος εξτρέμ. Με ικανότητα να παίζει στη γραμμή, αλλά και να εφορμά με διαγώνια κίνηση πατώντας περιοχή. Με δυνατότητα να δημιουργεί ρήγματα και να κερδίζει μάχες στο ένας με έναν, κινούμενος στην πτέρυγα.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Αλμπάνη αναβαθμισμένο και τον Ντέλετιτς να προστίθεται στις επιλογές, η ΑΕΚ καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν για την ύπαρξη παικτών με ικανότητες που δεν θα είναι απαραίτητα βασικοί, άλλωστε υπάρχει η εισήγηση του προπονητή για την απόκτηση δύο εξτρέμ διαφοράς. Λέγεται ότι θα πάρει τη θέση στο ρόστερ του Γιάννη Γιαννιώτα, αν και ο τελευταίος έχει υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, δηλαδή έως το 2021. Δεν είναι απλή υπόθεση...

Ο Ντέλετιτς είναι μια λύση χαμηλού ρίσκου, με γνώση της ελληνικής λίγκας, οικονομική επιλογή αλλά και με σημαντική προοπτική καθώς είναι μόλις 25 ετών. Δεν θα πάρει υψηλό συμβόλαιο και θα προσπαθήσει να βρει ρόλο και θέση στην ομάδα, δίχως να έχει την πίεση του βασικού.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Τόσο με τον Ντέλετιτς, όσο και με τον Αθανασιάδη, υπάρχουν ήδη συμφωνίες για συμβόλαια τριετούς διάρκειας, άρα έως το καλοκαίρι του 2022. Με αυτή την εξέλιξη, η ΑΕΚ θα φτάσει τον αριθμό 28 σε συμβόλαια παικτών της πρώτης ομάδας καθώς οι προαναφερθέντες θα βάλουν τα ονόματά τους δίπλα σε αυτούς που έχουν «κλεισμένη» συνεργασία έως το 2020, αν και εξυπακούεται ότι δεν θα παραμείνουν όλοι στο ρόστερ.

Πρόκειται για τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Γιαννίκογλου, Γκίνη (τερματοφύλακες), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σβάρνα, Οικονόμου, Μπακάκη, Χουλτ, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλο, Γιαννούτσο (αμυντικοί), Σιμόες, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Μπακασέτα, Σαμπανάτζοβιτς, Μπάμπη (μέσοι), Αλμπάνη, Γιαννιώτα, Κλωναρίδη, Λιβάγια, Μπότος, Γιούση (επιθετικοί). Παραμένει δε ανοιχτό το θέμα ανανέωσης του Ροντρίγκο Γκάλο, καθώς επίσης και εκείνο του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με λίγες πιθανότητες αίσιας έκβασης (η δεύτερη περίπτωση).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ