ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φουλάρει για στόπερ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το λογικό και αναμενόμενο θα πράξει η ΑΕΚ για να καλύψει το εμφανές κενό στο κέντρο της άμυνάς της, αποκτώντας έναν στόπερ ενδεκάδας. Ο Καρντόσο θα υποδείξει ποιον.

Η ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας, βρήκε τον Μιγκέλ Καρντόσο αρκούντως προβληματισμένο για την επάρκεια στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας. Άλλωστε και ο ίδιος, πέραν των μαθημάτων τακτικής με σκοπό την αλλαγή αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας, είχε στο μυαλό του ότι το διάστημα στο Κίελτσε θα τον έκανε σοφότερο για τα κενά και τις ελλείψεις της.

Η διαπίστωση ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι ένας αμυντικός 20-25 αγώνων τη σεζόν (σε μια χρονιά που ίσως οι αγώνες ξεπεράσουν τους 50), ήταν εξ αρχής παγιωμένη, ωστόσο η παρουσία του στο Κίελτσε και τα διαρκή προβλήματα μυϊκών ενοχλήσεων, ισχυροποίησαν την απαίτηση για την απόκτηση επιπλέον ενός στόπερ. Και δεν ήταν μόνο αυτό...

Ο προπονητής διαπίστωσε επίσης ότι ο Στράτος Σβάρνας (ο οποίος, για να τα σημειώνουμε και όλα, επελέγη να προωθηθεί ως καλύτερη και πιο εξελίξιμη λύση από τον Λαμπρόπουλο!) δεν είναι ο έτοιμος κεντρικός αμυντικός, στον οποίο ο Πορτογάλος θα μπορούσε να στηριχθεί άφοβα και δίχως δεύτερες σκέψεις. Χρήσιμος για να δίνει βάθος και να αποτελεί μια εξτρά λύση, όμως έως εκεί...

ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ

Η ΑΕΚ δεν αναζητεί απλώς έναν κεντρικό αμυντικό για να έχει τέσσερις ενδεκάδας και τον Σβάρνα ως πέμπτο. Άλλωστε, όταν αυτός θα αποκτηθεί, είναι πολύ πιθανό ο Ελληνας στόπερ να μετακομίσει ως δανεικός στη Λαμία για να πάρει μια γεμάτη σεζόν στα πόδια, του ας μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 21 ετών. Μια ακόμα σεζόν ως λύση ανάγκης, θα τον φέρει στην κατάσταση που περιήλθε ως μόνιμος πέμπτος, ο Άνταμ Τζανετόπουλος.

Για τον στόπερ που θα έρθει, προέχει η βεβαιότητα του προπονητή ότι θα πρόκειται για μια προσθήκη ποιότητας και ετοιμότητας να παίξει ως βασικός ανά πάσα στιγμή. Να διαθέτει ηγετικό προφίλ, να έχει ικανές παραστάσεις και αν γίνεται, να είναι αριστεροπόδαρος. Ομολογουμένως δύσκολο πακέτο...

Ωστόσο περιπτώσεις αξιόλογες υπάρχουν στην αγορά. Λίστα του Λυμπερόπουλου έχει τεθεί ήδη στη διάθεση του Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο είναι πιθανό να μετρήσει κι εδώ κάποια δική του, ξεχωριστή εισήγηση, όπως δηλαδή συνέβη με τις περιπτώσεις των τεσσάρων συμπατριωτών του (Παουλίνιο, Ζεράλδες, Σιμάο και Ολιβέιρα). Η συμβολή του προπονητή για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων μεταγραφών, δεν ήταν απλά ουσιώδης, αλλά καταλυτική.

Ο τεχνικός διευθυντής περιμένει τις επόμενες ώρες/ημέρες την τελική εισήγηση του Καρντόσο, όσον αφορά στον πρώτο στόχο που θα επιλεγεί. Ο Πορτογάλος μελετά 3-4 περιπτώσεις που του έχουν δοθεί για σκανάρισμα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, δουλεύει στο μυαλό του ακόμα μία. Και πάλι από την πατρίδα του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ