ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φουλ για Βράνιες - Αραούχο

ΑΕΚ: Φουλ για Βράνιες - Αραούχο

Η ΑΕΚ έχει βάσιμες ελπίδες για την επίτευξη των δύο deals με Όγκνιεν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο και φουλάρει τις μηχανές της για να τους φέρει πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η επιθυμία και των δύο παικτών, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, να επανενταχθούν στην ΑΕΚ, είναι το πρώτο γερό χαρτί αυτή της διπλής υπόθεσης. Δύο διαφορετικές ιστορίες που όμως παρουσιάζουν σημαντικά κοινά στοιχεία.

Πέραν της θέλησης να γυρίσουν στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης, είναι θετικό για τους "κιτρινόμαυρους" το γεγονός ότι τόσο ο Βόσνιος στόπερ Όγκνιεν Βράνιες, όσο και ο Αργεντινός επιθετικός Σέρχιο Αραούχο, "δένονται" με υψηλά συμβόλαια με την Άντερλεχτ και τη Λας Πάλμας αντιστοίχως.

Κοινώς, έχουν εξασφαλίσει πλουσιοπάροχες αποδοχές για το άμεσο μέλλον και αυτό τους καθιστά εξασφαλισμένους στην περίπτωση που οι ομάδες στις οποίες ανήκουν, δεν ακούσουν τα θέλω τους.

Τόσο η Αντερλεχτ που θέλει να ξεφορτωθεί τον Βράνιες, όσο και η Λας Πάλμας που σκοπεύει να βγάλει στο σφυρί τον Αραούχο, δεν μπορούν να τους "πασάρουν" οπουδήποτε, δίχως τη θέληση και συναίνεσή τους. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά που οι ίδιοι θα καρπωθούν για να ενδώσουν. Αντιθέτως, είναι πολύ εύκολο για εκείνους να "καθίσουν" πάνω στα συμβόλαιά τους και να κρατήσουν αρνητική στάση.

Αναλογιστείτε τι θα σήμαινε για τη βελγική ομάδα να πληρώνει περίπου ένα εκατ. ευρώ το χρόνο στον Βράνιες για να κάθεται ή για τον ισπανικό σύλλογο της Β' κατηγορίας, να καταβάλλει 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως στον Αραούχο, ενώ έχει στα σκαριά ένα πλάνο ανανέωσης και στελέχωσης του ρόστερ με νέα παιδιά, προερχόμενα και από τις Ακαδημίες της.

Είναι επίσης δεδομένο ότι γι αυτές τις υποθέσεις θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, καθώς τόσο η Αντερλεχτ, όσο και η Λας Πάλμας, θα ζυγίσουν τις επιλογές τους προτού οδηγηθούν στην πόρτα της ΑΕΚ, εφόσον το αποφασίσουν. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα έχει διαθέσιμο η Ένωση για δύο περιπτώσεις που ενδεχομένως δεν θα ευδοκιμήσουν και πόσο έτοιμη θα είναι για να προχωρήσει σε plan B.

Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις και κυρίως αποτελεσματικές. Είναι κι αυτό ένα διπλό τεστ για τον Νίκο Λυμπερόπουλο που διατήρησε το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αν και είναι πάρα πολλοί αυτοί που απόρησαν με τη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω της καταφανούς έλλειψης αποτελεσματικότητας σε αντίστοιχα θέματα το περασμένο διάστημα. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Και οι συγκεκριμένες δύο, μόνο απλές δεν είναι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ