ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φάκελος στόπερ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΤΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ  ΝΤΕΡΜΠΙ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΤΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει τους φακέλους των ανοιχτών μεταγραφικών υποθέσεων της ΑΕΚ, ξεκινώντας από το κέντρο της άμυνάς της, βάσει των όσων ισχύουν σήμερα.

Περιμένοντας το ξεκαθάρισμα στην υπόθεση του Όγκνεν Βράνιες, την οποία η ΑΕΚ δεν σκοπεύει να μετατρέψει σε σίριαλ, η σωστή στόχευση στην επάνδρωση του κέντρου άμυνας θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στο να αποκτήσει ξανά η ομάδα τη σκληράδα, τη συνοχή και τη συμπάγεια που τη χαρακτήριζαν κατά την περυσινή, πρωταθληματική σεζόν.

Ο Βράνιες είναι δεδομένα το κομμάτι που λείπει από το παζλ. Είναι ο στόπερ που ταιριάζει με όλους τους διαθέσιμους παρτενέρ, σαφώς περισσότερο από όλους βέβαια με τον Τσιγκρίνσκι. Ωστόσο δίπλα του μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος ο Οικονόμου, ο οποίος τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της ΑΕΚ, τα έκανε με παρτενέρ τον Λαμπρόπουλο. Δηλαδή έναν στόπερ με χαρακτηριστικά κοντινά σε αυτά του Βόσνιου.

Αν η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει με τον Βράνιες, τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ. Διότι ο συγκεκριμένος παίκτης, βάσει των προσόντων και χαρακτηριστικών του μιλώντας πάντα και όχι του χαρακτήρα του, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα, δεν θα επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν δεν έκανε όσα έχει κάνει, εκτός των γηπέδων.

Κοντολογίς, η αποστολή εύρεσης ενός παίκτη σαν τον Βράνιες, δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη. Κανονικά παίκτες με τη δική του κλάση και επιρροή στο ανασταλτικό κομμάτι, κοστίζουν ακριβά και πληρώνονται με συμβόλαια σαν και αυτό που ο Βόσνιος απολαμβάνει στην Άντερλεχτ. Κοινώς, ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός, είναι ο X-FACTOR στην προσπάθεια ενίσχυσης του κέντρου άμυνας της Ένωσης.

Ο ΤΣΟΣΙΤΣ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ

Προσφάτως υπήρξε ενημέρωση από την ΑΕΚ, ότι ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός έχει αποδεχθεί και το "+1" που προέβλεπε το υπάρχον συμβόλαιό του με την ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι είναι «δεμένος» μαζί της έως το καλοκαίρι του 2021. Όμως ο προβληματισμός για τη φετινή παρουσία του είναι διάχυτος, όχι μόνο από τη στάση του προπονητή, αλλά και στα υψηλά κλιμάκια.

Ο Τσόσιτς δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν και η νοοτροπία του, κάποιες φορές ενοχλεί τον Χιμένεθ. Ο προπονητής δεν θα έλεγε όχι για έναν άλλον στόπερ αντί του Σέρβου, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Από εκείνον εξαρτάται για παράδειγμα αν θα δεχόταν να συζητήσει την αποχώρησή του ως ελεύθερος, εφόσον δεν προκύψουν προτάσεις.

Στην περίπτωση που ο Τσόσιτς αποχωρήσει, ο αντικαταστάτης θα πρέπει να είναι επίσης ένας στόπερ πρώτης γραμμής, όχι απλά ένα συμπλήρωμα. Άλλωστε ήταν ο δεύτερος σε συμμετοχές κεντρικός αμυντικός της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με 31 συμμετοχές, πέντε λιγότερες από τις 36 του Οικονόμου.

Στο ρόστερ ασφαλώς παραμένουν ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος σαφώς και πρέπει να τύχει καλύτερης διαχείρισης από τον Χιμένεθ και ο Σβάρνας που δοκιμάστηκε από τον προπονητή και τον έπεισε αξίζει να είναι μια από τις επιλογές της ομάδας για το κέντρο της άμυνας, καθώς διαθέτει στοιχεία τα οποία με τη σωστή δουλειά, θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και να εδραιωθεί στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ