ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φάκελος Αραούχο

ΑΕΚ: Φάκελος Αραούχο

Το Sport24.gr καταπιάνεται με την επικείμενη αγορά του Σέρχιο Αραούχο, τις σκέψεις για το σωστό της απόφασης και τη λεπτομέρεια που στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι θα κάνει τη διαφορά.

Η μεγάλη αγκαλιά και το πατρικό φιλί του Μάσιμο Καρέρα όταν αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή στον πρώτο ημιτελικό τοτυ Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, καταδείκνυαν αφενός την ικανοποίησή του για την προσπάθεια του Σέρχιο Αραούχο κι αφετέρου ήταν ένας τρόπος να παρηγορήσει τον φορ της ΑΕΚ για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε σσε εκείνο το ματς. Φάσεις οι οποίες στέρησαν σε σημαντικό βαθμό από την ομάδα την ευκαιρία να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Ο "Τσίνο" δουλεύει πολύ και ψάχνει να βρει τον καλό εαυτό του μέσα από τα παιχνίδια, ερχόμενος στην Ένωση ύστερα από ένα 6μηνο με μόλις 6 συμμετοχές στην Ισπανία, ως παίκτης της Λας Πάλμας (και συνολικά μιάμιση κακή σεζόν στην Ισπανία, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας του), αλλά του λείπει το γκολ, στο βαθμό που θα το ήθελε για να "ξεμπλοκάρει" και ψυχολογικά.

Πήρε μια μεγάλη βοήθεια με το φανταστικό τέρμα που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟ και το οποίο καθόρισε την τύχη του αγώνα, όμως έκτοτε δεν κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα, αν και η αλήθεια είναι ότι μπαινόβγαινε στην ενδεκάδα. Είναιηλίου φαεινότερο ότι ο "Τσίνο" χρειάζεται χρόνο για να φτάσει εκεί που ήταν. Αλλά αρκετοί ξεχνούν και το ακόλουθο, άκρως κομβικό σημείο της υπόθεσης:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Αυτό που στην ΑΕΚ πιστεύουν για τον Αραούχο, είναι ότι θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένος προς το καλύτερο την ερχόμενη σεζόν, μέσα από τη δουλειά που θα γίνει με την υπόλοιπη ομάδα κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας. Να μην ξεχνάμε ότι ο Αργεντινός επιθετικός, κατά τις προηγούμενες δύο θητείες του στην ομάδα, δεν είχε παραστεί σε θερινές προετοιμασίες, καθώς την πρώτη φορά είχε αποκτηθεί Γενάρη μήνα και τη δεύτερη την τελευταία ημέρα των θερινών μεταγραφών, δηλαδή την 31η Αυγούστου.

Είναι ένα βάσιμο επιχείρημα όσων (και είναι πολλοί εντός της ομάδας, καθώς γνωρίζουν το πάθος του για την Ένωση αλλά και το πόσο καλά δουλεύει όταν βρίσκεται στην οικογένειά της) θεωρούν ότι θα του κάνει καλό το μπει σε έναν νορμάλ ρυθμό με όλη την ομάδα και όχι να βιάζεται για να προλάβει τους υπόλοιπους, όπως συνέβη δύο φορές στο παρελθόν. Αυτό είναι κάτι που και ο ίδιος ο "Τσίνο" έχει παραδεχθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Τον Ιανουάριο του 2017, ήρθε σε κάκιστη ψυχολογία και επί της ουσίας διωγμένος από τη Λας Πάλμας για εξωγηπεδικά παραστρατήματα, ενώ το καλοκαίρι του 2018, προερχόταν από τραυματισμό κι έχοντας απουσιάσει από το μεγαλύτερο κομμάτι της βασικής προετοιμασίας της ισπανικής ομάδας, καθώς δεν υπολογιζόταν από τον τότε προπονητή της. Με το μυαλό απαλλαγμένο από σκοτούρες και απολύτως συγκεντρωμένο στη δουλειά, ο "Τσίνο" δεδομένα θα ωφεληθεί από αυτή τη νέα κατάσταση.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Προσπάθησε πολύ η ΑΕΚ για να φέρει την κατάσταση, εδώ που την έχει σήμερα. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και αυτόν του 2020, η ΑΕΚ, με σημαιοφόρο στην προσπάθεια αυτή τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έκανε πολλές απόπειρες για να πείσει τη Λα Πάλμας να της παραχωρήσει τον Σέρχιο Αραούχο με δανεισμό που θα προέβλεπε και οψιόν αγοράς. Τα κατάφερε τελικά στην τελευταία "επιχείρηση Τσίνο", αυτή του περασμένου Ιανουαρίου, όταν στο συμβόλαιο δανεισμού του 28χρονου φορ, χώρεσε επιτέλους και η παροχή στην "Ενωση" της δυνατότητας να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή, μερικούς μήνες μετά.

Βέβαια, ο Αραούχο δεν είναι στην κατάσταση που βρισκόταν το καλοκαίρι του 2018, όταν επέστρεψε στην Ισπανία έχοντας κάνει limit up στη χρηματιστηριακή αξία του, εκτοξεύοντάς την στα 4 εκατ. ευρώ. Σήμερα αυτή υπολογίζεται στο 1,5 εκατ., ο ποδοσφαιριστής είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος και επιπροσθέτως προέρχεται από μιάμιση κάκιστη σεζόν στην Ισπανία. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η ΑΕΚ θα έδινε δίχως δεύτερη σκέψη τα χρήματα αυτά δύο καλοκαίρια πριν, αλλά και ότι το ποσό είναι πολύ σημαντικό για να ξοδευτεί ελαφρά τη καρδία σε μερικούς μήνες από σήμερα.

Ασφαλώς, άπαντες γνωρίζουν ότι ο Αραούχο αποτελεί προσωπική αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα και πληρώνει τα χρήματα που πρέπει για να «δέσει» τις «καψούρες» του. Το πιο λογικό λοιπόν σε αυτή την υπόθεση, πρεσβεύει ότι ο Αραούχο θα αγοραστεί από την ομάδα, ασχέτως αν η παρουσία του στα πλέι οφς και στα ματς Κυπέλλου (εφόσον εν τέλει αυτά διεξαχθούν) θα είναι αισθητά βελτιωμένη από αυτό που έχουμε δει έως σήμερα από τον Αργεντινό, ή ακόμα και αν δεν γίνουν τελικά καθόλου παιχνίδια.

Μια απόφαση με υψηλό κόστος η οποία είναι δύσκολη, αλλά κατά τα φαινόμενα και αναπόφευκτη, την ώρα που είναι άγνωστο τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα με τις επίσης ανοιχτές υποθέσεις των Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ