ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ευχάριστος πονοκέφαλος για Καρντόσο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 4-2-3-1 της ΑΕΚ δημιουργεί μία σούπερ υπεροπλία πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα και μία ενδιαφέρουσα "μάχη" έξι ποδοσφαιριστών για τέσσερις θέσεις.

Η ΑΕΚ έχει χτίσει μία παράδοση τα τελευταία 2,5 χρόνια, φτιάχνοντας μία ικανοποιητική γραμμή πίσω από τους φορ που επέλεξε να έχει. Αραούχο και Πόνσε έβαλαν πολλά γκολ με τις βοήθειες που έλαβαν από τους συμπαίκτες τους.

Φέτος, όμως, η Ένωση έχει την ευκαιρία να "παίξει" με πολυεργαλεία παίκτες στην πλάτη του Νέλσον Ολιβέιρα. Από τους έξι, μάλιστα, οι πέντε της ανήκουν οπότε πλέον αναφερόμαστε σ' έναν κορμό που μπορεί να "δέσει" και να τραβήξει για καιρό την "κιτρινόμαυρη" επίθεση του Μιγκέλ Καρντόσο.

Προσοχή. Η συγκεκριμένη εξάδα παικτών με τα φρεσκαρίσματα που μπορεί να κάνει ο Πορτογάλος μέσα στη σεζόν μετατρέπεται σε "οπλοστάσιο" εννέα παικτών. Εννοείται πως "πατάμε" στα υπάρχοντα δεδομένα, αφού δεν πρέπει να αποκλείουμε και πιθανές αποχωρήσεις. Πάμε και στα ονόματα:

1. Πέτρος Μάνταλος

2. Μάρκο Λιβάγια

3. Τσίκο Ζεράλντες

4. Ντανιέλε Βέρντε

5. Βίκτωρ Κλωναρίδης

6. Νέλσον Ολιβέιρα

Οι παραπάνω παίκτες είναι έξι θεωρητικά βασικοί και οι Αλμπάνης, Ντέλετιτς, Γιακουμάκης να ακολουθούν. Συμπεριλαμβάνουμε τον Νέλσον Ολιβέιρα στην εξάδα (για να μην γίνει παρανόηση), διότι από την μεσοεπιθετική γραμμή μην ξεχνάμε ότι ως φορ έχουμε δει και τους Μάρκο Λιβάγια, Βίκτωρ Κλωναρίδη.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, λοιπόν, διαθέτει πολλές λύσεις ακόμα και για ν' αλλάζει σύστημα οπότε το θεωρήσει απαραίτητο. Σκεφτείτε τα δίδυμα που μπορεί να φτιάξει σ' ένα ενδεχόμενο 4-4-2 που του είδαμε άλλωστε και σε φιλικό κατά την παρουσία της ΑΕΚ στο Κίελτσε.

Επίσης, ο Τσίκο Ζεράλντες είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να στηρίξει και τη μεσαία γραμμή με βάση τις ικανότητές του που είναι η ταχύτητα, η αντοχή και η διάθεση που δείχνει να κατεβαίνει κάτω από το κέντρο για να παίρνει μπάλες και να βγάζει την ομάδα στην επίθεση με μία ανάσα και σωστή μεταβίβαση. Επίσης, ο Πορτογάλος είναι τίμιος και στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΙΜΑΟ

Ο Νταβίντ Σιμάο είναι επίσης φάση Τσίκο Ζεράλντες. Ο συμπατριώτης του "λιονταριού", εξελίσσεται σε μεταγραφή στρατηγικής σημασίας.

Ο 29χρονος μέσος με τις αρετές του πλεϊμέικερ που τον διακατέχουν έχει δοκιμαστεί εκτός από παρτενέρ του αμυντικού χαφ και στη θέση "10", όπως και σε εξτρέμ. Παίκτης του προπονητή, λοιπόν, που δεν αποκλείεται στο μέλλον ν' ανταγωνιστεί και τους έξι προαναφερθέντες.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ, ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

Έτσι, με αγωνία αναμένουμε το πρώτο ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Είτε με την Χόνβεντ είτε με την Κραϊόβα, αλλά και στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ στις 31/7 στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να δούμε πώς ακριβώς σκέφτεται ο Μιγκέλ Καρντόσο να πορευτεί με τους έξι αυτούς να διεκδικούν φανέλα βασικού.

Ειδικότερα στη θέση, πίσω από τον Ολιβέιρα, το ενδιαφέρον γιγαντώνεται με τους Ζεράλντες, Λιβάγια, Μάνταλο. Πάντως, οι δύο, πέραν του Κροάτη έχουν δοκιμαστεί και στα φτερά, εκεί που στα δεξιά τουλάχιστον ο Βέρντε έχει έρθει για να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ