ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτσι θα έρθουν 50.000 (με ΠΑΟΚ)

ΑΕΚ: Έτσι θα έρθουν 50.000 (με ΠΑΟΚ)

Το ΟΑΚΑ σχεδόν γεμάτο οραματίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου, ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Καλή σκέψη, ωραίο δέλεαρ, αλλά πρώτα πρέπει... διπλό στο Αγρίνιο!

"Πιστεύω ότι με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε 50.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία ο Νίκος Κωστένογλου. Το τόλμησε ενώ μεσολαβεί η εκτός έδρας αποστολή στο Αγρίνιο, εκεί όπου για την ΑΕΚ ξυπνούν και καλές αλλά και κατάμαυρες μνήμες. Είναι ένα δέλεαρ, ένα έξτρα κίνητρο για όλους στην ομάδα. Αλλά μαζί και η αλήθεια! Για να είναι έως το τέλος διεκδικητική, η Ένωση πρέπει να παίρνει αυτά τα ματς.

Γενικότερα, κυριαρχεί ευρέως η άποψη ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, διαθέτουν περισσότερη πληρότητα και μεγαλύτερη ποιότητα στα ρόστερ τους, εν συγκρίσει με αυτό της ΑΕΚ. Ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα, υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή που παρουσιάζει μια ακόμα πιο πειστική αλήθεια: αν εξαιρέσει κάποιος τους δύο προαναφερθέντες, η Ένωση διαθέτει πολύ πιο πλήρες και αξιόλογο ρόστερ από όλες τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος και κυρίως από τις μικρομεσαίες.

Από εκείνες δηλαδή που πέρυσι, σε πολλές περιπτώσεις, την κατατρόπωσαν. Ο Νίκος Κωστένογλου, ποδοσφαιριστής που έκανε αληθινό πρωταθλητισμό με την ΑΕΚ (παρόλο που δεν κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο), ξέρει ότι το κλειδί είναι κρυμμένο σε αυτά τα επιμέρους παιχνίδια. Σε αγώνες όπως αυτοί με τον Ατρόμητο, από τους οποίους περυσινούς δύο, οι "κιτρινόμαυροι" πήραν μόλις έναν βαθμό.

Το ίδιο ακριβώς και με την ΑΕΛ, από την οποία ηττήθηκαν εντός έδρας, στο ΟΑΚΑ και αναγκάστηκαν σε εκτός έδρας ισοπαλία. Θα πρέπει να νικήσουν εκτός έδρας τη Λαμία, όπου πέρυσι άφησαν δύο βαθμούς. Θα πρέπει να πάρουν το διπλό το Σάββατο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, όπου πέρυσι ηττήθηκαν. Αυτά είναι τα σημαντικά ματς ώστε η ΑΕΚ να μη χάσει έδαφος και επαφή με την κορυφή, αν θέλει να είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφς. Για να είναι διεκδικητική τότε και να μην τα βροντήξει πάλι από το Νοέμβριο!

Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη μετρά μία "κακή" ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ξάνθη, την οποία θα πρέπει πλέον να ρεφάρει με διπλό στην ακριτική πόλη. Όλα τούτα είναι τα βασικά ζητούμενα για μια ομάδα που λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό. Ακόμα και τα δύο ματς με τον ΠΑΟ στην κατάσταση που είναι, ομάδα από την οποία πέρυσι πήρε μόλις δύο βαθμούς σε δύο ντέρμπι, πρέπει να της αποφέρουν μεγαλύτερη συγκομιδή.

Από εκεί και πέρα, τα παιχνίδια με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ είναι μια άλλη ιστορία. Είναι πιθανόν σε αυτά όλοι να έχουν απώλειες και δεν θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα συγκεκριμένα ματς, την τελική κατάταξη. Η παραμονή εντός του στόχου κρίνεται από παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου. Τα ντέρμπι, ομολογουμένως κερδίζονται πιο εύκολα, όταν έχεις 50.000 πιστούς στο πλευρό σου. Για να σου έρθουν όμως αυτοί, πρώτα νικάς στο Αγρίνιο!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ