ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Έτσι έφτασε να "καίγεται" για Κρίστιτσιτς

PSG midfielder Adrien Rabiot, right, is challenged by Red Star's Nenad Krsticic during the group C Champions League soccer match between Paris Saint Germain and Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG midfielder Adrien Rabiot, right, is challenged by Red Star's Nenad Krsticic during the group C Champions League soccer match between Paris Saint Germain and Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP IMAGES

Η ΑΕΚ φορτσάρει (και είναι πολύ κοντά) για να κλείσει άμεσα την μεταγραφή του Κρίστιτσιτς και έχει τους λόγους της που… καίγεται. ΤοSport24 αναλύει το πώς μέσα σε μόλις έξι μήνες, «έχασε» τέσσερις μέσους.

Με δεδομένο πως η ΑΕΚ κουβαλάει ήδη από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο την εκκρεμότητα της απόκτησης ενός χαφ με χαρακτηριστικά «οκταροεξαριού», ήταν απολύτως λογικό να το θέσει ως πρώτη προτεραιότητα και για τον Γενάρη.

Όμως υπό άλλες συνθήκες, μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση όπως είναι αυτή του Νέναντ Κρίστιτσιτς, με την ιδιαιτερότητα πως το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν, θα μπορούσε να την υπογράψει από τώρα, με ορίζοντα το καλοκαίρι.

Όπως έκανε και πριν από τρια χρόνια με την περίπτωση του Σιμόες. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ φορτσάρει (και όπως επιμένουν οι Σέρβοι είναι εξαιρετικά κοντά) για να τελειώσει εδώ και τώρα την μεταγραφή και ο 28χρονος χαφ να είναι στην Σπάτα αρχές Γενάρη. Με απλά λόγια, η Ένωση «καίγεται» για την απόκτηση του Κρίστιτσιτς.

Και φυσικά έχει τους λόγους της. Όχι μόνο ο Σέρβος έχει χαρακτηριστικά χαφ που λείπουν από την ομάδα. Αλλά και η ΑΕΚ μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών, «έχασε» από το ρόστερ της συνολικά τέσσερις χαφ. ΤοSport24 αναλύει

ΓΙΑΚΟΜΠ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Το ίδιο βράδυ που ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαρακτηρίσει ως… λάθος (το είχε διατυπώσει διαφορετικά) το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν προχώρησε τελικά το καλοκαίρι στην μεταγραφή ενός ακόμα χαφ, είχε προχωρήσει και σε μια ακόμα παραδοχή. Είχε παραδεχθεί πως ο μοναδικός από τους παίκτες που έχουν φύγει από την Ένωση και πραγματικά ήθελε να τον κρατήσει, ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Όμως ο Σουηδός μέσος, όπως ξεκαθάρισε ο Μελισσανίδης, είχε πάρει οριστική απόφαση, να συνεχίσει την καριέρα του σ’ άλλο πρωτάθλημα. Και μετακόμισε στην Γαλλία και στην Ρεν, όταν το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Παρόλο που έχασε λόγω τραυματισμού το μεγαλύτερο κομμάτι της περυσινής σεζόν, η αλήθεια είναι πως η απώλεια του Γιόχανσον ήταν εξαιρετικά σημαντική για την ΑΕΚ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ

Σε μίνι σίριαλ μετατράπηκε πέρυσι το καλοκαίρι η ανανέωση του συμβολαίου του Παναγιώτη Κονέ. Όταν τον Ιούνιο η ΑΕΚ το ήθελε πολύ, δεν το ήθελε ο παίκτης, καθώς περίμενε να διευθετήσει τα οφειλόμενα από την Ουντινέζε για να μείνει ελεύθερος από τον ιταλικό σύλλογο. Και όταν στα τέλη Αυγούστου πλέον ήταν ελεύθερος και έτοιμος να πει το «ναι» στην Ένωση, τότε ήταν η ΑΕΚ που δεν τον ήθελε, διότι πλέον ήταν πολύ αργά. Η ΑΕΚ έμεινε τελικά χωρίς έναν ακόμα σημαντικό χαφ και ο Κονέ χωρίς ομάδα για το πρώτο μισό της σεζόν. Με δεδομένο πως η αλληλοεκτίμηση δεν χάθηκε, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξανασμίξουν οι δυο πλευρές.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

Όταν το καλοκαίρι πέρασε χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες, τότε άρχισαν να πυκνώνουν επικίνδυνα τα μαύρα σύννεφα πάνω από το μέλλον του παίκτη στην ΑΕΚ. Και ουσιαστικά από τότε, φαινόταν πως το θέμα «στράβωνε» όλο και πιο πολύ. Απ’ όσα είχε πει ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Δημήτρης Μελισσανίδης (και) για την περίπτωση του συμβολαίου του Σιμόες, είχε φανεί πως είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος.

Τέλος που γράφτηκε μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, όταν ο Πορτογάλος (μαζί με τον Μπακασέτα και τον Λαμπρόπουλο) τέθηκε εκτός ομάδας. Η πρόταση της ΑΕΚ στον Σιμόες δεν ξεπέρασε τις 500χιλιάδες και οι απαιτήσεις του παίκτη ξεπερνούσαν (κατά μια εκδοχή κατά πολύ) τις 600χιλιάδες. Ο Πορτογάλος πλέον ψάχνει για ομάδα για να φύγει τον Γενάρη, με την πρόταση από την Αλ Ουάχντα του Ντουμπάι, να μην φαίνεται να τον καλύπτει.

ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Έμοιαζε έκπληξη και το γεγονός πως το καλοκαίρι ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ξεκίνησε προετοιμασία αλλά και πολύ περισσότερο το γεγονός πως πέρασε και ο Αύγουστος χωρίς να αποχωρήσει από την ΑΕΚ. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Σουηδοαλβανός χαφ, δεν ήταν στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας. Ουσιαστικά έμεινε μέχρι να φύγει, καθώς «τελείωσε» και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Μελισσανίδης του ζήτησε να φύγει από τα Σπάτα και μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε το διαζύγιο κοινή συναινέσει. Επέστρεψε ήδη ο Αϊντάρεβιτς στην Σουηδία, με δυο σουηδικές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του και με συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην ΑΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ