ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτσι έφτασε να δίνει 1,2 εκάτ. ευρώ για φορ

ΑΕΚ: Έτσι έφτασε να δίνει 1,2 εκάτ. ευρώ για φορ

"Δεν θέλω να δημιουργήσω διαλυτικές τάσεις" στα αποδυτήρια, είχε πει ο Μελισσανίδης για το συμβόλαιο του Πόνσε. Σήμερα όμως δίνει αυτό το ποσό για τον Ολιβέιρα. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναλύει.

Η οικονομική στρατηγική που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ακολουθεί, είναι ευρέως γνωστή και διαδεδομένη. Το είπε και ο ίδιος προσφάτως, σε εκείνο το δείπνο με τους δημοσιογράφους, ότι "αν βγάζουμε 100 ευρώ, τότε θα ξοδεύουμε 99". Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται, ότι όταν οι υπερβάσεις απαιτούνται, θα αποφεύγονται κιόλας

Άλλωστε, η ΑΕΚ έχει μεγάλα συμβόλαια να δώσει, από τη στιγμή που το είχε πράξει και πέρυσι. Επί παραδείγματι, για την σεζόν που μας πέρασε, η Ενωση πλήρωσε 600.000 ευρώ για τον Πόνσε και περίπου ακόμα τόσα για τον Μπογέ. Οι προσθήκες που έως σήμερα έχει κάνει, είναι χαμηλού κόστους, κάτι που συνεπάγεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνουν και οι πιο δαπανηρές.

Ας μην ξεχνάμε, πάντοτε βάσει των επίσημων εξαγγελιών της ίδιας της ΑΕΚ, ότι η ομάδα ήταν έτοιμη και πρόθυμη να πληρώσει ολόκληρο το συμβόλαιο που είχε ο Πόνσε στη Ρόμα, ήτοι 1,2 εκατ. ευρώ. Πολύ γρήγορα, ο ίδιος ο Μελισσανίδης ακύρωσε τα λεγόμενά του, σύμφωνα με τα οποία αν έδινε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο σε παίκτη, τα αποδυτήρια της ομάδας θα παρουσίαζαν διαλυτικές τάσεις, χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε εκείνον.

"Πώς θα πάρει ένας παίκτης 1,2 εκατ. ευρώ, όταν οι άλλοι στην ομάδα παίρνουν 200 και 300 χιλιάδες;", είχε αναρωτηθεί φωναχτά, ενώπιον όλων. Τι του άλλαξε την άποψη; Η γνώση ότι αν δεν ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα για το συμβόλαιο του επόμενου φορ, δύσκολα θα βρει τον άξιο συνεχιστή των Πόνσε και Αραούχο.

Επίσης, είναι μεγάλη η επιθυμία του "Τίγρη", όπως και όλων στην ΑΕΚ, να τους βγει ο προπονητής Καρντόσο, να είναι αυτός που θα μπει στο νέο γήπεδο. Γι αυτό θέλει να τον βοηθήσει όσο περισσότερο του το επιτρέπει η σφιχτή στρατηγική του. Κατά μία έννοια, καταπατώντας και καταστρατηγώντας τις οικονομικές αρχές του για τα συμβόλαια και την επιρροή που μπορεί αυτά να έχουν μέσα στα αποδυτήρια.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΑΧΕΣ

Η διοικούσα αρχή της ΑΕΚ λοιπόν, είναι αποφασισμένη να δώσει δύο υψηλά συμβόλαια για την απόκτηση του βασικού εξτρέμ και του φορ που θα αντικαταστήσει τον Πόνσε, τους παίκτες δηλαδή που ο Καρντόσο περιμένει ως εκείνους που (παρέα με τον Ζεράλδες ο οποίος είναι το πουλέν του) θα κάνουν τη διαφορά μεσοεπιθετικά την ερχόμενη σεζόν.

Για τη θέση του εξτρέμ, είναι γνωστό ότι ο Ιταλός Ντανιέλε Βέρντε αποτελεί τον πρώτο και κύριο στόχο. Στην ΑΕΚ περιμένουν το ραντεβού που θα έχουν ο 23χρονος ακραίος επιθετικός και ο ατζέντης του εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να φανεί ποιες θα είναι οι τελεσίδικες απαιτήσεις της ιταλικής ομάδας κι αν όντως έχει εκφραστεί με επίσημο τρόπο ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους και δη της ισπανικής λίγκας (Μαγιόρκα και Μπέτις).

Όσον αφορά στον Ολιβέιρα, η ΑΕΚ έχει καταθέσει μια εξαιρετική πρόταση συνεργασίας στον 27χρονο επιθετικό, προσφέροντάς του συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο ο Ολιβέιρα έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει. Ζήτησε προθεσμία μερικών ημερών, η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και κάμποσες ημέρες, καθώς η επαφή μαζί του έγινε αρκετά 24ωρα πριν το θέμα εμφανιστεί στη δημοσιότητα από το Sport24.gr.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει έλθει επί της ουσίας σε συμφωνία με την ΑΕΚ όσον αφορά στις οικονομικές απολαβές του αλλά και τη διάρκεια του συμβολαίου (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διετή συνεργασία), ωστόσο ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να εξετάσει την προοπτική να αγωνιστεί σε καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, έστω κι αν θα πρόκειται για υποδεέστερη ομάδα, δίχως εξασφαλισμένες ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της «Ενωσης» να πετύχει αυτό το σημαντικό deal, όπως αποκάλυψε χθες το Sport24.gr, διαδραματίζει ο προπονητής της ομάδας Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος μέσα από την προσωπική επαφή του με τον ποδοσφαιριστή, επιχειρεί να του μεταδώσει το όραμα που έπεισε και εκείνον να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ, ως πρώτος προπονητής. Είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε οριακό σημείο και είναι πολύ πιθανό για την Ένωση να υπάρχει οριστική εξέλιξη έως το τέλος της εβδομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ