ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εργάτης-όπλο δίπλα στον Καρέρα

ΑΕΚ: Εργάτης-όπλο δίπλα στον Καρέρα

Τη σημασία που τους πρέπει δίνει στους ανθρώπους που μπορούν να τον βοηθήσουν ουσιαστικά δίνει ο Μάσιμα Καρέρα. Ένας εξ αυτών είναι και ο Νίκος Παναγιωτάρας, ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο σε όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Παναγιωτάρας δεν είναι ο άνθρωπος της ΑΕΚ που θα τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Κάποιοι ίσως και να αγνοούν την παρουσία ή το ρόλο του στην ομάδα. Μέσα από τη δουλειά του ωστόσο, κέρδισε την εμπιστοσύνη ενός ιδιαίτερα απαιτητικού προπονητή και είναι πλέον ένας εκ των πλέον έμπιστων συνεργατών του.

Με κριτήριο τη συμπεριφορά του και των ίσων αποστάσεων από όλους τους ποδοσφαιριστές, ο Μάσιμο Καρέρα αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τα "κιτρινόμαυρα" αποδυτήρια ως ένας δίκαιος προπονητής. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες αλλά και για τους συνεργάτες που βρήκε εκεί, πέραν εκείνων δηλαδή που ο ίδιος έφερε μαζί του, τον γυμναστή Τζόρτζιο Ντ' Ουρμπάνο και τον άμεσο βοηθό του, Τζιανλούκα Κολονέλο.

Εν αντιθέσει λοιπόν με τους (κατά κύριο λόγο ξένους) προκατόχους της θέσης του πρώτου προπονητή, ο Καρέρα αξιολόγησε σωστά όσους η ίδια η ΑΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει στο πλευρό του, όταν οι προηγούμενοι συμπεριφέρονταν σχεδόν σαν να μην υπάρχουν.

Ενας εξ αυτών, ο επί σειρά ετών ενεργός στην "κιτρινόμαυρη" οικογένεια, 48χρονος Νίκος Παναγιωτάρας, κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Ιταλού κόουτς και ένα σημαντικό ρόλο στο πλευρό του.

ΟΣΑ Ο ΚΑΡΕΡΑ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πολύ γρήγορα, ο Καρέρα διαπίστωσε το δέσιμο που είχε με τους ποδοσφαιριστές (θυμηθείτε πως πανηγύρισε μαζί του ο Ολιβέιρα τη νίκη στην Τρίπολη, ενώ για εκείνον στάζει μέλι ο γενικά δύσκολος Βράνιες!), το πόσο πολύ εκείνοι εκτιμούν τη δουλειά που κάνουν μαζί του για την ατομική βελτίωσή τους, καθώς επίσης και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις συμβουλές - παροτρύνσεις του. Για αυτό και εκείνος του έδωσε την ευκαιρία να τον πείσει ότι αξίζει να είναι δίπλα του και ο Παναγιωτάρας την αξιοποίησε στο έπακρο, κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλά: τη δουλειά του!

Όποιος έχει προσέξει τι συμβαίνει στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια αγώνων, θα έχει παρατηρήσει ότι ο Ιταλός συζητά μαζί του όσα εκτυλίσσονται στο γήπεδο, ζητά την άποψή του στις αλλαγές και γενικότερα τον συμβουλεύεται για όλα τα θέματα.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Παναγιωτάρας είναι ο προπονητής που έχει αναλάβει το κομμάτι της ανάλυσης στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πριν από τον εκάστοτε αγώνα, επισημαίνοντας τα τρωτά και τα δυνατά σημεία τους, τα προτερήματα και τις "ανορθογραφίες" τους.

O Ελληνας τεχνικός βρίσκεται στην "Ενωση" από το 2014. Έως το 2017 ήταν ο άμεσος βοηθός του Στέλιου Μανωλά στην Κ20 και στη συνέχεια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα, όταν κατακτήθηκε το Κύπελλο του 2016, με τον Μανωλά ως υπηρεσιακό στον πάγκο της Ένωσης, μετά τη φυγή του Γκουστάβο Πογέτ. Ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας ως πρώτος προπονητής σε πέντε αγώνες των πλέι οφς τη σεζόν 2015-16 κι επέστρεψε στην Κ20 για όλη τη σεζόν 2016-17. Από το καλοκαίρι του 2018 έως σήμερα, είναι μέλος της α' ομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ