ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δυο μήνες Μάσιμο Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα ήρθε στην ΑΕΚ για να πράξει όσα έχει ο ίδιος στο μυαλό του και όσα θεωρεί ότι θα βοηθήσουν την ομάδα, αδιαφορώντας για το αν είναι ελκυστικά στο μάτι. Στην παρούσα φάση, προέχει η ουσία.

Την παραμονή του πρώτου νικηφόρου ντέρμπι για την ΑΕΚ, μετά από 13 ματς απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την ημέρα που υπήρξε συμφωνία με τον Μάσιμο Καρέρα. Ήταν 7 Δεκεμβρίου, όταν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας έπεσαν οι υπογραφές στα συμβόλαια (επισήμως ανακοινώθηκε την επόμενη ημέρα) και ο ιταλός κόουτς έπιασε δουλειά στην«Ενωση, πέφτοντας στα βαθιά μιας πολυεπίπεδα παρηκμασμένης κατάστασης.

Εξήντα τέσσερις ημέρες μετά, οι προς το καλύτερο αλλαγές που παρατηρούνται είναι ξεκάθαρες και αποδεικνύονται μέσω και της στατιστικής μελέτης των πεπραγμένων του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Δεν είναι μόνο η πρώτη νίκη σε ντέρμπι μετά από 22 και πλέον μήνες, είναι πολλά περισσότερα που αποδεικνύουν τη μετάλλαξη του συνόλου μετά από δύο διαφορετικούς προπονητές που προηγήθηκαν του Ιταλού. Κι ας μην αρέσει στο μάτι, κι ας προκαλεί υποτιμητικά σχόλια, έως έναν βαθμό και εμπαθώς. Ωστόσο τα πεπραγμένα μιλούν από μόνα τους:

Από την πρεμιέρα του στο γήπεδο της Ξάνθης στις 14 Δεκεμβρίου 2019 (όταν η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ του Γαλανόπουλου) έως σήμερα, ο Ιταλός κόουτς μετρά 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αυτή από τον ΠΑΟΚ, η οποία συντελέστηκε με αλλοίωση αποτελέσματος καθώς στη φάση του πέναλτι (με το οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν στην Τούμπα) υπάρχει ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες.

Με τον Καρέρα στο τιμόνι της ομάδας, η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ σε 13 αναμετρήσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της σε 7 παιχνίδια. Στους 17 αγώνες που η ομάδα είχε δώσει με τους Καρντόσο και Κωστένογλου στον πάγκο της, είχε δει την εστία της να παραβιάζεται 21 φορές.

Επί Καρέρα η ΑΕΚ έχει σκοράρει 18 γκολ με 14 διαφορετικούς παίκτες, συγκεκριμένα τους Λιβάγια (3), Μάνταλο, Αλμπάνη, Ολιβέιρα (από 2), Σβάρνα, Σιμόες, Βέρντε, Λόπες, Οικονόμου, Γαλανόπουλο, Κλωναρίδη, Κρίστιτσιτς και Αραούχο (από ένα τέρμα). Επίσης έχει πάψει να δέχεται γκολ από στημένες φάσεις, για την ακρίβεια, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα επί των ημερών του Ιταλού στον πάγκο της! Αν αυτό δεν είναι δουλειά, τότε τι είναι;

Επιπροσθέτως, στα 13 ματς με εκείνον να την καθοδηγεί, η ΑΕΚ έχει παραταχθεί με 13 διαφορετικές ενδεκάδες (!), έχοντας απλώσει το χρόνο συμμετοχής σε 28 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, ένα εκτεταμένο rotation, παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης της ομάδας, κάτι που ουδείς εκ των προπονητών της τελευταίας 7ετίας επιχείρησε, μη εξαιρουμένου και του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ήταν ομολογουμένως ο πιο δίκαιος όλων, μέχρι να φτάσουμε στο «φαινόμενο Καρέρα», όμως είχε και εκείνος τις εμμονές του (θυμηθείτε την περίπτωση Τραούστασον).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ