ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δυνατά "όχι" σε πωλήσεις

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια ακριβή πώληση, θα ήταν για την ΑΕΚ μια απόδειξη εξωστρέφειας προς τις ξένες αγορές. Όμως αυτή δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή με τα τις αρνήσεις, να είναι πολλές.

Εδώ και περίπου επτά χρόνια, από την ημέρα που αποφάσισε την επανεκκίνησή της μέσω της Γ΄ Εθνικής έως σήμερα, η ΑΕΚ είχε την επιθυμία να εξελιχθεί σε ένα κλαμπ με την ικανότητα να πουλάει και ακριβά, όταν αυτό απαιτείται.

Η αλήθεια είναι ότι, κυρίως λόγω του στυλ διοίκησής της αλλά και της αστοχίας στις επιλογές προσώπων σε καίρια στελέχη, δεν το έχει καταφέρει. Από την άλλη όμως, δεν είναι και ομάδα που ξεπουλάει, αν εξαιρέσει κανείς την υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα. Η οποία βέβαια εμπεριείχε και τη δική του επιθυμία να σηκωθεί και να φύγει, λόγω ειδικών καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στην ομάδα.

Κοιτώντας ωστόσο προς τα πίσω, η ΑΕΚ έχει φωνάξει πολλά ηχηρά και δυνατά "ΟΧΙ" στην παραχώρηση ποδοσφαιριστών της, από εκείνους που βρίσκονται μόνιμα στη βιτρίνα της (εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η πώληση του Βράνιες στην Άντερλεχτ, το καλοκαίρι του 2018, με τον Βόσνιο να επιμένει για να φύγει). Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να έπρεπε να δράσει διαφορετικά, ίσως το μέλλον να καταδείξει ότι σωστά αποφάσισε. Έως τότε, ας θυμηθούμε:

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ: Το πρώτο ήταν προς τη γερμανική Σάλκε τη σεζόν 2016-17. Δεν βγήκε προς τα έξω και η προσφορά ήταν σχετικά χαμηλή, μικρότερη των 2 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο «όχι», το εισέπραξε η αγγλική Γουέστ Μπρομ, το καλοκαίρι του 2018, προσφέροντας ενοίκιο 1,5 εκατ. ευρώ για μία σεζόν συν 3,5 εκατ. ευρώ οψιόν αγοράς και επιπλέον 3 εκατ. ευρώ εάν με την παρουσία του, εξασφάλιζε την παραμονή της στην Τσάμπιονσιπ.

Το τρίτο, δόθηκε τον περασμένο Γενάρη στην Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ, όταν η ομάδα από τα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασε την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση αγοράς, στα 3 εκατ. ευρώ. Έχουν φημολογηθεί κι άλλες αρνήσεις της ΑΕΚ για τον αρχηγό της (κάποτε γράφτηκε, μάλλον καθ’ υπερβολή, ότι η ΠΑΕ αρνήθηκε πρόταση 12 εκατ. ευρώ από τον κινεζικό σύλλογο που τότε εργαζόταν ο Γκουστάβο Πογέτ), αλλά είναι δύσκολα πιστευτές.

ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΚΑ: Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2018. Από ανθρώπους της ομάδας διέρρευσε τότε σε μερίδα του Τύπου, ότι ιταλικός σύλλογος πρότεινε την αγορά του διεθνούς γκολκίπερ αντί 5 εκατ. ευρώ. Φημολογείται ότι η ομάδα αυτή ήταν η Ουντινέζε. Το δεύτερο "όχι" το άκουσε το περασμένο καλοκαίρι η γαλλική Μονπελιέ και ήταν διπλό. Αρχικά σε πρόταση 4 εκατ. και ακολούθως σε δεύτερη, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ: Το καλοκαίρι του 2018 κι ενώ η ΑΕΚ είχε πληρώσει στην ισπανική Λας Πάλμας 1,8, εκατ. ευρώ για την αγορά του Κροάτη επιθετικού, υπήρχαν δημοσιεύματα για πρόταση αγοράς του από τη Σαμπντόρια, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση, όμως ούτε και διάψευση. Επιβεβαιώθηκε από την ΑΕΚ ωστόσο η πρόταση (που είχε αποκαλύψει o Sport24 Radio 103,3) της ΣΠΑΛ τον περασμένο Γενάρη, ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία απορρίφθηκε ασυζητητί.

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΟΕΣ: Την περίοδο που ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν προπονητής στην ισπανική Μπέτις, εισηγήθηκε την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Ένωση. Πράγματι, η ομάδα από τη Σεβίλλη κατάθεσε επίσημη πρόταση αγοράς του "Σίμο", ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία απορρίφθηκε. Ήταν καλοκαίρι του 2018 και η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Γράφτηκαν ρεπορτάζ (;) και για αρνήσεις σε χαμηλές προτάσεις των Πόρτο και Ίντερ, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Το καλοκαίρι του 2017, η γαλλική Τουλούζ πρότεινε 3 ζεστά (και ντούκου!) εκατ. ευρώ για την αγορά του διεθνούς μέσου. Η ΑΕΚ αρνήθηκε την πρόταση, πιστεύοντας ότι θα τον πείσει να ανανεώσει μαζί της. Ωστόσο ο Σουηδός τα είχε αλλιώς στο μυαλό του κι έναν χρόνο μετά, αποφάσισε να μετακομίσει ως ελεύθερος στη Ρεν.

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΙΒΕΙΡΑ: Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η αγγλική Γουλβς μπήκε στη διαδικασία απόκτησης του πρώτου σκόρερ (μαζί με τον Μάνταλο) της ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο. Προσέφερε ωστόσο λιγότερα χρήματα (συγκεκριμένα 4 εκατ. ευρώ) από αυτά που προέβλεπε το buyoutτου διεθνούς Πορτογάλου επιθετικού και δεν επανήλθε ποτέ με δεύτερη πρόταση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ