ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δίνει το ένα εκατομμύριο στον Λιβάγια και περιμένει

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αντιλαμβάνεται ότι για να κρατήσει τον Μάρκο Λιβάγια, θα πρέπει να "αιμορραγήσει" οικονομικά. Και είναι διατεθειμένη να το κάνει, αρκεί να μην ακούσει από την πλευρά του Κροάτη απαιτήσεις που δεν μπορεί να καλύψει. Τι παίζει με τη Ρεν.

Η ΑΕΚ έχει απόλυτη γνώση της δυσκολίας που θα υπάρξει μέχρι να πέσουν (εφόσον αυτό συμβεί) οι υπογραφές για την επέκταση της συνεργασίας με τον Κροάτη επιθετικό Μάρκο Λιβάγια. Γνωρίζει ότι θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι αποδοχές του και είναι διατεθειμένη να ανέβει αρκετά ώστε να τον προσεγγίσει. Άλλωστε, είναι ο αναγνωρισθείς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κι ένας από τους πλέον σημαίνοντες της τελευταίας τριετίας.

Από την πλευρά του ο Λιβάγια, σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία αλλά και με μια πρώτη εικόνα που ήδη έχουν εισπράξει στην Ένωση, αξιώνει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα. Αν αυτό απηχεί στο 100% την πραγματικότητα, μιλάμε για ένα ποσό κάπου στο 1,2 εκατ. ευρώ, όσα χρήματα δηλαδή εισπράττει ετησίως ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Αυτή βέβαια, θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Διότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να δώσει στον Κροάτη το συμβόλαιο του 1 εκατ. ευρώ ετησίως (από τις 750.000 που είναι να παίρνει φέτος) ώστε να τον κρατήσει κοντά της για επιπλέον μία τριετία, με την αύξηση των αποδοχών του να μετράει από φέτος. Αν λοιπόν όντως ο Λιβάγια θέλει ένα συμβόλαιο σαν και αυτό του Ολιβέιρα, τότε η απόκλιση δεν θα είναι μεγάλη και οι δύο πλευρές, κάπου στη μέση θα τα βρουν.

Τι θα ισχύσει όμως αν αποδειχθεί ότι ο ατζέντης του έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, κάτι που επίσης οσφραίνονται στην ομάδα; Ποια θα είναι για παράδειγμα η στάση της ΑΕΚ, αν ο Λιβάγια αξιώσει ένα συμβόλαιο στο 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο ή και μεγαλύτερο; Σε αυτήν την περίπτωση θα προκύψει χάσμα, καθώς θα μιλάμε για μια διαφορά 1,5 εκατ. ευρώ, σε βάθος τριετίας.

Ο Ίλια Ίβιτς, είχε τη Δευτέρα (31/8) μια πρώτη κουβέντα με τον Βιτσέντζο Καβαλιέρε. ενημερώνοντάς τον για την πρόταση της ΑΕΚ. Από την απάντηση που θα λάβει, θα φανεί αν σε πρώτη φάση οι δύο ομάδες είναι κοντά ή αν μία κοιτάζει στο Βορρά και η άλλη στο Νότο. Στα συν, καταγράφεται η δεδομένη επιθυμία του Λιβάγια να παραμείνει στην ΑΕΚ. Όμως στην περίπτωση αυτή, το χρήμα θα είναι αυτό που θα καθορίσει τα πάντα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η γαλλική Ρεν έχει όντως ασχοληθεί με την περίπτωση του Κροάτη. Τον εξετάζει για το ρόστερ της και δεν αποκλείεται ο Καβαλιέρε να φέρνει κάτι μαζί του από Γαλλία μεριά. Ίσως και όχι... Υπήρχε έντονη φημολογία για διάθεση των Γάλλων να καταθέσουν πρόταση 6 εκατ. ευρώ, όμως αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Σήμερα - αύριο πάντως, θα έχουμε εικόνα για να πούμε περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ